Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich budujacych z 91 !! Mieszkamy od roku domek spełnia wszystkie oczekiwania u nas zmian nie wiele ;pomniejszone sypialnie w celu uzyskania garderoby wyszło super pokoje jak dla nas są wystarczajaco duże , ktos pytał o korytarzyk odpowiem jest ok dach zrobilismy 40 st strop drewniany odpowiednio wzmocniony

Witam!! My mieszkamy od ponad roku domek spelnia wszystkie oczekiwania jest bardzo funkcjonalny ,u nas zmian nie wiele;

wygospodarowana garderoba kosztem sypialni wyszło super

drzwi do spizarni przeniesione na przeciwko pom gosp ten pomysl podal mi ktos na tym forum to najlepsza rzecz jaka mogłam zrobic kuchnia wiele zyskała

ganek zamiast filarow postawilam na funkcjonalnosc ( zablocone kalosze czy mokre kapoty) mieszkamy na wsi

łazienka powiekszona -zlikwidowana wneka na szafe w korytarzu (jest ganek i garderoba) dzięki czemu wyszła fajna wneka na wannę która idealnie sie wpasowała no i jest kabina

dach 40 (mozliwośc zrobienia ładnego mieszkania na górze ,moze ktores z dzieci to taka furtka na przyszłośc)

kuchnia zamknięta, wyszła bardzo ładna w kształcie L KUCHNIA to moje królestwo

dzięki za info, a czy małe wc/łazienke zostawiliści? może pokusicie się o jakieś fotki:D

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Żebym nie skłamał ale jak pamiętam 3m szer 2,2 wys, nowe fotki po 20 grudnia, na ten dzień zapowiedziany montaż okien. Zmierzę wtedy wymiary strychu.

Szukam pomysłu na zagospodarowanie przestrzeni między pokojem dziennym i kuchnią. :rolleyes:

Ja bym dała duży stół jadalny, u mnie nie ma tyle przestrzeni i kuchnia będzie się kończyła barkiem a stół będzie w salonie też musi być ok:)

• 3 weeks później...

Witam Wszystkich w Nowym Roku 2013 i życzę jak najszybszego wykończenia i zamieszkania w swoich Z91 :)

Chciałam się pochwalić i prosić Was o uwagi ponieważ mam nową wizję kuchni a właściwie przejścia z kuchni do garażu :p

Zacznijmy od początku mam projekt z garażem po prawej stronie i zrezygnowaliśmy z przejścia z kuchni do garażu ponieważ zlikwidowaliśmy to pomieszczenie gospodarcze które było w projekcie. I coraz bardziej utwierdzam sie w wierze że będzie chyba tego przejścia jednak brakowało więc wymysliłam następującą rzecz ;)

Jak się będzie wchodziło u mnie do kuchni to na wprost czyli na ścianie działowej kuchnia/garaż chciałabym szafę kuchenną w zabudowie ( żeby się nie wchodziło na pustą ścianę ) w której najprawdopodobniej będzie piecyk i lodówka no i wpadłam na to wczoraj żeby w tej szafie zrobić uwaga uwaga tajemne przejście do garażu tzn. od strony kuchni byłyby to normalny słupek szafy kuchennej przez który by się przechodziło do garażu gdzie tam w głębi byłyby jeszcze jedne drzwi które by się otwierały na garaż - myśle że by nie było z tym problemu nawet jesli będzie w garażu stał samochód ponieważ garaż ma 4m szerokości. CO WY NA TO???? (boję się tylko że zapachy garażowe będą się przedostawać do domu? :o

A no i jak ta koncepcja okaże się trafiona (a przynajmniej w chwili obecnej uważam że jest super ) to zostanie jeszcze najgorsze .... przekonać męża :(

Edytowane przez karolina_S

• 3 weeks później...
Ja działam cały czas:no: jutro wrzucę jakieś fotki

Oto obiecana fotorelacja z budowy

http://www.fotosik.pl/u/robert1313/album/1385216

Jest sporo zdjęć miłego oglądania:no:

hej

bardzo serdecznie gratuluje :) piękne okna :)

Tylko teraz bardzo proszę pochwalić się ceną? marką? no i cóż to za kolor antracyt??A no i jak się otwiera okno tarasowo (jaka szerokość w całosci) ehhhh cudo ;)

Edytowane przez karolina_S

Dziękuję też mi się podobają :no: , okna firmy Salamander 3 szybowe, kolor to antracyt wszytkie okna kosztowały mnie ok 12 tyś z ciepłym montażem, okno tarasowe ma 4 m jest podzielone na 4 równe części środek rozsuwa się na 2 m i ono było najdroższe bo kosztowało 7,5 tyś.

Wielkie dzięki

Co do ceny okien to chyba tanio a na dodatek z ciepłym montażem :) a co do firmy to jakoś nie słyszałam :( ale zaraz zobacze w necie czy gdzieś w moich okolicach jest przedstawiciel;)

Okno tarasowe fajowe, ja boje się tego dzielenia na 4 bo w sumie zabiera dużo szyby ale u Ciebie wcale nie no i otwiera się też spoko. Mi się marzy to oko tarasowe dzielone tylko na 2 ale koszt przerażajacy takiego okna :(. No a teraz kolor :) co tu duzo mówić ja też będę mieć taki :p no tylko jeszcze pytanie bo na tych zdjęciach jest bardzo ciemny czy taki jest w rzeczywistości tzn ciemny że aż prawie czarny? czy w realu wygląda jaśniej?bardziej grafitowo? Bo chce sobie cyknąć taki kolor obustronnie ;P a jakby w realu wyglądał jaśniej no to byłoby jeszcze lepiej ;P

Salamander ma dosyć dobre profile i okucia roto to jest ważne, profil nazywa się blue evolution co do koloru to jest raczej jak na zdjęciach do czarnego to mu sporo brakuje, ogólnie szyby mam też jakieś lepsze współczynnik 0.5 i są lekko przyciemnione (w dzień jak się stoi na zewnątrz to nie bardzo widać co jest w środku). Za ono składające się z 2 części 4 metrowe zaśpiewali mi 18 tyś:no: ale było naprawdę super.