budowlany_laik 01.09.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Klodziki, brawo, idziesz jak burza haker, ścian zewnętrznych u mnie jest akurat ok. 160mkw (licząc szczyty jakby były murowane, a nie szkieletowe) - wersja z garażem na 1 auto. U mnie robią działówki, powoli rozkładają dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 01.09.2010 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 U mnie zaczynają pokrycie w poniedziałek (mam nadzieję ). I możę też w przyszłym tyg. na działówki wejdą. Powiedz czy działowe ściany masz już wliczone czy osobno płacisz? Jeśli osobno to ile za m kw. robocizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 01.09.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 (edytowane) U mnie ok. 25zl/mkw dzialowek. No i w ogole jak patrzę na te dzialowki, to mam wrażenie, że... domek jest dla krasnoludków. Czy to zludzenie - okaże się za parę dni, gdy będą pociągnięte wyżej. W projekcie SweetHome wychodzilo, ze to będą potężne przestrzenie, a tymczasem jakoś tak ciasno trochę... Gdzie ta powierzchnia? Później dam jakies foty. Edytowane 1 Września 2010 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haker 01.09.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 klodziki, budowlany laik czy prowadzicie jakieś kosztorysy, moglibyście podesłać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.09.2010 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 witajcie, w związku z prowadzoną jakieś 2 strony wcześniej dyskusją na temat rolet integro i kwestii schowania skrzynek, chciałabym zapytać, czy rozwiązaliście jakoś ten problem. Stoję właśnie przed decyzją - jakie rolety, jaki montaż okien i rolet i szukam rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 08.09.2010 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 (edytowane) haker, ja mam kosztorys dla banku na 370 tys. zl pod klucz.Spirea, u mnie cale okna (9cm) w warstwie ocieplenia, rolety systemu Integro. Miedzy rolete a nadproze wkladam ocieplenie (np. styrodur). Mam 30cm ocieplenia, wiec roleta chowa sie w styropianie.Cos na wzór piwopijcy:http://1.bp.blogspot.com/_LfeMbJ7oFPw/Sh050DTBXJI/AAAAAAAABdo/Ar8iJVBdDK8/s320/20090429194001.jpgPozwole sobie podlinkowac/podreklamowac: http://blizniak-andromeda.blogspot.com/2009/05/okna-i-drzwi.html Edytowane 8 Września 2010 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 08.09.2010 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Ja chcę się zmieścić w 300 tys. w wykończeniem, nie wiem co mi z tego wyjdzie, okaże się. Co do rolet to mam styropian 15 cm i rolety integro nie schowałyby się w ociepleniu. Zamówiłam naokienne, wiem, wiem, niedoskonały montaż, mostek termiczny. Ale po rozmowach z ludźmi, którzy takie mają właśnie i z różnymi montażystami na takie się zdecydowaliśmy, w tej chwili były najmniej problemowe przy montażu i też najtańsze. Ludzie, którzy mają takie rolety chwalą, nic z oknami im się nie dzieje. Pożyjemy, zobaczymy, może będę żałować decyzji a może nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 08.09.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 a ja zamierzam zmieścic sie w 270 tys. do zamieszkania.w tym oczyszczalnia i kolektor. nie wiem czy sie uda ale więcej nie mam i musze byc optymistką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolacac 08.09.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 ja mam nadzieję zmieścić się w jeszcze mniejszej kwocie ,robocizna w 90% własna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 16.09.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Moi Drodzy. Czy łazienka w Z91 naprawdę jest taka mała? dziś wbijali mi paliki okreslające rozmieszczenie pomieszczeń i troche jestem zaniepokojona wielkościa łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 17.09.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 andera11 - to jest to, o czym pisalem powyzej - gdy pomieszczenia sa wytyczone lub scianki dzialowe pociagniete na mala wysokosc, jest zludzenie, ze pomieszczenia sa bardzo male. Teraz, gdy mam juz scianki pociagniete do sufitu, wrazenie zginelo na szczescie - pokoje sa takie jakie mialy byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 17.09.