snukran 16.02.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 myślałam o takim myku: fix + okno balkonowe 2-drzwiowe z jednym ruchomym skrzydłem. My planujemy oto takie okno w salonie: lub takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 16.02.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 My planujemy oto takie okno w salonie: [ATTACH=CONFIG]101223[/ATTACH] lub takie [ATTACH=CONFIG]101224[/ATTACH] Zdradź co to za firma i jak one wyglądają cenowo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snukran 16.02.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Pierwsze to z firmy DRUTEX a drugie nie wiem to narazie plany do zakupu to jeszcze troszkę a cena takiego okna około 4 do 5 tyś. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snukran 17.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 No i stało się jest PnB. Jeszcze tylko się uprawomocni i do roboty. No może do wiosny. Pozdrawiamy wszystkich na forum Z91. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 18.02.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 to gratulacje i do roboty. macie już zaplanowane wszystkie pomieszczenia? najtrudniejsza chyba kuchnia którą trzeba dobrze przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 20.02.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Podzielcie się doświadczeniem , czy sprawdza się taras w proponowanych w projekcie wymiarach. Głównie chodzi o owe 290 cm. przy szer. 405 cm. Może lepiej odrobinę go wyciągnąć np. do 350 cm. Zastanawiam się nad wygodnym rozmieszczenie ewentualnych mebelków tarasowych. Zapraszam do wypowiedzenia się zwłaszcza pionierów, którzy mieli już możliwość "przetestowania" powyższego. Pozdrawiam.PS. czas na przebudzenie!! wiosna idzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 20.02.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Podłączam się do pytania o taras - będę go robił tego roku.Wydaje mi się, że szerokość tarasu wygodna na meble tarasowe i ew. komunikację z talerzami to ok. 4 m. Jest nawet taki wątek na FM o tarasach - trzeba będzie go przekopać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 20.02.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Podłączam się do pytania o taras - będę go robił tego roku. Wydaje mi się, że szerokość tarasu wygodna na meble tarasowe i ew. komunikację z talerzami to ok. 4 m. Jest nawet taki wątek na FM o tarasach - trzeba będzie go przekopać... myśle że te 4 m to byłoby idealnie ale oczywiście kosztem ogrodu. Jak planujesz rozwiązać kwestię zadaszenia: częściowo dach a potem markiza, parasol ... pergola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 20.02.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 U mnie żadnego zadaszenia, a taras od południa Latem do użytku tylko rano i wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 20.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 U mnie żadnego zadaszenia, a taras od południa Latem do użytku tylko rano i wieczorem. Zadnego nawet "wypustka"? pokażesz fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 23.02.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Tzn. mam zgodnie z projektem, mały daszek nad tarasem. Może od małego deszczu uchroni - słońce przysłania tak by nie wchodziło do domu latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_S1719509591 01.03.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Witam mam pytanie czy montujecie/posiadacie albo już zamontowaliście bidet w łazience? Czy to zbędna wygoda? Z góry dzięki za odpowiedź Mam jeszcze pytanie do tych co zmienili drzwi do małej łazienki na tą ścianę co prowadzi do części sypialnej jak macie rozmieszczony kibelek i zlew tzn na których ścianach??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 01.03.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Witam mam pytanie czy montujecie/posiadacie albo już zamontowaliście bidet w łazience? Czy to zbędna wygoda? Z góry dzięki za odpowiedź Mam jeszcze pytanie do tych co zmienili drzwi do małej łazienki na tą ścianę co prowadzi do części sypialnej jak macie rozmieszczony kibelek i zlew tzn na których ścianach??? Pozdrawiam ja mam w planach ubikację powiększyc kosztem garderoby i zrobic małą łazieneczkę z prysznicem. wejście od strony korytarza na dłuższej ścianie. Wymiary mniej więcej 190x127. i tak kolejno kibelek, umywalka, prysznic (bez brodzika ze szklaną ścianką). To są narazie pobożne plany. Jeżeli chodzi o łazienkę także zrobiłam sobie wstępny projekt -co nie znaczy że nie zweryfikuję go - ale bidet wchodzi w grę, natomiast nie będzie dodatkowego prysznica. szafka podumywalkowa długa i wygodna ale umywalka jedna. Czekam na inne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 02.03.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 może zechcą się wypowiedzieć osoby już zamieszkujący w tym temacie, jakie zastosowaliście rozwiązania i czy taki układ się sprawdza w realu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 05.03.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 czy ktoś tutaj jeszcze zagląda?? chyba nie:cry: a nasi dzielni pionierzy to już wcale buu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 06.03.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 mam pytanie o wysokość pomieszczeń, ma ktoś 270cm? czy standard 250cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 06.03.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 (edytowane) beata.i, mam 270 cm wysokości - jest OK. Załączam rzut WC i łazienki, bo wcześniej było o to pytanie.Stelaże kibelków i bidetu są zabudowane do sufitu. Edytowane 7 Lutego 2013 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 06.03.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 beata.i, mam 270 cm wysokości - jest OK. Załączam rzut WC i łazienki, bo wcześniej było o to pytanie. Stelaże kibelków i bidetu są zabudowane do sufitu. ja zaprojektowałam łazienkę identycznie tylko w miejsce prysznika będzie asymetryczna wanna wymiary ok100x160. Jedyne co się do tej pory zastanawiałam to czy nie będzie troszke ciasnawo przy wc i bidecie, ale skoro wy tak macie to się upewniłam. Dodatkowo planuję długi blat pod umywalkę (jedną), na podręczne rzeczy podczas użytkowania, obok krzesełko, no i długie lustro,obok kinkiety... rozmarzyłam się heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 07.03.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 ciężko mi już teraz napisać ile stan surowy zamknięty mnie kosztował ale na ta chwilę wydaliśmy ok 200 tys zł. W tej cenie są tez tynki, sufity z ociepleniem, elektryka, ogrzewanie wraz z piecem i osprzętem ( ogrzewanie odpalone) tj kaloryfery, podłogówki, ocieplenie i wylewki podłogowe, wylany taras. zostały mi gładzie i wykończeniówka typu panele i kafle oraz biała sanitarka. ups... i oczywiście kominek i drzwi. Myślę, ze w zakładanym budżecie 270 tys spokojnie sie zmieszczę. Ile was kosztowało pokrycie dachu (blachodachówka czy dachówka), chodzi mi o sam domek bez garażu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 14.03.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 No to mam od kilku dni nieprawomocne pozwolenie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts