Malcolm 13.04.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 SSO 18 tys, położenie dachówki (łaty, kontrłaty, membrana, rynny itd.) 6 tys. Wiązary materiał z robocizną i montażem 22 tys. pozdr Dziękuję za odpowiedź . Jeżeli są jeszcze jakieś osoby gotowe podzielić się swoimi wydatkami to chętnie poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 14.04.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Ja też się dołączę do pytania o wydatki. Chodzi mi o to ile kosztowała Was budowa domu. Oczywiście nie chodzi mi o to ile daliście za kuchnie, tv czy prysznic. Mam na myśli koszty budowy domu z wykończeniem w środku (panele,płytki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 16.04.2012 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Ktoś jeszcze może podzielić się informacją ile kosztowały go wiązary bo to mnie zabiło.... Wiązary materiał z robocizną i montażem 22 tys. pozdr Czy wszyscy robiliście wiązary w systemie mitek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 18.04.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 o_c nie załamuj się tak, Kłodziki chyba przeprojektowywali wiązary - coś mi się kojarzy że w przyszłości planują poddasze użytkowe, poza tym dwustanowiskowy garaż też robi cenę. Wszystko zależy jakie są Twoje założenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 18.04.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 wiązary takie jak w projekcie i tylko dom, bez garażu to powinny kosztować coś ok.16 tys., do 18 tys.Ja mam zmienione, grubsze drewno, środek do wykorzystania na strychu szeroki na 3,6 metra, wzmocniony strop jak na użytkowy, duży garaż, no i daszek nad tarasem i z przodu też inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 19.04.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Mnie wyszły wiązary ok. 20 tys. zł (ITS Koszalin). Miałem wyceny i na 30 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 19.04.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Budowlany.. cena dotyczy samych wiązarów z położenie? osobno murłaty, słupy daszki itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 19.04.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Murłaty, więźba daszku była w tej cenie. Słupy robiłem u innego stolarza - mam klejonkę. Niestety miejscami lekko się rozrywa (ponoć z litym drewnem jest jeszcze gorzej). Za jakiś czas będę mógł się pochwalić gotową elewacją (II połowa maja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janikof 20.04.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Wiadomość do o_cpodaj e-maila to wyśle Ci parę fotek jak u mnie Wiązary Burkietowicz zrobili konstrukcję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 21.04.2012 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 janikof adres poszedł w PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 21.04.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Wiadomość do o_c podaj e-maila to wyśle Ci parę fotek jak u mnie Wiązary Burkietowicz zrobili konstrukcję.... możesz napisać czy jesteś zadowolony z wykonawstwa? ile cie wyszły wiązary w sumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 22.04.2012 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Mam pytanie, za 6000 zl firma oferuje mi złożenie wraz z osadzeniem wiązarów na dachu z moim materiałem. Jest to opłacalne? Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez Malcolm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 22.04.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Gdybym miał CZAS i miejsce to zrobiłbym to sam.Mam projekt zastępczy wiązara, coś tam z niego da radę wyczytać, ale żeby poskładać szablon trzeba mieć warunki bo nie wyobrażam sobie tego robić na placu budowy.Inna sprawa to zakup drewna dobrej jakości...Kupiłem na wiatę blisko i tanio, i teraz ja nie wiem czy oczekuje nie wiadomo czego, czy powinienem się cieszyć, że za mierną jakość przynajmniej nie przepłaciłem. Pytanie z innej beczki.Jakie macie ściany szczytowe? Znaczy szkieletowe czy murowane?Jeśli ktoś mógłby się podzielić dokumentacją zdjęciową z budowy takiej szkieletowej chętnie bym to zobaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 23.04.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Gdybym miał CZAS i miejsce to zrobiłbym to sam. Mam projekt zastępczy wiązara, coś tam z niego da radę wyczytać, ale żeby poskładać szablon trzeba mieć warunki bo nie wyobrażam sobie tego robić na placu budowy. Inna sprawa to zakup drewna dobrej jakości... Kupiłem na wiatę blisko i tanio, i teraz ja nie wiem czy oczekuje nie wiadomo czego, czy powinienem się cieszyć, że za mierną jakość przynajmniej nie przepłaciłem. Pytanie z innej beczki. Jakie macie ściany szczytowe? Znaczy szkieletowe czy murowane? Jeśli ktoś mógłby się podzielić dokumentacją zdjęciową z budowy takiej szkieletowej chętnie bym to zobaczył. my mamy murowane, fotki mogę wrzucić jak się nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 10.05.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da0c13a965cf5038.html#http://images41.fotosik.pl/1507/0b3fbc8b5a467c09gen.jpghttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/31179cb4653bade1.html#mam nadzieje że fotki udało się wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 11.05.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 gdzie macie schody na strych? w przedpokoju w części sypialnianej czy pom. gosp. czy można prosić o jakieś fotki gotowych schodów jak to wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 11.05.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 beata.i, gratulacje i dalszego powodzenia! Schody mam w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 11.05.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 beata.i, gratulacje i dalszego powodzenia! Schody mam w garażu. Dzięki, tak jest idealnie, ale zapomniałam dodać że mamy garażu:no: wejście będzie musiało być przy sypialniach, może ktoś już tak planował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 12.05.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Ja mam przy sypialniach, nożycowe Fakro, 120x70 cm. Otwierają się w stronę pokoju, nie wzdłuż korytarza. No i mam już taras zrobiony, drewniany , że się tak pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 12.05.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Ja mam przy sypialniach, nożycowe Fakro, 120x70 cm. Otwierają się w stronę pokoju, nie wzdłuż korytarza. No i mam już taras zrobiony, drewniany , że się tak pochwalę. dalibyście jakąś fotke (może na priv jak nie na forum) jak wychodzą te schody? a taras też mi się marzy drewniany, może kiedyś zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts