Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak będziesz pisał odp. to masz u góry IMG klikasz na początku i na końcu adresu, ale najpierw zdjęcie musi być na fotosiku na przykład i z niego wklejasz adres.

Zrobię dziś zdjęcia z mojej wizualizacji 3D z arcadii, to zobaczysz. Dla mnie kominek w tym miejscu właśnie to rewelacja. Można zrobić z bocznymi szybami i wtedy wszędzie widać ogień :) Poza tym jest w części centralnej,. łatwiej rozprowadzić DGP jak planujesz no i ciepło ładnie rozejdzie się w korytarz. W mnie układ mebli w salonie będzie taki jak już wkeiłam wyżej. Z zestawu wypoczynkowego widok na wprost na TV, na działkę, bo są duże okna tarasowe a jednocześnie kuchnia częściowo będzie zasłonięte od tej strony, więc goście siedząc na kanapie w zasadzie kuchnię mało będszie widać od tej strony. Mi się strasznie kominek podoba z bocznymi szybami, ale jest taki drogi :(

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poison a czym Wy będziecie ogrzewać dom? Gdzie będzie kotłownia, jakieś pom. gosp.?

Mi zdecydowanie ten kominek podobał się w starym miejscu, nawet gdyby tylko miałby być tak komin i kominek, bez tego pom. gosp. Wówczas można zrobić dwustronny, widoczny również od kuchni, to dopiero efekt jest;)

A gdzie będzie TV, na ścianie z kominkiem czy na przeciwko?

Dziękuję za wstawienie :)

Pomieszczenie gospodarcze - od strony sypialni planujemy dokleić garaż i z tyłu właśnie będzie pomieszczenie gospodarcze. Co do ogrzewania, myśleliśmy o pompie ciepła, ale to jest mały domek i ta inwestycja jest trochę za duża i nie zwróci się tak szybko. Tak więc rozpartujemy ekogroszek ale w późniejszym czasie solary.

Rzeczywiście, masz rację, że kominek na środku odda i pięknie rozprowadzi ciepło. Dlatego bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia, bo może jednak tak zostawimy. Tylko gdzie wtedy telewizor? A sofę, ustawić w stronę kominka czy telewizora?

Czekamy teraz na decyzję o warunkach zabudowy więc mamy jeszcze trochę czasu na zastanawianie.

Pozdrawiam

Zobacz jak ja ustawiłam TV i sofy. Tam gdzie chcieliście przenieść kominek to na tej ścianie u mnie będą sofy a na przeciwko nich TV.

Wklejam obiecane zdjęcia 3D z Arcadii. Nie było w programie kominka więc szafka mała w tym miejscu. Zastanawiam sie tylko czy ten kominek dać na ścianie czy na równo w ścianie, czyli wsadzić go do pom. gos.

Program troszkę pomniejsza-zniekształca pomieszczenia moim zdaniem.

http://images40.fotosik.pl/233/123990d7e0b59168m.jpg

http://images49.fotosik.pl/237/ef6797cafac27e81m.jpg

http://images35.fotosik.pl/91/e27fb04b004d6feem.jpg

http://images47.fotosik.pl/237/16d954aef42bdd41m.jpg

Dziekuje za zdjecia!

A nie wiesz jaka jest odleglosc w oryginalnym projekcie miedzy kominkiem a siciana - tam gdzie jest stol. Ty to poszerzylas.

A Wy na co bedziecie miec ogrzewanie? Martwie sie ze jak bede pakowac drewno do kominka to tam trudno bedzie, moze inne plytki wokol niego polozyc? No i na pewno szyba zeby sie nie nagrzewala. Juz nie wiem.

Masz moze jakis rzut oryginalny gdzie są wymiary w środku, bo np. myślimy zeby dołożyć ten prysznic, ale podoba mi się Twoj pomysl z tą małą pralnią i moze bysmy cos wygospodarowali.

Dziekuje za zdjecia!

A nie wiesz jaka jest odleglosc w oryginalnym projekcie miedzy kominkiem a siciana - tam gdzie jest stol. Ty to poszerzylas.

A Wy na co bedziecie miec ogrzewanie? Martwie sie ze jak bede pakowac drewno do kominka to tam trudno bedzie, moze inne plytki wokol niego polozyc? No i na pewno szyba zeby sie nie nagrzewala. Juz nie wiem.

Masz moze jakis rzut oryginalny gdzie są wymiary w środku, bo np. myślimy zeby dołożyć ten prysznic, ale podoba mi się Twoj pomysl z tą małą pralnią i moze bysmy cos wygospodarowali.

Ja mam odległość od pom. gosp. do drzwi tarasowych 2, 80, oryginalnie było 2,20. Na stronie Z500,asz rysunki szczegółowe, tam masz wszystkie dokładne wymiary. Pobierz je sobie.

Ja będę grzać gazem, i ewentualnie dogrzewać będziemy dgp. A koło kominka położysz sobie kafle.

Salon, jadalnia, hol, wejście, łazienka obowiązkowo podłogówka!

Co do pokoików to jeszcze nie wiem.

Klodziki palnuje na całości podłogówkę.

Kominek zaraz przy ścianie jak w ar-1 mi osobiście się nie podoba. Ale o gustach się nie rozmawia :D jak ci się tak podoba to buduj nie ma co się zastanawiać! :)

Evil w moim mailu do Ciebie załącznik jest, ale wysłałam jeszcze raz. Sprawdź.

Poison, mi tak jak Evilowi kominek też w tym miejscu się nie podoba ale jak uważasz, to że kominek w Z91 jest tu gdzie jest to dla mnie dużą zaleta.

Planowałam wszędzie podłogówkę, ale teraz tak się zastanawiam czy jednak w pokojach nie zrobię grzejników.

pozdrawiam

My w naszej wersji nie zakładamy kominka - ze względu na energooszczędność - żadnych dziur w dachu.

Ale mamy inny problem.

Ścianka tv będzie na przeciwległej ścianie od kanap, jak u Klodziki.

Zastanawiamy się czy nie będzie to za duża odległość (ok. 5m). Trzeba będzie chyba zainwestować w jakiś duży telewizor :-)

Macie jakieś pomysły na inne ustawienie kanap względem tv?

Ja chcę mieć po tej samej stronie co stół.

Ja już mam LCD 40 cali :) nie muszę inwestować ale na pewno mały telewizor będzie się ciężko oglądać.

Klodziki nie mam tego załącznika, pokazuje że przyszło z ale w mailu go nie ma, nie wiem o co kaman.

Wrzuć proszę na http://rapidshare.com/

Daj przeglądaj wybierz plik, gdzie go masz i daj upload.