Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kurcze zdaje się, że musze się zaprzyjaźnić z działem o domach drewnianych. Szczyty zamierzałem wykończyć drewnem lub imitacją i nie specjalnie widzę konieczność ocieplania szczytów. Muszę odrobić lekcję dotyczącą szkieletorów...

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zmienię u siebie układ funkcjonalny, zależy mi na dużej sypialni, na pełnowymiarowych schodach i dużej łazience.

Spójrzcie, proszę na projekt kuchni i salonu - tu akurat niewiele zmieniłam, poza tym, że skróciłam go (ma 6 m długości), odrobinę poszerzyłam (4,5) i zrezygnowałam z pom. gosp.

Mam nadzieję, że uda mi się wkleić zdjęcia, jeśli nie, może ktoś mógłby podać mi link do instrukcji? Będę wdzięczna.

Tymczasem czekam na komentarze, może jeszcze coś można udoskonalić? Pozdrawiam!

http://forum.muratordom.pl/asset.php?fid=52850&uid=153819&d=1309637552

http://forum.muratordom.pl/asset.php?fid=52849&uid=153819&d=1309637536

salonz91i.jpg

z91salon.jpg

Kurczę, początek mi ucięło :)

Chciałam się z Wami przywitać, również zamierzam budować Z91, głównie ze względu na niskie koszty budowy, no i przeczytałam cały ten wątek nie raz i nie dwa :) ...

Wydłużę najprawdopodobniej dom o 1m i dołożę inny, nowoczesny wiatrołap, bo orginalny, podobnie jak większości z Was, mi się nie podoba.

Znalazłam taki, który mi odpowiada - oto link:

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-kordylinie/m4c480858ace97,1073

Jesteście skarbnicą wiedzy :) Mam nadzieję, że niedługo dołączę do grona budujących!

• 2 weeks później...

Mi też wyszlo z obliczen, że w tym pokoju będzie za mało światła i dałem okno na szczycie. Weź jednak pod uwagę, że wtedy na szczycie musisz dać dwa okna, by jakoś wyglądała ta strona szczytowa. U mnie więc okno z tego następnego pokoju powędrowało z północy na wschód (na szczyt). Było to zamierzone również dlatego, że mam dom energooszczędny i okna od północy nie są mi potrzebne.

Bierz też pod uwagę, że własne ingerencje w układ okien, i w ogole w zmiany w projekcie, mogą w efekcie nie wyjść najlepiej. Teraz nie zmieniałbym nic w gotowym projekcie, tylko szukałbym takiego, ktory w 100% spełnia moje oczekiwania.

P.S. Ale sama z chęcią zobaczę fotki urządzonego Z91 :)

Ja też ja też. Niech ktoś coś wrzuci muszę napaść oko bo jestem strasznie zmęczona budowaniem :)

Pokażcie coś ładnego, muszę naładować akumulatory. U nas okropne obsuwy czasowe ale to dlatego, że z braku czasu to my nasz dom budujemy już tylko w weekendy. Lecimy elewację. Może tu ktoś coś pokaże. Że o wnętrzach nie wspomnę... Pozdrawiam wszystkich "nowych" i "starych" :yes:

• 2 weeks później...