Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ładnie- ale jak mogłoby być inaczej w "naszym" domu;). Ciekawe, że jeden projekt i tak inaczej u każdego.

Kto da więcej? Więcej zdjęć..... pani K. i pan B. i pani A. milczą a obiecywali:D

Ja mogę się pochwalić jedynie elewacją w trakcie. Bardzo w trakcie. I to jutro bo przecież zdjęć nie mam. Bo skąd mam mieć jak klej mieszam ciągle :D:D:D

pazdrawliaju

• 2 weeks później...
junkersica, bardzo fajny ten wiatrołap, z tego pom. gosp. po lewej strony zrobiłabym garderobę. Nie wiem czy dobrze zobaczyłam, ale ma wysoki sufit, taką antresolkę o fajne okienka u góry?? Super.

pozdrawiam

Heh, chyba nie - przedstawiłam tylko salon, a to, co prawdopodobnie wzięłaś za pom. gosp. to wejście do domu. Co do zostawienia wolnej przestrzeni nad salonem, to owszem, rozważam, choć przerażają mnie ewentualne koszty ogrzewania. Tym razem wklejam widok z góry na cały plan domu. Udało mi się zmieśćić dwie garderoby :D.

Wiatrołap, jak pisałam, ściągnięty z "domu w kordylinie", natomiast taras będzie jak w zx17. Pozdrawiam i również z niecierpliwościę czekam na zdjęcia wnętrz Waszych domów.

P1010721 - Kopia.jpg

uyfuyfuyfuyf.jpg

gcgdcjgfxjgfc.jpg

• 4 weeks później...
dzięki za info, jedyny minus że nie będę miała garażu-działka za wąska, dlatego chyba zostawię piec w gospodarczym choć drożej wyjdzie. Kłodziki pokaż fotki wnętrz bo dawno nikt się nie chwalił. Pochwal się troszkę bo muszę się pozytywnie naładować heh. Pozdrawiam serdecznie. ps czy ktoś w Wielkopolsce się buduje? czekam na zdjęcia

drzew mam tak dużo, że zdjęcia całości domu od strony salonu nie mogę zrobić bo wszędzie chaszcze :)

tak na cokole czarny tynk mozaikowy, taki sam jest na kominie.

te miejsca wokół okien będą grafitowe ( mam nadzieję, bo drzwi miały być takie i przyjechały czarne :( )

do tego troszkę drewna- drewniana jest też podsufitka

projekt na rysunku mam ale potem, na żywca zmienialiśmy nieco

poszukam

• 2 weeks później...
znalazłam

pomysł i rysunek mojego męża

http://images50.fotosik.pl/1122/780b25859579e533med.jpg

Witam, bardzo mi się podoba Wasze rozwiązanie, zwłaszcza szklane "wstawki" przy wejściu, śnieg nie będzie na ganek się wdzierał, a przynajmniej nie zabudowuje się tradycyjnie. Mam jeszcze pytanie nt układu wewnętrznego co i jak pozmienialiście funkcjonalnie (chyba że nie doczytałam)

a więc....

zmian to my w ogóle mamy niewiele w stosunku do oryginalnego projektu

Likwidacja okna w łazience

Powiększenie wszystkich okien- poza salonem

Powiększenie pom. gosp.

Drzwi od spiżarni przeniesione z kuchni na korytarz

W małej łazience dodany prysznic- więc trochę większa

ale większość z tych rzeczy jest w trakcie, że tak powiem :)

Bettyk pochwalisz się wnętrzami? bardzo jestem ciekawa Twoich rozwiązań. Dlaczego zlikwidowałaś okno w łazience? Czy po powiększeniu pom. gosp. jest miejsce na jadalnie? gdzie zaplanowałaś TV, czy koło kominka czy na ścianie szczytowej. Pozdrawiam wszystkich, pokażcie swoje wykończenia, a może ma ktoś interesujące rozwiązania układu domku?

a więc.... ja mam pomieszczenie w takim miejscy jak w projekcie, jedynie poszerzone o ok. 17 cm na długości. mam zamontowany piec krzaczka 19 kw bez zasobnika. Palimy w nim od lutego. Cały załadunek miału wystarcza nawet na 30 godz. Póki c nie widzimy problemu w tym, że pomieszczenie jest centralnie w domu. Jestem zauroczona i zachwycona domkiem. Spełnił moje oczekiwania w 100%. Pod koniec maja przeprowadzamy się. Co do kosztów.... 250 tys w zupełności nam wystarczyło. oczywiście bez umeblowania.

andra11 mam pytanie o pom. gosp. - jeśli jeszcze tu bywasz :)

przeczytałam, że przy kotłach na paliwo stałe pom. musi mieć określone wymiary ( nie może być maluśkie) . Spełniłaś te warunki? Pytam pod kontem odbioru domu.

Witam, potrzebuje porady, zdecydował się ktoś na usadowienie TV na ścianie pom. gosp. obok kominka. Rozważam taką możliwość ale nie jestem pewna czy to nie zbyt blisko źródła ciepła. Gdzieś wyczytałam o preferowanej odległości chyba min. 80 cm. Doradźcie (kto ma wybudowany projekt) czy jest taka możliwość? W innym przypadku to chyba jedyne rozwiązanie na ścianie szczytowej, ale wówczas jadalnia musi być przesunięta w stronę kuchni... dylemat

Witam,

Projekt zakupiony zatem dołączam do zacnego grona budujących Z91. Zmiany jakie będą wprowadzone, widać na załączonym obrazku:

http://i1.fmix.pl/fmi345/05709e7b0017f8ee4e948b60/zdjecie.jpg' alt='zdjecie.jpg'>

Prawdopodobne rozpoczęcie budowy to początek 2012r. Zapewne będę miał mnóstwo pytań i wątpliwości, dlatego liczę na Wasza pomoc.

Pozdrawiam.

Witam,

Projekt zakupiony zatem dołączam do zacnego grona budujących Z91. Zmiany jakie będą wprowadzone, widać na załączonym obrazku:

<a href=http://i1.fmix.pl/fmi345/05709e7b0017f8ee4e948b60/zdjecie.jpg' alt='zdjecie.jpg'>

Prawdopodobne rozpoczęcie budowy to początek 2012r. Zapewne będę miał mnóstwo pytań i wątpliwości, dlatego liczę na Wasza pomoc.

Pozdrawiam.

Hej, ciekawe rozwiązanie, możesz napisać coś więcej nt tego rozwiązania, gdzie co planujesz. co z jadalnią czy w salonie bo jeśli tak to trochę bieganie z posiłkiem na około, ... jakie ogrzewanie planujesz...