Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dzień Dobry

Również z mężem planujemy budowę Z91 ze zmianami.

1. Garaż z lewej strony jednostanowiskowy z pomieszczeniem na różności:)

2. Wszystkie niezbędne instalacje wod-kan i ogrzewanie podciągnięte zostaną do garaż żeby ewentualnie kiedyś przerobić go na pomieszczenie mieszkalne lub biurowe.

3. Pokoje dla dzieci podzielone po równo ze ścianką "łamaną", żeby wbudowac szafy dla nich.

4. Przeorganizowane łazienki tak aby w kazdej z nich był prysznic.

5.Dźwigary jak u Koldziki na dzień dzisiejszy wyscenione na ok 25tyś (bez negocjacji ceny)

6.Dodatkowe okno w salonie 2m do samej podłogi przesuwne

7.Drzwi 3m w salonie chyba będą trzy skrzdłowe "harmonijkowe"- super efekt jak się otworzy wszystkie skrzydła.

8.Pomieszczenie kotłowni zmniejszone do min potrzebnego na instalacje co i płaszcza wodnego do kominka.

poniżej rzut ze zmianami

projekt..JPG

projekt..JPG

hej, Dunkan widzę, że wiele zmian jak u mnie :) Ta przesuwka 2 m koło stołu naprawdę fajnie wygląda, daje dużo światła. Pytałaś o te przyszłościowe schody. U mnie są one przewidziane w tym miejscu gdzie Ty masz mniejszą łazienkę. Ja mam tam małą pralnio-suszarnie, długa na 2 m. Nie mam takiego rzutu z narysowanymi tymi schodami.

A ja przymierzam się do wykończeniówki, płytki na całą część otwartą zakupione i kominek zamówiony :)

Witam Klodziki

Mam pytanko gdzie zamawialiście okna i drzwi?

Bo my również jesteśmy spod Wrocławia więc może złożymy do nich zapytanie:)

Hej, okna i bramy garażowe zamawialiśmy w firmie BAUMAN, polecam! www .bauman.pl

A drzwi będzie robił stolarz, wszystkie i zewnętrzne i wewnętrzne.

pozdrawiam

Iza nie mieszkam jeszcze więc nie odpowiem Ci z doświadczenia jak to jest mieć łazienkę z wejściem z sypialni. Jak ja robiłam zmiany to czytałam dużo i wszystkie dziewczyny które tak mają bardzo były z tego rozwiązania zadowolone. Dla mnie priorytetem była garderoba z wejściem z sypialni, a łazienka tak przy okazji wyszła i wydaje mi się, że będzie to super rozwiązanie, można na golasa biegać z łazienki do garderoby;) Jak będzie w praktyce nie wiem. Wiem na pewno, że wolę mieć dwie mniejsze łazienki, niż jedną dużą u mnie wyszła moja 5.5 m kw, druga 4 m kw. i mała pralnio-suszarnia 2 m kw. pozdrawiam

Mamy zamiar budować z91 z porothermu38+10cm docieplenia,ale cały czas dręczą nas wiązary.Podobnie wyceniła nam firma na 21 tys +vat(z montażem i transportem,na górze tylko mały stryszek im wyszedł ) ,czy to jednak niezadrogo???Podoba nam sie strop starego typu z widocznymi belkami,ale teraz ciężko się chyba fachowcą za coś takiego wziąść!! Chcemy żeby ten dom był połączeniem tradycji z nowoczesnością .Planujemy z lewej strony garaż ,a po prawej dodatkowe drzwi balkonowe i taras z pergolą,wejście zostaje ala ganeczek,a w środku pomieszczenie gospodrcze ze "starej cegły" i przy tym kominek w tym stylu.

Starzy wyjadacze doradzcie coś ????:)

pozdrawiam

dla kingaz:

http://images39.fotosik.pl/512/d959cd81e8091b53m.jpg

http://images38.fotosik.pl/510/779fa1b315b059c6m.jpg

nie wiem czy coś widać, ale może pomogą w decyzji,

a i miejsca na strychu jest na prawdę sporo, mój kąt nachylenia dachu to 25 stopni, spróbuję zrobić lepsze zdęcia

pzdr

Dzięki z fotki.

Ty masz te wiązary przerabiane czy tak jak są w projekcie, bo ktoś tu przerabiałby mieć więcej miejsca czy coś?

Pozdrawiam

• 3 weeks później...