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 (edytowane) andera11 - to jest to, o czym pisalem powyzej - gdy pomieszczenia sa wytyczone lub scianki dzialowe pociagniete na mala wysokosc, jest zludzenie, ze pomieszczenia sa bardzo male. Teraz, gdy mam juz scianki pociagniete do sufitu, wrazenie zginelo na szczescie - pokoje sa takie jakie mialy byc to w takim razie czy moje plany mają szansę realizacji? tzn chciałam w łazience miec prysznic wanne i umywalkę- czy jest mozliwe ulokowanie w tej łazience takich sanitariatów czy raczej lepiej rozważac opcje np wanny z kabina prysznicową? A masz może jakies fotki swojego małego szczęścia zetowego Edytowane 17 Września 2010 przez andera11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 17.09.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 A ta cena 300 zł za metr to z robocizną czy same materiały???? Bo jeśli z robocizną to tanio, mnie stan zero materiały plus robocizna wyniosą 34 tys. no ja juz mogę powiedzieć, że stan zero wyniósł mnie 26 tys z robocizną. dziś ostatnie lanie betonu na podłoge i w poniedziałek sciany w górę o ile deszcz znów nam nie umili zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 17.09.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 to w takim razie czy moje plany mają szansę realizacji? tzn chciałam w łazience miec prysznic wanne i umywalkę- czy jest mozliwe ulokowanie w tej łazience takich sanitariatów czy raczej lepiej rozważac opcje np wanny z kabina prysznicową? Ja mam 6,4mkw. lazienke. Planuje tam WC, bidet, umywalke z blatem i jakims mebelkiem oraz kabine 90x120cm. U mnie nie ma szans na wanne - zreszta swiadomie na poczatkowym etapie z niej zrezygnowalismy. Foty pozniej, bo nie mam czasu ich zgrac z aparatu - ciagle cos na glowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 17.09.2010 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 no ja juz mogę powiedzieć, że stan zero wyniósł mnie 26 tys z robocizną. dziś ostatnie lanie betonu na podłoge i w poniedziałek sciany w górę o ile deszcz znów nam nie umili zycia Ja musiałabym zliczyć od nowa, bo było taniej jednak, ale od wbicia pierwszej łopaty- robocizna z materiałami jakieś 32 tys. chyba, ale ja mam wersję z garażem na dwa auta - to 200 m kw. pow. zabudowy. U mnie kładzie się dachówka, jutro działówki, a we wtorek 21.09. montaż okien i bram garażowym i drzwi. Co do łazienki to nie jest mała - ponad 6 m kw. Ja mam dużo zmian, dwie łazienki, jedna 4 m kw. plus pralnia 2 m kw. i druga ok. 5,5 m kw. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waz_2000 17.09.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 no ja juz mogę powiedzieć, że stan zero wyniósł mnie 26 tys z robocizną. dziś ostatnie lanie betonu na podłoge i w poniedziałek sciany w górę o ile deszcz znów nam nie umili zycia A z garażem budujesz czy bez? Możesz rozpisać ile czego poszło i za ile $ ?? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 17.09.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 napiszę jutro. oki? dziś juś nie będę rozwijać papierów. buduję bez garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 18.09.2010 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 andera11 - to jest to, o czym pisalem powyzej - gdy pomieszczenia sa wytyczone lub scianki dzialowe pociagniete na mala wysokosc, jest zludzenie, ze pomieszczenia sa bardzo male. Teraz, gdy mam juz scianki pociagniete do sufitu, wrazenie zginelo na szczescie - pokoje sa takie jakie mialy byc Mam nadzieję, że jak ścianki u mnie będę na całą wysokość postawione to napiszę to samo co Ty, bo na razie to mi się takie małe to wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haker 19.09.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 andera to jak znajdziesz to daj proszę znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waz_2000 06.10.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Czekamy na nowe zdjęcia...Ciekawe jak tam idzie naszym forumowym pionierom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts