beata.i 15.03.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No to mam od kilku dni nieprawomocne pozwolenie:cool: to gratulacje i witaj w klubie:) pogoda sprzyja rozpoczęciu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snukran 16.03.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 to gratulacje i witaj w klubie:) pogoda sprzyja rozpoczęciu budowy Witam. A jutro (sobota 17.03.2012) zaczynam - wbicie pierwszej łopaty zamieszczę na forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 18.03.2012 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 No to mam od kilku dni nieprawomocne pozwolenie:cool: Również dołączam do grona osób z pozwoleniem na budowę. Jeszcze tylko 3 dni do uprawomocnienia się... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 18.03.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 To kto pierwszy z dziennikiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 19.03.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 To kto pierwszy z dziennikiem?? Gratuluję założenia dziennika, chyba będziesz mieć wielu odwiedzających:D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 19.03.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 elewacja, kolor jest jasny kremowy, paski popiel, między szerokimi pasami te małe będą pomalowane na kremowy. Nie ma jeszcze cokołu i komina, będzie w grafitowym tynku mozaikowym. Kłodziki jakiej długości macie daszek z przodu?? chodzi mi oto czy nie wychodzi za nisko, należę do osób wysokich i nie chciałabym o niego trącać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 19.03.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Daszek nad tarasem ma długość 2,3 metra i w najniższym punkcie ma wysokość ok. 2,3-2,4 metra, więc spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 19.03.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Daszek nad tarasem ma długość 2,3 metra i w najniższym punkcie ma wysokość ok. 2,3-2,4 metra, więc spokojnie zapomniałam dodać że chodzi mi o daszek z przodu, bo zastanawiam się nad takim prostym jak u Was ale obawiam się czy za nisko nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 19.03.2012 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Nie, daszek z przodu ma tak 1 metr długości, może ciut więcej, a wysokość to tak jak sufit, czyli ok. 2,8 metra od podłogi schodów wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 20.03.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 kąt dacu nie mieliście zmieniony? ta wysokość jest przy spadzie takim jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 20.03.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Kąt dachu jest taki sam, ale mamy o jeden pustak wyżej, bo naszym zdaniem tak jak w projekcie to były te okapy za nisko. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 22.03.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Na jakiej wysokości macie parapety okien? czy na 95 cm jak w projekcie? a w łazience w projekcie jest 165 cm - sprawdza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 23.03.2012 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) tak, parapety są tak jak w projekcie. w łazience chyba nawet wyszło 5 cm wyżej. U mnie się sprawdza, bo co mi po oknie w łazience zaczynającym się na wysokości np. 1,2m od podłogi jak musi być cały czas zasłonięte, więc i tak jest ciemno. Ja okna nigdy nie zasłaniam, choć mam roletę zewnętrzną, to ani razu nie była użyta. Dzięki temu mam jasno w łazience. Edytowane 23 Marca 2012 przez Klodziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 23.03.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Mam parapet w łazience na 115 cm - też nie zasłaniam rolety zewnętrznej, bo... mam folię matową od wewnątrz. Okno 120x80 cm daje naprawdę sporo światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 23.03.2012 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Nie no ok, o gustach się nie dyskutuje. ja takiej folii bym sobie nie założyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 23.03.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Mam parapet w łazience na 115 cm - też nie zasłaniam rolety zewnętrznej, bo... mam folię matową od wewnątrz. Okno 120x80 cm daje naprawdę sporo światła. możesz wrzucić jakąś fotkę? z zewnątrz i ew. wewnątrz jak to wygląda z tą folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 23.03.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Folię założyli mi wczoraj. Z wewnątrz jest tak jakby za oknem była mgła. Natomiast z zewnątrz nie ma ŻADNEJ różnicy w odbiorze wizualnym szyby, zapewne dlatego, że okno ma 3 szyby. Z zewnątrz wieczorem przy zapalonym świetle w łazience widać tylko lekki zarys osoby, za dnia zupełnie nic.Za to światła jest sporo - dziś rano stwierdziliśmy, że decyzja była wyśmienita. Fotę dam jak zrobię elewację - maj tego roku. Mam w planie poza tym zrobić utwardzenie nawierzchni - podjazd, ścieżka, opaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 23.03.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 z nową elewacją też chętnie zobaczę ale teraz pochwal się jak to wygląda - każdy etap mnie interesuje. A jakieś chociaż "skrawki" wnętrz nikt się nie skusi pokazać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 28.03.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Podrzućcie namiary na firmy, które zaoferowały Wam najkorzystniejsze wyceny na wiązary bo niedługo muszę zacząć szukać.Może być na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_S1719509591 29.03.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 tak, parapety są tak jak w projekcie. w łazience chyba nawet wyszło 5 cm wyżej. U mnie się sprawdza, bo co mi po oknie w łazience zaczynającym się na wysokości np. 1,2m od podłogi jak musi być cały czas zasłonięte, więc i tak jest ciemno. Ja okna nigdy nie zasłaniam, choć mam roletę zewnętrzną, to ani razu nie była użyta. Dzięki temu mam jasno w łazience. Witam, mam pytanie - pewnie już o tym pisałaś ale nie moge się doszukać . Na jakiej wysokości masz blat w kuchni? czy zlew masz pod oknem? Jak sprawa się ma z bateriami nie przeszkadzają i czy bardzo się chlapie ściane między oknem a blatem i z czym masz obłożoną ścianę nad blatem??? Przepraszam że tak wypytuje ale może coś podpowiesz jak to wygląda w praktyce. Z góry wielkie dzięki. My dopiero po świętach zaczynamy grodzić działkę więc może jakość już poleci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts