budowlany_laik 12.05.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Klodziki, opisz szczegóły tarasu, bo też mam zamiar go robić w tym roku. Na razie mam obmyślane tak:- rozstaw słupów - siatka co 1,5m- na słupy legary 9x7cm- na nie małe legary 7x5cm co 60cm- na to deski Jak Ty masz? Jakaś barierka? Co na glebie? Geotkanina + żwir? Jakaś zabudowa od frontu tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 12.05.2012 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 (edytowane) Mamy wybraną ziemię, utwardzony piasek ok. 20 cm, na to geowłóknina, na to bloczki betonowe wysokie 14 cm, długie 38 cm. Rozstaw bloczków co 0,5 metra, czyli legary są co pół metra. Legary 9x7 i deski 14 cmx 2,7 cm. Nie mamy kontrlegarów, konstrukcja jest bardzo stabilna. Wkręty roothoblast, nie kupuj spax-ów, mi odradzono. Zarówno legary, jak i deski to modrzew syberyjski. OD frontu tarasu deska czołowa a na glebie kamyczki będą. Bez barierek. Jak poolejuje, a jutro mam zamiar to wkleję zdjęcia w przyszłym tygodniu. Beata, oto fotki.http://images41.fotosik.pl/1511/c49028f258058700m.jpghttp://images41.fotosik.pl/1511/0457499fdfbeabebm.jpg i strych http://images38.fotosik.pl/1556/b64b9649aca62b0bm.jpg Edytowane 12 Maja 2012 przez Klodziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 12.05.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Dzięki za przyszłe foty tarasu i info. Dziś oglądałem modrzew (chyba polski), ale zaskoczyło mnie, że na każdej desce są sęki. Muszę więcej poczytać - nie wiem czy to je dyskwalifikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 12.05.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Kłodziki dzięki za fotki, zawsze to jakaś wizualizacja:bye: widze że dobrze pasuje na końcu korytarza tak sobie wyobrażałam, schody otwierają się w stronę łazienki nie? A z innej beczki planuję zrobić w ubikacji miejsce prysznicowe bez brodzika, kosztem zabudowy(garderoby) pytanie moje jest następujące: jaką ściankę zastosowaliście, ja chciałabym szybe ale taką która się przełamuje. póki co nie mogę takich znaleźć. drugie pytanie to czy przy odpływie liniowym mimo wszystko woda nie wylewa.. poza tym odpływ lepiej przy ścianie czy przy szybie? jak się sprawdza w praktyce. a tak na marginesie...etap tarasu..fajna rzecz:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haker 13.05.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 (edytowane) Ile czekaliście na wycenę wiązarów? Pierwszą dostałem po 4 dniach na 27.000, za wiązary takie jak w projekcie, z daszkiem i garażem. Edytowane 13 Maja 2012 przez haker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 13.05.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 obecnie mogę z czystym sumieniem polecić wykonawstwo firmy wiązary Burkiewicz Odolanów.Szybka odpowiedź na zapytanie w sprawie, profesjonalna obsługa, bardzo solidne wykonanie, a ekipa godna polecenia.My mamy gotowe wiązary, daszki, słupy.. panowie przyjechali jednego dnia zrobili dach a następnego do południa ukończyli daszki itd. jesteśmy bardzo zadowoleni, także POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haker 13.05.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 beata To ile ci zaśpiewali i ile czekałaś na wycenę? Daleko mieli do ciebie, bo to chyba ma spory wpływ na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 13.05.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 my przeprojektowaliśmy wiązary aby mieć wzmocnioną podstawe na strychu możliwość większego obciążenia, chcemy tam jakieś "rupiecie" trzymać. Dodatkowo przesuwaliśmy lekko daszek nad wejściem i będzie przedłużeniem coś jak u Kłodziki. mamy też po dwa słupy z każdej strony a nie jak w projekcie jeden (z przodu i z tyłu też). Cena za wiązary, projekt, łaty, murłaty, daszki i słupy (szt. przywózka i robocizna to 21.500,- brutto zł (wg projektu było dużo mniej, ale zostało zmienione zgodnie z naszymi potrzebami). biorąc pod uwagę wykonawstwo i dokładność montażu jak i elastyczność w realizacji jesteśmy super zadowoleni. cena wg projektu była chyba ok. 980zł netto za wiązar, warto zadać firmie pytanie. My niczego nie żałujemy, mąż podpatrywał też jak pracują i żadnych zastrzeżeń, ugodowi i bardzo bardzo dokładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 13.05.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 a tak wyglądają słupy podwójnehttp://images39.fotosik.pl/1514/55b7442487dd049dmc.jpghttp://images37.fotosik.pl/1530/10deac6830492125mc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haker 13.05.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 A daleko mieli do ciebie z tymi wiązarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 14.05.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 160 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 16.05.2012 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 halo, halo, budzić się już dawno wiosna:) kto się podzieli ze mną doświadczeniem (może foteczką) z małej łazienki, zwłaszcza interesuje mnie prysznic bez brodzika - jak się sprawuje odpływ liniowy, czy ew. szklana ścianka zdaje egzamin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waz_2000 16.05.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Czy wiązary łączą się jakoś ze ścianami szczytowymi? Chodzi o to czy jest możliwość wznieść te ściany dopiero po montażu wiązarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 17.05.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Jakiej wysokości macie okno tarasowe - przesuwne - bo podobne z jednej tafli gwarancję producenci dają na 220 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 17.05.2012 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Mama przesuwkę wysoką na 2,30metra, i nie było żadnego problemu, mogłaby być też tak jak w projekcie 2,35 i normalnie jest gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 17.05.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Mama przesuwkę wysoką na 2,30metra, i nie było żadnego problemu, mogłaby być też tak jak w projekcie 2,35 i normalnie jest gwarancja. no prosze, a mi pan który brał pomiar okien powiedział że producent nie daje gwarancji na okno powyżej 2,20 m. jutro mam mieć dokładną informacje w tym temacie. u nas mają być nad oknami rolety zewnętrzne więc trochę odejdzie i zostanie chyba 2,25 a oni chcą zmniejszyć do 2,18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 25.05.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam. A jutro (sobota 17.03.2012) zaczynam - wbicie pierwszej łopaty zamieszczę na forum. Pozdrawiam snukran jak idą prace, ktoś obiecał jakieś fotki:D fotorelacja z postępów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snukran 29.05.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam. Prace idą powoli ale do przodu. Jutro firma zalewa wieniec nad częścią mieszkalną. Więźba zamówiona - będzie za kilka dni na budowie. Jak znajdę chwilkę to wrzucę kilka fotek z budowy. Pozdrawiam wszystkich budujących Z91. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_S1719509591 05.06.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Mam pytanie napewno do Klodziki - chodzi mi o kominek tzn jak jest u Was zrobiomy? bo widziałam na zdjęciach że jest w ścianie ekstra tez tak chce i nawet mam tak w projekcie a raczej nie do końca tak bo fundament kominowy jest przed tą ścianką od pomieszczenia gospodarczego a nie w pomieszczeniu gospodarczym i wygląda na to że będzie trzeba jakieś ok 1,5 m strzelam zabudować - i kominek bedzie w ściance zabudowanej, a nie bezpośrednio w ścianie od pomieszczenia gospodraczego (kurde nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ) Czy Wy tez tak macie??? A raczej jak macie? - moze tak łatwiej bedzie nam sie dogadać Kurde i tak nie wiem czy uda mi się to jakoś teraz zmienić raczej nie bo...dziś panowie murarze kopia fundamenty a jutro wylewka , wkońcu i na nas przyszedł czas :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 05.06.2012 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Karolina_S ja mam kominek wsadzony w to pomieszczenie gosp. przez co ono się zmniejszyło w środku. Ale za to salon większy, chyba, że zrobisz go w tym miejscu co w projekcie. Mi ekipa fundament pod kominek wylała po prostu dużo większy i mogłam potem się zastanowić gdzie dać kominek. Zmieniałam też wlot do komina, bo najpierw zrobiłam od salonu, a potem jak jednak wsadziłam ten kominek do środka tego pomieszczenia, to robiłam drugi otwór do komina od wewnątrz pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts