Klodziki 16.12.2011 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Na str. 13 tego wątku jest taki rzut 3d całego domu, wizualizacji nie mam. Sama projektowałam łazienki, na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 23.12.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Chyba wątek został zawieszony.. to zrozumiałe wkońcu idą Święta..Życzę wszystkim z tej okazji ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snukran 23.12.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla Wszstkich budujących, tych co już mieszkają i zmierzają wybudować Z 91. Życzy Sławek z Koszalina. Ps. Czekam na dalsze wieści z budów i wykończeń oraz przemyśleń. Pozdrawiam:rolleyes::rolleyes::wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 05.01.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam, Mam pytanie do osób które już wybudowały swój dom Z91. Czy daliście 10 słupów żelbetonowych usztywniających konstrukcję a może inaczej to zrobiliście? "Witam Kupiłem niedawno projekt Z91. W projekcie tym zaskoczyły mnie wprowadzenie dodatkowo 10 słupów żelbetonowych (SZ1) usztywniających konstrukcje. Komplikuja one znacznie budowe scian, które wygladały poczatkowo na proste i tworzy dodatkowe mostki termiczne. Takze na zamieszczonych zdjeciach z realizacji zauwazyłem ze budynek nie ma tych słupów. Czy w takim razie mozna z nich zrezygnowac ? 3 styczeń 2012 10:49 Słupy żelbetowe, o których Pan pisze pełnią ważną rolę - stężają konstrukcję-aby dom nie 'rozjechał się' pod obciążeniem wiązara. Pierwotnie konstrukcja przewidywała stężenie podbitką od spodu wiązara z płyt OSB, jednak kliencie pomijali ten ważny element (!) dlatego konstruktor wprowadził dodatkowe elementy. Jeżeli wykona Pan stężenie płytami od spodu wiązara można pominąć słupy . " http://www.z500.pl/projekt/z91,Niewielki-dom-parterowy-z-dachem-dwuspadowym-prostym-i-tanim-w-realizacji.html#project-comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 05.01.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A widzisz, wprowadzili słupy, bo ludzie olewali stężenie dolne wiązarów płytami z OSB. Ja je zrobiłem (stężenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lydka20 12.01.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam serdecznie Czy są osoby an forum które budują z91 w okolicach Poznania i które zgodziłyby się pokazać swój dom na żywo. pozdrawiam Lidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snukran 13.01.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Jeszcze max 65 dni i chyba będzie PNB. I do roboty.:lol2::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 13.01.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Jeszcze max 65 dni i chyba będzie PNB. I do roboty.:lol2::D Dlaczego tak długo (akurat 65 dni). kiedy ruszacie? wiosną czy teraz bo zimy nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 13.01.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 mam pytanko odnośnie kuchni, a konkretnie usadowienia zlewu pod oknem czy nie ma problemu z jego otwieraniem. Na jakiej wysokości macie baty i jaka jest odległość pomiędzy blatem a parapetem. Dodatkowo czy ktoś robił barek na łączeniu kuchni i salonu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 13.01.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Mam 25 cm między blatem a parapetem. Z zewnątrz nikt nie widzi co kroję, co mam na blacie, szyba się nie chlapie. Chwalę sobie to rozwiązanie.Bateria jest wyjmowana na wypadek otwarcia okna (Kludi Bajonett) - są też takie uchylane do blatu (łamane). Edytowane 13 Stycznia 2012 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snukran 13.01.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Dlaczego tak długo (akurat 65 dni). kiedy ruszacie? wiosną czy teraz bo zimy nie widać Bo taki czas przewiduje prawo budowlane. To jest czas (65) po którym można się odwołać gdy starostwo nie wyda PNB. Wiem standardowo jest to do 60 dni. Wiem, że może być też i krócej i na to liczę.:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 19.01.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Mam 25 cm między blatem a parapetem. Z zewnątrz nikt nie widzi co kroję, co mam na blacie, szyba się nie chlapie. Chwalę sobie to rozwiązanie. Bateria jest wyjmowana na wypadek otwarcia okna (Kludi Bajonett) - są też takie uchylane do blatu (łamane). zdradź jeszcze na jakiej wysokości od podłogi masz blaty kuchenne. ja chciałam zrobić wyżej niż tzw. standard szafek bo jestem wysoka i męczy mnie wiecznie lekki pochył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 19.01.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Blat w kuchni 91 cm od podłogi - też do najniższych nie należymy Natomiast górna krawędź umywalki w łazience: 95 cm. W WC jedynie górna krawędź umywalki jest kapkę wyżej niż standard: 87 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 20.01.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Blat w kuchni 91 cm od podłogi - też do najniższych nie należymy Natomiast górna krawędź umywalki w łazience: 95 cm. W WC jedynie górna krawędź umywalki jest kapkę wyżej niż standard: 87 cm. właśnie tak planowałam w kuchni myśle że mąż się zgodzi, a w łazience nie pomyślałam ale też jak dla mnie idealnie. Jeżeli chodzi o meble kuchenne macie na cokole czy nóżkach. Mnie podobają się na nóżkach (nie wiem czy znajdę stosowne) i chyba lepiej można tą wysokość przyregulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 20.01.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Meble są na nóżkach, a cokół tylko je przykrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 04.02.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Bo taki czas przewiduje prawo budowlane. To jest czas (65) po którym można się odwołać gdy starostwo nie wyda PNB. Wiem standardowo jest to do 60 dni. Wiem, że może być też i krócej i na to liczę.:yes: My również czekamy na PnB, powinniśmy dostać w tym samym czasie. Kiedy planujecie zacząć budowę? Będziecie prowadzić dziennik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snukran 05.02.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 My również czekamy na PnB, powinniśmy dostać w tym samym czasie. Kiedy planujecie zacząć budowę? Będziecie prowadzić dziennik budowy? Rozpoczynamy jak pozwoli pogoda i woda na wiosnę. Woda bo mamy na działce wysoki poziom wód gruntowych, a trzeba jakiś tam wykop pod fundament jednak wykopać. Co do dziennika budowy na portalu "muratora" to nie wiem, jak czas pozwoli to może. Pozdrawiam z mroźnego Koszalina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 13.02.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Pytanie do tych co już wybudowali, kto zrobił okna tarasowe z trzech części - przesuwne (szer.jak w projekcie)? a tak na marginesie, oby do wiosny:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 14.02.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Pytanie do tych co już wybudowali, kto zrobił okna tarasowe z trzech części - przesuwne (szer.jak w projekcie)? a tak na marginesie, oby do wiosny:D Na trzy części? Interesujące, możesz napisać które części są przesuwna a które fix? Czy może każdą da się przesunąć? Sam myślałem jakie okno tarasowe dać przy szerokość jak w projekcie. Prawdopodobnie będzie tak: cztery części po około metr, dwa zewnętrzne są fixami a dwa w środku na HSie. Czyli po rozsunięciu dostanę otwór 2mx2,3m. Myślałem również o drzwiach harmonijkowych gdzie po otwarciu powstaje zdecydowanie większy otwór ale cena pewnie też będzie zdecydowanie większa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 16.02.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 myślałam o takim myku: fix + okno balkonowe 2-drzwiowe z jednym ruchomym skrzydłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts