Malcolm 12.10.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Hej, ciekawe rozwiązanie, możesz napisać coś więcej nt tego rozwiązania, gdzie co planujesz. co z jadalnią czy w salonie bo jeśli tak to trochę bieganie z posiłkiem na około, ... jakie ogrzewanie planujesz... Witam, jadalnia będzie w salonie na wprost holu. Nie chcieliśmy mieć kuchni zbyt otwartej. Z tym bieganiem dla nas to nie jest problem, ponieważ to nie są jakieś wielkie odległości. W kuchni i tak planujemy mieć mały kącik aby zjeść coś na szybko. Poprzez powiększenie pomieszczenia gospodarczego i przeniesienie spiżarni (na rzucie kolor mocno zielony), salon stał się bardziej ustawny. Powstał kącik z kominkiem. Na ścianie szczytowej planujemy powiesić telewizor. Planuje zrobić ogrzewanie elektryczne (brak gazu w okolicy) i bardzo dobrze zaizolować domek. W pomieszczeniu gospodarczym będzie mały składzik gdzie można trzymać rzeczy do ogrodu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 12.10.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam, jadalnia będzie w salonie na wprost holu. Nie chcieliśmy mieć kuchni zbyt otwartej. Z tym bieganiem dla nas to nie jest problem, ponieważ to nie są jakieś wielkie odległości. W kuchni i tak planujemy mieć mały kącik aby zjeść coś na szybko. Poprzez powiększenie pomieszczenia gospodarczego i przeniesienie spiżarni (na rzucie kolor mocno zielony), salon stał się bardziej ustawny. Powstał kącik z kominkiem. Na ścianie szczytowej planujemy powiesić telewizor. Planuje zrobić ogrzewanie elektryczne (brak gazu w okolicy) i bardzo dobrze zaizolować domek. W pomieszczeniu gospodarczym będzie mały składzik gdzie można trzymać rzeczy do ogrodu itp. Bardzo mi się podoba rozwiązanie pom. gosp. z wyjściem na zewnątrz, zwłaszcza że będą w nim rzeczy do ogrodu. Jeżeli planujesz RV na szczycie to pewnie wypoczynek na środku salonu? Ja mam w tej kwestii wciąż duży dylemat, kombinuję i kombinuję - zwłaszcza z lokalizacją TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 12.10.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Bardzo mi się podoba rozwiązanie pom. gosp. z wyjściem na zewnątrz, zwłaszcza że będą w nim rzeczy do ogrodu. Jeżeli planujesz RV na szczycie to pewnie wypoczynek na środku salonu? Ja mam w tej kwestii wciąż duży dylemat, kombinuję i kombinuję - zwłaszcza z lokalizacją TV Do naszego meblowania jeszcze bardzo daleka droga. Możliwe, ze wprowadzimy jeszcze jakieś zmiany ale wstępne rozmieszczenie będzie wyglądało tak jak na zdjęciu. Oczywiście inne meble, kolory itp. <a href=http://i3.fmix.pl/fmi1280/458fca4f001155a44e958e1e/zdjecie.jpg' alt='zdjecie.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunkan78 12.10.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam Czy może ktoś ma już jakieś fotki ze środka domku. np wykończona kuchnia, salon, łazienka.My jesteśmy na etapie łazienki: Organza beż i brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 12.10.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam, Mam prośbę, czy mógłby ktoś podzielić się kosztami jakie do tej pory poniósł? Może być na pw. Za kilka miesięcy rozpoczynamy budowę i każda informacja jest przydatna. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 13.10.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) czy ktoś już się przeprowadził??? No, mamy przecież już Koleżankę, która od ok. miesiąca mieszka. Ja też - od 2,5 tygodnia. Załączam foty z aktualnego stanu. Elewacja na wiosnę. Edytowane 7 Lutego 2013 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettyk 13.10.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Malcolm fajny pomysł z saloonem ( ach te koszty- zawsze większe niż planowane - ja paręnaście stron temu pisałam co nieco o naszych kosztach materiałów) budowlany_laik-u wnętrza wnętrza wnętrza masz już oświetlenie na zew? co wybrałeś? Ty mi drzewa a ja Ci doświetlonego salonu i widzę, że czeka Cię jeszcze wejście do domu... my już po- ależ się zrobiło reprezentacyjnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 14.10.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam, czy ma ktoś opis wymiarówki potzebnej na umiejscowienie stołu w jadalni, kiedyś się natknęłam na takie info ale nie mogę znaleźć. chodzi mi o stół z 6 krzesłami jaka jest min. szerokść i długość potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snukran 14.10.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (edytowane) Co Państwo na takie zmiany w projekcie? Edytowane 14 Października 2011 przez snukran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 14.10.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Co Państwo na takie zmiany w projekcie? [ATTACH=CONFIG]79196[/ATTACH] czyżby salon bez kominka? propozycja pokoi z wygospodarowaną garderobą bardzo udana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snukran 14.10.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Kominek też jest w planie (a właściwie koza) ale do końca nie wiem jak to się będzie miało z rekuperacją, o której też myślę? Dzięki za szybką reakcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snukran 14.10.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A nasz Z91 powstanie za naszymi plecami garaż na miejscu klombu:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 14.10.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 bettyk, na zewnątrz na razie plafon nad wejściem Massive Haarlem - na dwie E27 - wystarczy. Wejście do wiosny też takie zostaje Wnętrza na razie nie do chwalenia się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolacac 14.10.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Co Państwo na takie zmiany w projekcie? [ATTACH=CONFIG]79196[/ATTACH] Właśnie tak wygospodarowałam garderobę jestem zadowolona,drzwi przesuwne ,właśnie dojechały jak zamontujemy to wstawię zdjęcia wejście z korytarzyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 14.10.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam, my też mieszkamy od dwóch tygodni. Elewacja prawie skończona, wnętrze też, choć bez drzwi wewnętrznych, bo sprzedawca zamówił nam złe ościeżnice i czekamy na nowe już 6 tygodni. Jak się ogarnę to wkleje fotki, obiecuje Snukran ja z garderobą i dwoma łazienki mam prawie identycznie, mam tylko wnęki zrobione na natryski. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 14.10.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam, czy ma ktoś opis wymiarówki potzebnej na umiejscowienie stołu w jadalni, kiedyś się natknęłam na takie info ale nie mogę znaleźć. chodzi mi o stół z 6 krzesłami jaka jest min. szerokść i długość potrzebna Ja mam stół 170 cm na 95 cm i mam jadalnie szeroką na 2,80 m i jest bardzo dobrze (stół stoi wzdłuż czyli do salonu). Musisz policzyć tak: wymiary stołu jaki chcesz plus na krzesło ok. 60 cm, czyli jak stół 1 m szeroki to miejsca min. 2,20 m. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio_23 16.10.2011 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Witam wszystkich budujących (i tych co już wybudowali) z91 Ja co prawda planuję projekt indywidualny, ale szukając czegoś podobnego do moich pomysłów natrafiłem na z-91 i zaczynam się mocno zastanawiać Wymyśliłem sobie coś takiego: http://planmieszkania.pl/plan/rysuj/id/85410 Wymiary tego czegoś są bardzo zbliżone do z-91 (zetka jest ok 0,5m węższa i ok 0,5m krótsza) Założenia moje były takie aby nie było ścian nośnych wewnętrznych i wiązary zamiast tradycyjnego stropu i więźby. I tu znowu się zgadza! Dlatego bardzo proszę o Wasze opinie odnośnie mojego "projektu". Czy uda się z z91 zrobić coś takiego? Wszelkie sugestie bardzo mile widziane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 16.10.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Kłodziki, czekam na fotki jestem baaardzo ciekawa Twoich rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 17.10.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam, my też mieszkamy od dwóch tygodni. Elewacja prawie skończona, wnętrze też, choć bez drzwi wewnętrznych, bo sprzedawca zamówił nam złe ościeżnice i czekamy na nowe już 6 tygodni. Jak się ogarnę to wkleje fotki, obiecuje Snukran ja z garderobą i dwoma łazienki mam prawie identycznie, mam tylko wnęki zrobione na natryski. pozdrawiam apropos łazienki a dokładnie tej małej, cały czas kombinuję jak zgrabnie zrobić wnękę zamiast kabiny prysznicowej, pochwalisz się jak to u ciebie wyszło? czy nie jest zbyt mało miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 18.10.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 macio_23, jak piszesz - w Z91 ściany działowe możesz przestawiać jak chcesz. Jeśli planujesz projekt indywidualny, to zapewne projektant zastanowi się mocno nad układem pomieszczeń jaki namalowałeś. To jest duża sztuka - wszystko objąć w całość. Łatwo popełnić 'babola'.Mi Twój układ się wydaje dość skondensowany - bardzo funkcjonalny, ale czy np. salon nie przyciasny - sam musisz odpowiedzieć - gusta i potrzeby są różne. W Twoim układzie przynajmniej w salonie odległość do TV jest w sam raz na 'normalny' telewizor. U mnie, 5,5m od kanapy do ścianki TV, to odległość dobra tylko na projektor albo na oglądanie TV z lornetką. Projektant zwróci też uwagę na układ okien - super, że odpowiada wnętrzom, ale musi też współgrać na elewacji (układ, symetrie itp.) i odpowiadać stronom świata na działce (jeśli już ją masz). Osobiście - w gotowym projekcie nie zmieniałbym teraz nic. Jedna zmiana pociąga za sobą kolejne, a by planować wnętrza trzeba mieć spore doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts