Klodziki 28.01.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Gratulacje, no to teraz do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunkan78 01.02.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 witam Więźba zamówiona, wykonawca robot fundamentowych ... prawie wybrany.A teraz moje pytanko;Jakie kociołki na gaz instalujecie? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 01.02.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Mam kupiony taki: Viessman Vitodens 222-W 19 kW pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 10.02.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 (edytowane) to mój salon Edytowane 10 Lutego 2011 przez andera11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 10.02.2011 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Fajnie, pokaż więcej zdjęć Zazdroszczę sufitu, u mnie się będzie dopiero robił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 10.02.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 teraz ekipa tynki kładzie. nie obyło sie bez niespodzianek. Ostatnie deszcze w wichurą ukazały spierniczoną obróbkę komina. na szczęście zalewało tylko po kominie oszczędzając ocieplenie sufitu, sufit i cała resztę. Dobrze, z teraz wyszło a nie po przeprowadzce. Porobię więcej zdjęć przy kolejnej okazji. Cierpię ostatnio na chroniczny brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 28.02.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Do wszystkich, którzy maja ocieplony już strop. Mam pytanie. Dokładnie chodzi mi o taką kwestię. W naszym Z91ściana zewnętrzna domu od przodu i tyłu kończy się na wieńcu. I teraz tak, między belkami stropu idzie wełna (patrząc od góry), dochodzi do tej ściany zewnętrznej i co dalej, zawijaliście w krokwie dachu do góry, czy ciągnęliście ją aż na podbitkę??? Jakby ktoś dał radę jakieś fotki przesłać byłabym wdzięczna. U nas podbitka drewniana, od zewnątrz ocieplenie ze styropianu, zgodnie z projektem ma dochodzić aż do dachu, czyli ponad wieniec. Od wewnątrz ta wełna i ponoć nad wieńcem ją się zawija w krokwie. Czy tak też robiliście? pozdrawiam Agnieszka P.S. U mnie z postępów zrobione prawie DGP no i obudowa kominka, za tydzień mogę się grzać kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 28.02.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 U mnie styro na ścianach zewnętrznych dochodzi do podbitki (więc do wysokości mniej więcej murłaty). Od strony poddasza wełna jest na takiej długości by stykała się z całą grubością styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 28.02.2011 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 dzięki wielkie za odp., czyli wcale jej nie zawijasz w krokwie rozumiem. Tylko z tego co pamiętam Ty masz inną podbitkę, ja normalna drewnianą, typ boazeria więc nie wiem czy u mnie tez tak może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 28.02.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 U mnie tak jak na rysunku. Chodzi o to by welna stykala sie ze styro - ciaglosc izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 28.02.2011 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 08.03.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 światło świeci, prąd rozłożony, centralne ogrzewanie huczy aż miło. dziś kończą wylewki podłóg. za ok 3-4 tyg będziemy prawdopodobnie mogli ruszyć z panelami i kaflami. Liczyłam koniec kwietnia, ze zamieszkam ale niestety musimy zweryfikować swoje plany i pomyśleć raczej o przełomie maja i czerwca. A jak u Was idą postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norge 08.03.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam, Jakie ceny placiliscie fachowcom za budowanie domu-projektu Z91. Ja dostalem kilka ofert na budowe tego domku tj sama robocizna za stan surowy zamkniety waha sie w granicach 60-80tyszl,natomiast developerski 100-110tyszl sa to ceny netto. koszt materialow na SSZ to okolo 130-150tyszl. Mozecie sie podzielic informacjami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 08.03.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 A ja mam zrobiony kominek, obudowa i dgp i pięknie widać ogień i dym z komina haha Teraz dopiero zaczynam ten sufit robić. Jak zrobimy sufit to zabieramy się za płytki. Co do kosztów, to mnie SSZ materiał z robocizną (wariant z dwoma garażami) kosztował 130 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 08.03.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 ciężko mi już teraz napisać ile stan surowy zamknięty mnie kosztował ale na ta chwilę wydaliśmy ok 200 tys zł. W tej cenie są tez tynki, sufity z ociepleniem, elektryka, ogrzewanie wraz z piecem i osprzętem ( ogrzewanie odpalone) tj kaloryfery, podłogówki, ocieplenie i wylewki podłogowe, wylany taras. zostały mi gładzie i wykończeniówka typu panele i kafle oraz biała sanitarka. ups... i oczywiście kominek i drzwi. Myślę, ze w zakładanym budżecie 270 tys spokojnie sie zmieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 08.03.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 a to wrzuc nam zdjęcie swojego kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio34 09.03.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam,dołączam do ludzi budujących Z91, mam już działkę, planuję go zrobić w wersji energooszczędnej z rekuperatorem i dobrymi oknami i izolacją.Jeśli ktoś ma go juz w tej wersji proszę o oddzew.Aha, czy ktoś z Was przeprojektowywał poddasze na użytkowe, czy raczej to bez sensu i ocieplać na stropie?Pozdrawiamrafcio34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 10.03.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 a to wrzuc nam zdjęcie swojego kominka Jeszcze nie wyczyszczony i kamień nie zakonserwowany, ale wygląda tak. Kominek 800mm/450mm. http://images50.fotosik.pl/703/3a4f243c77f62332m.jpg http://images46.fotosik.pl/664/5363e009ebf01808m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janikof 11.03.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 witamy serdecznie Również palnujemy budowę według z 91, wątek przeglądnęliśmy od deski do deski i na pewno jest tu wiele cennych porad i pomysłów - Klodziki to istna kopalnia pomyslow - podziwiamy i szczerze zazdrościmy że my dopiero na początkowym etapie:) Ale fajnie że jest ktoś kto już przez to przeszedł i jest gotowy poradzić i pomóc - wielkie dzięki;) rafcio34 - polecam lekturę tego wątku od początku - o stropach było kilka rozprawek;) od dzis jesteśmy waszymi wiernymi czytelnikami i podglądaczami zdjęć pozdrawiamy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 11.03.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 rafcio34, ja budowalem z mysla by byl energooszczedny. Jest na plycie fundamentowej, z solidną izolacją (30/30/51 cm), reku i cieplymi oknami. Jaki wyszedl pod względem energooszczednosci? Jeszcze nie wiem. Jestem na etapie wygrzewania plyty fundamentowej, a na rozgrzanie 20cm betonu i wypompowanie wilgoci z niego potrzeba troche energii. Relacja z kosztow uzytkowania - za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts