Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podzielcie się doświadczeniem , czy sprawdza się taras w proponowanych w projekcie wymiarach. Głównie chodzi o owe 290 cm. przy szer. 405 cm. Może lepiej odrobinę go wyciągnąć np. do 350 cm. Zastanawiam się nad wygodnym rozmieszczenie ewentualnych mebelków tarasowych. Zapraszam do wypowiedzenia się zwłaszcza pionierów, którzy mieli już możliwość "przetestowania" powyższego. Pozdrawiam.

PS. czas na przebudzenie!! wiosna idzie:)

Podłączam się do pytania o taras - będę go robił tego roku.

Wydaje mi się, że szerokość tarasu wygodna na meble tarasowe i ew. komunikację z talerzami to ok. 4 m. Jest nawet taki wątek na FM o tarasach - trzeba będzie go przekopać...

myśle że te 4 m to byłoby idealnie ale oczywiście kosztem ogrodu. Jak planujesz rozwiązać kwestię zadaszenia: częściowo dach a potem markiza, parasol ... pergola.

Witam

mam pytanie czy montujecie/posiadacie albo już zamontowaliście bidet w łazience? Czy to zbędna wygoda?

Z góry dzięki za odpowiedź :rolleyes:

Mam jeszcze pytanie do tych co zmienili drzwi do małej łazienki na tą ścianę co prowadzi do części sypialnej jak macie rozmieszczony kibelek i zlew tzn na których ścianach???

Pozdrawiam

Witam

mam pytanie czy montujecie/posiadacie albo już zamontowaliście bidet w łazience? Czy to zbędna wygoda?

Z góry dzięki za odpowiedź :rolleyes:

Mam jeszcze pytanie do tych co zmienili drzwi do małej łazienki na tą ścianę co prowadzi do części sypialnej jak macie rozmieszczony kibelek i zlew tzn na których ścianach???

Pozdrawiam

ja mam w planach ubikację powiększyc kosztem garderoby i zrobic małą łazieneczkę z prysznicem. wejście od strony korytarza na dłuższej ścianie. Wymiary mniej więcej 190x127. i tak kolejno kibelek, umywalka, prysznic (bez brodzika ze szklaną ścianką). To są narazie pobożne plany.

Jeżeli chodzi o łazienkę także zrobiłam sobie wstępny projekt -co nie znaczy że nie zweryfikuję go - ale bidet wchodzi w grę, natomiast nie będzie dodatkowego prysznica. szafka podumywalkowa długa i wygodna ale umywalka jedna.

Czekam na inne rozwiązania.

beata.i, mam 270 cm wysokości - jest OK.

Załączam rzut WC i łazienki, bo wcześniej było o to pytanie.

Stelaże kibelków i bidetu są zabudowane do sufitu.

ja zaprojektowałam łazienkę identycznie tylko w miejsce prysznika będzie asymetryczna wanna wymiary ok100x160. Jedyne co się do tej pory zastanawiałam to czy nie będzie troszke ciasnawo przy wc i bidecie, ale skoro wy tak macie to się upewniłam. Dodatkowo planuję długi blat pod umywalkę (jedną), na podręczne rzeczy podczas użytkowania, obok krzesełko, no i długie lustro,obok kinkiety... rozmarzyłam się heh

ciężko mi już teraz napisać ile stan surowy zamknięty mnie kosztował ale na ta chwilę wydaliśmy ok 200 tys zł. W tej cenie są tez tynki, sufity z ociepleniem, elektryka, ogrzewanie wraz z piecem i osprzętem ( ogrzewanie odpalone) tj kaloryfery, podłogówki, ocieplenie i wylewki podłogowe, wylany taras. zostały mi gładzie i wykończeniówka typu panele i kafle oraz biała sanitarka. ups... i oczywiście kominek i drzwi. Myślę, ze w zakładanym budżecie 270 tys spokojnie sie zmieszczę.

Ile was kosztowało pokrycie dachu (blachodachówka czy dachówka), chodzi mi o sam domek bez garażu ??