Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Karolina dlaczego mąż nie chce rolet? to fajna sprawa nie tylko zabezpieczenia ale i ciepło nie wywiewa oknami:rolleyes: my mamy wpuszczane, nie na zewnątrz skrzynki, dlatego decyzja musi być przed wstawieniem okien. Roleta to dodatkowe ok 18 cm.

Wow to u Ciebie coś mało wyszło za te okna z roletami :eek: tylko pozazdrościć jeśli to okna z podobnymi parametrami do naszych!?

Co do rolet to nie to że nie chce bo doskonale sobie zdajemy sprawę że będzie uciekało ciepło szczególnie przez tarasowe okno ale nie wiem czy po prostu nasz portfel to udźwignie :(, ale chyba trzeba się rozejrzeć jak to wygląda cenowo chociaż na taras ...:confused:

Wow to u Ciebie coś mało wyszło za te okna z roletami :eek: tylko pozazdrościć jeśli to okna z podobnymi parametrami do naszych!?

Co do rolet to nie to że nie chce bo doskonale sobie zdajemy sprawę że będzie uciekało ciepło szczególnie przez tarasowe okno ale nie wiem czy po prostu nasz portfel to udźwignie :(, ale chyba trzeba się rozejrzeć jak to wygląda cenowo chociaż na taras ...:confused:

jak tak to rób od razu wszystkie bo później to będziecie tylko w skrzynce mogli zainstalować. poza tym lepiej zrobić wszystkie naraz bo dziwnie by było z jedną roletą . osobiście wolałabym dać kasę na rolety kosztem innego mniej pilnego wydatku:yes:

jak tak to rób od razu wszystkie bo później to będziecie tylko w skrzynce mogli zainstalować. poza tym lepiej zrobić wszystkie naraz bo dziwnie by było z jedną roletą . osobiście wolałabym dać kasę na rolety kosztem innego mniej pilnego wydatku:yes:

Może i masz rację ale nie wiem czy w ogóle będą więc......a jeśli to tylko na tarasowym nawet jeśli będzie dziwnie wyglądać.....

A decyzje rolet już zostawiam mężowi :p jak dla mnie to nie muszą być ;)

Mam do Was pytanie apropo tynków :)

Robert to widać było na zdjęciach że tynki suche, ale co Tobą kierowało, że tynki suche, cena.... czy co???

A Beata jakie Ty masz tynki i dlaczego takie???

Bo my rozważamy tynki mokre gipsowe - ale podobno ono bardzo chłoną wilgoć..... :confused:

Robert to widać było na zdjęciach że tynki suche, ale co Tobą kierowało, że tynki suche, cena.... czy co???

Bo my rozważamy tynki mokre gipsowe - ale podobno ono bardzo chłoną wilgoć..... :confused:

Zdeydowaliśmy się na płytę gipsową bo dzięki temu mogliśmy jest zrobić w zimie, po drugie cena niższa niż tynki mineralne i gipsowe, po trzecie dużo szybciej ładnie no i sucho, a tak wogóle to jak tynk gipsowy tylko utwardzony papierem:D

my mamy tynki gipsowe kładzione maszynowo. są idealnie równie miało być bez szpachlowania ale daliśmy lekką przecierkę dla poprawienia ideału:D

• 2 weeks później...

Nawet nie planuję ukrywać, że zanim wprowadziłam zmiany przewertowałam całe forum tam i z powrotem. Zaczynam już pamiętać co na której stronie jest :) Ludzie (fachowcy) którym zadaję pytania dziwnie na mnie patrzą skąd ja to wszystko wiem. Ja jak potrzebuję info o pustakach, to wertuję forum pod katem pustaka, padł temat okien, to czytam o oknach. A później rżnę cwaniarę a oni myślą, że ja taka mądra.

Nie no żartuję.

W rozwiązaniu z kominem i możliwością zrobienia zgrabnej jadalni wręcz się zakochałam.

Teraz musimy w końcu zdecydować czy budujemy z silki/ betonu komórkowego/ czy pustak ceramiczny. Grubość 24 cm + 15 styro.

Kocham Was i to forum :)

Wiem jak wszyscy czekają na zdjęcia więc proszę

ładnie wyszło u was ja tymczasem szukam inspiracji "kafelkowej" do łazienki bo nie mogę się ostatecznie zdecydować (choć mam tam już jakiś pomysł z tyłu głowy ale troche drogie kafle;)) Wasze dekory też miałam na tapecie, jedynie co to planuję wprowadzić akcent kolorystyczny w łazience myślę o lila lub fiolecie fajne są płytki Paradyż ale.. zobaczymy. Może ktoś ma podobnie?