dunkan78 29.05.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Wiązary robila firma WIĄZAR-SYSTEM. Ja zamawiałam wiązary na dom i garaż. Dolny pas jest wzmocniony w celu wykorzystania ewentualnie w przyszlości poddasza. Cena 23500zł. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian100 30.05.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Wiązary robila firma WIĄZAR-SYSTEM. Ja zamawiałam wiązary na dom i garaż. Dolny pas jest wzmocniony w celu wykorzystania ewentualnie w przyszlości poddasza. Cena 23500zł. pozdrawiam Dziękuje za informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunkan78 02.06.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witam Gdzie macie zamontowane skrzynki elektryczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 02.06.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Ja mam tuż obok drzwi wejsciowych. Tzn. na ścianie zewnętrznej - gdy wychodzisz z domu, to z prawej strony drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolacac 07.06.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Witam u nas na dzień dzisiejszy tak wygląda .Pozdrawiam wszystkich budujących z91http://images50.fotosik.pl/911/def0821e057a8b66med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolacac 07.06.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 http://images40.fotosik.pl/893/d3f32e1d285902afmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 08.06.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Brawo, ja dokładnie rok temu ściągałem humus Jeśli masz może wizualkę jak wyglądać będzie dom z gankiem, który dobudowaliście, to wstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolacac 08.06.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Nie mam wizualizacji ,w przyszłym tygodniu robimy dach to wstawię .Nas goni czas ,sprzedaliśmy mieszkanie i od września będziemy bezdomni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunkan78 08.06.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Czy macie może jakieś zestawienia ile poszło przewodu elektrycznego w Waszych domkach:)? i ile wziął elektryk za robotę? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 09.06.2011 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam wszystkich i gratuluję postępów. U nas będą w przyszłym tygodniu montowane wiązary. No a potem dachówka:) W związku z tym mam pytanie, na jaką folię zdecydowaliście się jako krycie wstępne? Poddasze będzie nieużytkowe, wydaje się, ze folia paroprzepuszczalna nie jest tu potrzebna, a tylko z nią problem (promieniowanie UV). I jeszcze: jakiej grubości słupy na ganku stosowaliście? W projekcie jest 14x14, my powiększyliśmy do 16x16. Jak jest u Was?Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 09.06.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Gratulacje również Ja mam folię MDM najgrubszą paroprzepuszczalną. Słupy: 14cm klejone. Wyglądają jak zapałki za daleka Ale tak było w projekcie i nie chciałem celowo zmieniać. 16cm będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 09.06.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Dzięki bardzo za szybką odpowiedź. Mam zgryz z tą folią - u Ciebie jak widziałam jest od razu zakryta podbitką z OSB i zachowuje w ten sposób swoje właściwości. Ja nie wiem, kiedy będziemy robić podbitkę i część tej folii będzie na wierzchu pewnie dłużej niż 4 miesiące. Andrzej Wilhelmi pisał, że w takim przypadku (nieużytkowe poddasze) można (lepiej?) dać czarną folię budowlaną ... Słupy u Ciebie wyglądają bardzo ok (przynajmniej na zdjęciu:), myślałam, ze są to właśnie 16. Się uspokoiłam co do moich, bo bałam się, że będą za cienkie:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunkan78 13.06.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Witam Wszystkich!!! Macie może jakieś fajne PROJEKTY kuchni. Może jakieś fotki z już wykończonych pomieszczeń. Za wszelkie inspiracje będę wdzięczna. Z góry dziekuję! Mój e-mail [email protected] pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 15.06.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Ja znowu z pytaniem - do tych, którzy w domku montują wentylację mechaniczną (budowlany_laik:). Prawie zdecydowaliśmy się na BRINK RENOVENT, tylko mam sprzeczne opinie: jedni twierdzą, że Medium (300) wystarczy, inni, że powinien być Large (400). Mam powiększony nieco domek (124m2), kubatura ok. 340m3. Wydaje się, że ten mniejszy wystarczy? Jaki montowałeś budowlany_laiku u siebie? Czym się kierowałeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 15.06.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Już widzę Brink Renovent HR300 Nie boisz się, ze za mały? Jedna z firm twierdzi, że będzie pracować na 80% mocy i szybciej się zużyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 15.06.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Hmm... Na razie (wykańczanie) wentyluję na drugim biegu na 160m3/h - jest OK, wilgotnosc w normie. Nie wiem czy sens bylby montowac wiekszy. Zima i tak bedzie chodzil na minimalnym przeplywie. Ważne tez czy planujesz GWC rurowe - wtedy może przydać się HR400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andera11 20.06.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Ja mam juz urządzona kuchnie, niestety nie ma jeszcze fotek ale jak tylko popstrykam to wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunkan78 21.06.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam Będę bardzo wdzięczna za fotki z kuchni:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 24.06.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 No to projekt w drodze, architekt na urlopie przygotowuje się psychicznie do spotkania z moja osobą a mapka na dniach będzie do odbioru.Tak zaczyna się mój horror;] budowlany_laik jeśli mi się dobrze wydaje to robiłeś ściany szczytowe w szkielecie. Możesz się podzielić szczegółami, zdjęciami, rysunkiem przekroju takiej ściany czy co tam jeszcze przyjdzie Ci do głowy.Jak narazie ściana szczytowa w szkielecie drewnianym wydaje mi się najlepszym sposobem unikniecia mostków cieplnych, ale pytanie czy aby tylko mi się nie wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 27.06.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 (edytowane) rmiklar, robiłem szczyty i ściankę między garażem a domem jako szkielet właśnie w celu pozbycia się mostka. Choć początkowo byłem sceptycznie do tego nastawiony, zwyciężyły założenia energooszczędne. Szczyty przywiozła firma od wiązarów. Są oklejone styropianem (na piankę, a brzegowe dodatkowo na kołko-wkręty). Na łączeniu z wieńcem nie widzę spękań. Szczegóły? Zdjęcia coś może powiedzą. W horrorze proponuję odgrywać rolę straszącego, a nie ofiary I to na poważnie. Edytowane 7 Lutego 2013 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts