beata.i 29.03.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Miałam podobne dylematy. zaplanowny zlew pod oknem. mam nadzieję ze będzie ok bo kuchenki przy oknie wogóle sobie nie wyobrażam. Kran będzie musiał się wpasować na środku okna dzielonego albo łamany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 30.03.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Podrzućcie namiary na firmy, które zaoferowały Wam najkorzystniejsze wyceny na wiązary bo niedługo muszę zacząć szukać. Może być na PW. Myśle że mogę polecić - chociaż mam dopiero zamówione - ale ze względu na profesjonalne podejście, konkretne rozmowy... Firmę Wiązary Burkietowicz Sp. Jawna, Odolanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_S1719509591 30.03.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 to że sobie nie wyobrażasz kuchenki pod poknem to jedno a poza tym chyba nawet przepisy na to nie pozwlaja! Ja akurat nie mam problemu z oknem bo raczej nie bedzie otwierane no ewentualnie jak sie uda to bedzie tylko uchylne, wiec ten problem z głowy. Ale baterii jest teraz tyle do wyboru do koloru że napewno się jakieś wybierze Ale mimo wszystko czekam na opinie ekspertów )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 30.03.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 to że sobie nie wyobrażasz kuchenki pod poknem to jedno a poza tym chyba nawet przepisy na to nie pozwlaja! Ja akurat nie mam problemu z oknem bo raczej nie bedzie otwierane no ewentualnie jak sie uda to bedzie tylko uchylne, wiec ten problem z głowy. Ale baterii jest teraz tyle do wyboru do koloru że napewno się jakieś wybierze Ale mimo wszystko czekam na opinie ekspertów )))) jeżeli kuchenka jest z płytą indukcyjną to raczej nie ma przeciwwskazań w okolicach okna.. Ja nie bardzo rozumiem w takim razie w czym masz problem pytając: "jak sprawa się ma z bateriami czy nie przeszkadzają". przy wyborze okna fix lub uchylnego- umiejscowienie baterii (zlewu) nie ma znaczenia w użytkowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 30.03.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Ci, którzy zbudowali - niech przeczytają: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200323-Pęknięcia-na-ścianach-działowych-płyta-fundamentowaCzy ktoś ma taki problem? Zastanawia mnie czy problem nie leży w braku słupów żelbetowych, które aktualnie są już w projekcie, a których w moim jeszcze nie było. Wg mnie słupy odciążają ściany nośne przejmując na siebie część ciężaru konstrukcji dachowej.Studio Z500 twierdzi, że samo stężenie wiązarów płytami OSB jest równoważne dodaniu słupów żelbetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 30.03.2012 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 U mnie nic nie pęka... mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego. I mam też nadzieję, że u mnie nie zacznie pękać. Ja mam płyty osb od góry sufitu dane. Nie mam też płyty tylko normalne fundamenty. Konsultowałam też informację o tym stężeniu płytami i rozjeżdżaniu się ścian bez tego stężenia z projektantem od wiązarów i powiedział, że to jakieś bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 30.03.2012 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Karolina, w kuchni parapet jest na wysokości ok. 100 cm - może 102. Mieszkam pół roku i pod parapetem, na ścianie, pomalowanej zwykłą farbą mam kilka jakiś kropek od wody czy czegoś tam. Dla mnie zlew pod oknem jest super sprawą, z tym, że ja nie mam na środku okna, tylko bardziej z lewej strony, od spiżarni, tak żeby dużo blatu roboczego też zostało pod oknem. Lubię coś robić pod blatem i patrzeć przez okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 30.03.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Myśle że mogę polecić - chociaż mam dopiero zamówione - ale ze względu na profesjonalne podejście, konkretne rozmowy... Firmę Wiązary Burkietowicz Sp. Jawna, Odolanów. Ja mam wiązary od Wiązar system, burkietowicz u mnie się nie sprawdził. No właśnie zero profesjonalnego podejścia, długo czekałam na projekt zmienny wiązarów i jeszcze nie taki jak chciałam a i cenowo też drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 02.04.2012 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Ci, którzy zbudowali - niech przeczytają: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200323-Pęknięcia-na-ścianach-działowych-płyta-fundamentowa Czy ktoś ma taki problem? Zastanawia mnie czy problem nie leży w braku słupów żelbetowych, które aktualnie są już w projekcie, a których w moim jeszcze nie było. Wg mnie słupy odciążają ściany nośne przejmując na siebie część ciężaru konstrukcji dachowej. Studio Z500 twierdzi, że samo stężenie wiązarów płytami OSB jest równoważne dodaniu słupów żelbetowych. Budowlany laik gdzie te słupy niby teraz są, bo ja ich na rysunku na z500 nie widzę i czy pytanie na stronie z500 o tym pękaniu zadałeś ty jako asia, bo jeśli nie to kolejnej osobie pękają Czy coś się wyjaśniło w Twojej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 03.04.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 ktoś jeszcze budował na płycie fundamentowej Z91? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 03.04.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Budowlany laik gdzie te słupy niby teraz są, bo ja ich na rysunku na z500 nie widzę i czy pytanie na stronie z500 o tym pękaniu zadałeś ty jako asia, bo jeśli nie to kolejnej osobie pękają Czy coś się wyjaśniło w Twojej sprawie? Na Z500 ja zadałem pytanie jako 'Asia' - dzięki za czujność! Nie wiem gdzie te słupy - może ktoś kto kupił świeży projekt się podzieli wiedzą. Na Studio Z500 coś tam mi bąknęli na maila, ale ogólnie argumenty jak kulą w płot (że działówki z g-k, a mam murowane, że fundamenty siadają, a mam płytę itp.) Czekam na rozwój wydarzeń. Będę informował na tamtym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 03.04.2012 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 OK, będę śledzić zatem ten wątek też. Ale zaczynam się bać i obserwuje swoje ściany pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 03.04.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Mam info od Z500 w sprawie słupów. Myślałem, że one są po środku domu, a tymczasem są w ścianach zewnętrznych? W każdym razie - albo słupy albo płyty OSB - i jest OK. Ich brak nie jest przyczyną moich kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 03.04.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dzięki za info.W każdym razie Ci współczuje, mam nadzieję, że po prostu jakoś tak u Ciebie pracuje dom i dalej nie będzie się nic dziać. A czy te pęknięcia się powiększają bądź są nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 04.04.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Dzięki Na razie (odpukać) nie powiększają się, nowych też brak. Do nowych inwestorów: brać FV i deklaracje zgodności na materiały! Nie kombinować! Gdy kogoś (odpukać) spotka podobna (albo inna) do mojej sytuacja, to choć macie pewność, że materiały są OK i jest podstawa by się bronić. W innym przypadku - "Gdzie FV na beton? Nie ma? O - to zły beton pewnie był..." I pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 04.04.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 budowlany_laik współczuje Ci całej tej sytuacji i mam nadzieję, że wszystko się pomyślnie ułoży. Mam pytanie do osób które wybudowały bądź teraz rozpoczynają budowę domu Z91. Możecie mi napisać ile płaciliście za samą robociznę za SSO+ dach wraz z wiązarami? Może być na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 05.04.2012 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 SSO 18 tys, położenie dachówki (łaty, kontrłaty, membrana, rynny itd.) 6 tys. Wiązary materiał z robocizną i montażem 22 tys. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 05.04.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Rozumiem , że zrobiłaś SSO a później przyjechali ludzie od wiązar, oni też CI kładli dachówkę czy inna ekipa?? Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez mest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 06.04.2012 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Tak, najpierw sso, potem wiązary, a potem inna ekipa dachówka itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 11.04.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 czy zechciałby ktoś wrzucić fotki domu/frontu, chodzi mi zwłaszcza o powiększone okno w łazience jak wygląda np.120x80 cm. Bettyk jak tam Twoja kuchnia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts