bettyk 24.06.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 gdyby miały być okrągłe zmieniłabym projekt domu przy wylewaniu kwadratowych filarów trzeba bardzo dobrze zrobić szalunki. Pan, który przywiózł nam beton mówił, że nie raz (?) widział jak walą się w czasie zalewania. W okrągłych inaczej rozkładają się naprężenia i tam nawet te tekturowe szalunki starczają. Masz wrażenie, że mały? Ja też miałam dopóki mąż nie kazał mi zamieść w mieszkaniu Mówię Ci ile podłogi do przelecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 24.06.2010 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 No pewnie tak, jak zacznie się wykańczać, sprzątać to roboty będzie dużo no i kasy też na wykończenie pójdzie, tym bardziej, że u mnie dwie łazienki. Ale super, nie mogę się doczekać kiedy mury zaczną rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 24.06.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 jak w tytule. szukam osób budujących ten śliczny domek Z91. Narazie znalazła tylko jedną osobe. może ktoś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 24.06.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 ja tak czytam i zazdroszczę postępu. mi zostaje cierpliwie czekać na zakończenie formalności. jedynie pocieszył mnie dziś Pan z ekipy, że jak pogoda dopisze i najpóźniej do początku września zaczniemy to do końca listopada zakończy SZZ. jedyny pozytywny aspekt szybko uciekającego życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 29.06.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 (edytowane) http://img15.imageshack.us/img15/7061/plytar.jpg U mnie postępy jak powyżej Jak miło na swój setny post wstawić zdjęcie rosnącego domku Co u mnie? Jak widzicie (stan na dziś rano), kończy się płyta fundamentowa z ogrzewaniem podłogowym. Jest już rozprowadzona kanalizacja, zrobione odwodnienie, GWC glikolowe wokół domu, zakopana bednarka. Są przyłącza kanalizacyjne i wodociągowe. Gratuluję wszystkim postępów i życzę dalszego powodzenia w budowaniu Z91. Mam nadzieję, że pogoda u Was również dopisuje. Wstawiajcie foty! Edytowane 29 Czerwca 2010 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 30.06.2010 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Również gratuluje U mnie w przyszłym tygodniu wchodzą na stan O. Ty masz legalett?? Ile Cię wyniosła płyta fundamentowa?? Czy ktoś z budujących zmieniał zadaszenie tarasu na większe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 01.07.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 To nie jest płyta L. Robiona wg indywidualnego projektu - jako fundament grzewczy. W plycie idzie częśc instalacji wodnych. Do tego ma być zatarta na gładko, pod planowane wykończenie podłóg. Odpada zatem część prac na dalszych etapach budowy - podlogowka, wylewki. Na poziomej dzialce można liczyć koszt plyty ok. 300zl/m2 - w tej cenie izolacja z górnej półki, podlogowka, zatarcie na gładko. Ja zostawiam zadaszenie tarasu wg projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 01.07.2010 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Hej, no ja właśnie się tak zastanawiam i chyba jednak to zadaszenie powiększe. W projekcie jest maleńkie, coś na 1,2 m chyba czy do 1,5. Wiem, że trochę zasłoni światła, ale zimą i tak słońce jest sporo niżej, mam drugą przesuwkę od strony wschodnio-południowej, poza tym mam taras cały dzień na słońcu, od południa aż zajdzie słońce, i obawiam się że latem to będzie taki taras nie bardzo do użytku pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 01.07.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Hmm... ale jesli pociagniesz zadaszenie przy tym kącie w dół, to w koncu bedziesz uderzać w nie głową - chyba, ze sie mylę. Niestety tak to jest - zorientowanie tej strony na poludnie dogrzewa dom zimą, jednak latem, nie da rady w ciągu dnia raczej na tarasie przebywać. Zawsze można zorganizować inne miejsce do wypoczynku w cieniu - np., jeśli warunki pozwalają, w głębi działki. A z tarasu korzystać przy porannej kawie albo wieczornym podziwianiu gwiazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 01.07.2010 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Oczywiście będzie za nisko, myślę, żeby w tym miejscu gdzie są w projekcie słupy daszek złamać i zrobić minimalny spad. Ale jak wieczorkiem, w upalny dzień, spadnie deszczyk to już się nie posiedzi na tym tarasie co jest teraz, markiza nie wiele pomoże też. Z tego co się dopytałam ludzi, którzy mają taki zadaszony taras nie jest źle zimą, bo słońce jest niżej. A każdy kto ma to jednak chwali, więc jak da radę to na pewno go zadaszę bardziej. Znowu takie zadaszenie z poliwęglanu też chyba nie fajne, tzn. światło daje, ale ponoć jak w szklarni pod takim daszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
temi5 01.07.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Klodziki, z tym zadaszeniem tarasu to dobry pomysl, misha555 tak wlasnie ma. Mozna to zobaczyc na 23 stronie takiego tematu - Projekty domow i architektura >> Granat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 01.07.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Właśnie coś takiego bym chciała jak w tym granacie, bardzo dużo ludzi tak ma, to popularne rozwiązanie. Zobaczę co jutro mi Pan od dachu powie na ten temat, bo nie było to w planach, a dach ma już projekt, ale to wydaje się błahostką. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 01.07.2010 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 To nie jest płyta L. Robiona wg indywidualnego projektu - jako fundament grzewczy. W plycie idzie częśc instalacji wodnych. Do tego ma być zatarta na gładko, pod planowane wykończenie podłóg. Odpada zatem część prac na dalszych etapach budowy - podlogowka, wylewki. Na poziomej dzialce można liczyć koszt plyty ok. 300zl/m2 - w tej cenie izolacja z górnej półki, podlogowka, zatarcie na gładko. Ja zostawiam zadaszenie tarasu wg projektu. A ta cena 300 zł za metr to z robocizną czy same materiały???? Bo jeśli z robocizną to tanio, mnie stan zero materiały plus robocizna wyniosą 34 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 16.07.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 dokumenty w banku. najpóźniej za 2 tyg kasa na koncie. ekipa umówiona na 10 sierpnia. I............ pewnie zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elamario 19.07.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witajcie, właśnie wczoraj zdecydowaliśmy się na Wasz projekt! Jest rewelacyjny. Budujemy na wiosnę, oby, Na chwilę obecną musimy utwardzić drogę. Poza tym chcemy budowac ten dom w systemie kanadyjskim. Pozdrawiamy wszystkich budujących...i myslących o budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 22.07.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 (edytowane) Witam,jestem ciekawa waszego zdania...czy takie wejście (daszek co by nie mówić...brzydki w z91) :http://www.projektoskop.pl/p-4758.html pasowałoby do Z91? czy nie jest to zbyt drogi "wybryk"? i dodatkowo drzwi zewnętrzne z jednostronna dostawką :http://allegro.pl/item1114629134_drzwi_zewnetrzne_drewniane_z_dostawka.html co by bardziej doswietlić ...?? Edytowane 22 Lipca 2010 przez IZA30 myśl:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 22.07.2010 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 (edytowane) Daszek w Z91 moim zdaniem również nie jest za ciekawy, dlatego też mam go zmieniony. Mi akurat takie dworkowe wejścia jak w Monako się nie podobają, ale uważam, że będzie pasował jak najbardziej. Tylko trzeba to konstrukcyjnie obgadać z architektem, bo w Monako jest większy kąt nachylenia dachu 35 st a tu 28 st. A Ty Iza widzę, że nadal się wahasz między projektami?????? Ja ostatnio tak z ciekawości przeglądałam nowości i spodobał mi się ten http://www.kreodom.pl/portal/projekt/Agat-Wolnostojacy-Budynek-Parterowy-2097186_40_5349_2.html. Z tym, że na pewno będzie chyba troszkę droższy, ale ciekawy bardzo. Co do drzwi to też chciałam z bocznym naświetleniem, ale jednak nie, za mały ten wiatrołap na takie duże drzwi, szkoda miejsca w środku. Będą drzwi z szybkami. Edytowane 22 Lipca 2010 przez Klodziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 22.07.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Ela&mario serdecznie witam w gronie budujących Z91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 22.07.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 (edytowane) Daszek w Z91 moim zdaniem również nie jest za ciekawy, dlatego też mam go zmieniony. Mi akurat takie dworkowe wejścia jak w Monako się nie podobają, ale uważam, że będzie pasował jak najbardziej. Tylko trzeba to konstrukcyjnie obgadać z architektem, bo w Monako jest większy kąt nachylenia dachu 35 st a tu 28 st. A Ty Iza widzę, że nadal się wahasz między projektami?????? Ja ostatnio tak z ciekawości przeglądałam nowości i spodobał mi się ten http://www.kreodom.pl/portal/projekt/Agat-Wolnostojacy-Budynek-Parterowy-2097186_40_5349_2.html. Z tym, że na pewno będzie chyba troszkę droższy, ale ciekawy bardzo. Co do drzwi to też chciałam z bocznym naświetleniem, ale jednak nie, za mały ten wiatrołap na takie duże drzwi, szkoda miejsca w środku. Będą drzwi z szybkami. ZYCIE ME TROCHE SKOMPLIKOWAŁO SIE W OSTATNICH MIESIĄCACH ale juz wszystko wróciło do normy i zaczynamuy budowanie...własnie sprzedaliśmy mieszkanie i zaczynamy...papierologia w tym roku,ogrodzenie działki i na wiosenkę heeeeja:) c d projektu to wahamy sie juz ostatecznie miedzy z41 a własnie z 91... siedzimy nad wydrukowanymi rzutami i modzimy,byle tanio i w miare ładnie....jest tak ze:bardziej z zewnatrz podoba nam się 41 ale wnętrze 91 bardziej nam odpowiada:)cos skłaniamy sie pod wersję god101 garaż 1stan.od strony kuchni za nim piec c.o.najprawdopodobnie-ekogroch:)W proponowanej wersji goda101(tez jak on chce zamknietą kuchnię) brakuje mi jeszcze jedynie wydrębnionej od innych pomieszczeń osobnej garderoby z wejściem i pralnio-suszarni z wejściem z większej łazienki. ...i byłoby wszystko ok...Jakby były jakies propozycje z checia przyjmę :)pewnie poszerzy sie po metrze z każdej strony i się pomieści wsio Edytowane 22 Lipca 2010 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 22.07.2010 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Widziałaś moje rzuty, mam garderobę wydzieloną z dwóch pokoi, wejście można zrobić z holu, pralnio-suszarnie też mam z wejściem z łazienki. Spokojnie można pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts