ewole 09.05.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Może już razem współpracują chodzi o to ze jak wezmiesz z fabryki to trzeba mniej drewna bo konstrukcja jest bardziej wytrzymała i jest robione na prasie. Ja miałem projekt tylko ta dolaczonej z projektem ale produceci maja gotowy projekt z91 i Dogadali się z producentem wiązarów. Jeśli wybiorę te z dołaczonej propozycji wiązarów producent juz ma wszystko w komputerze. Mam jeszcze jedne pytanie, podnosiłeś budynek? Bo mnie jeden budowlaniec powiedział, że dach zachodzi za bardzo na okna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1313 09.05.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Napewno sie dogadali:) nie podnosilem budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 10.05.2013 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Dogadali się z producentem wiązarów. Jeśli wybiorę te z dołaczonej propozycji wiązarów producent juz ma wszystko w komputerze. Mam jeszcze jedne pytanie, podnosiłeś budynek? Bo mnie jeden budowlaniec powiedział, że dach zachodzi za bardzo na okna ... My podnieśliśmy o 1 suporeks ze względu na rolete żeby weszła. jest idealnie na wyglądzie dom nie stracił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewole 10.05.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Nie martwi mnie to, ze dom straci na wyglądzie, tylko projektant mnie straszy, ze to trzeba już na etapie adaptacji zmienić, bo się zmieni kubatura budynku.... Że później przyjdą, zmierza,,,,, a ja nie bardzo mam ochotę płacić za każdy szczegół, włącznie ze zmianą wielkości okien Właśnie, jeśli zmniejszaliście/ powiększaliście okna nanosiliście to jako zmiany w projekcie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1313 10.05.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Nie martwi mnie to, ze dom straci na wyglądzie, tylko projektant mnie straszy, ze to trzeba już na etapie adaptacji zmienić, bo się zmieni kubatura budynku.... Że później przyjdą, zmierza,,,,, a ja nie bardzo mam ochotę płacić za każdy szczegół, włącznie ze zmianą wielkości okien Właśnie, jeśli zmniejszaliście/ powiększaliście okna nanosiliście to jako zmiany w projekcie??? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewole 10.05.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 krótko zwięźle i na temat a ja właśnie dostałam telefon że w warunkach zabudowy mam napisane, że musze uzgodnić projekt zjazdu i dojazdu zgodnie z przepisami bla bla bla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 13.05.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 krótko zwięźle i na temat a ja właśnie dostałam telefon że w warunkach zabudowy mam napisane, że musze uzgodnić projekt zjazdu i dojazdu zgodnie z przepisami bla bla bla bez wszystkich kwitów nie ma zmiłuj:D też muszę uzupełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 16.05.2013 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 tv nie będzie koło kominka, wypoczynek prawie na środku, z perspektywy położonych już płytek i stojącego już kominka na miejscu, co prawda jeszcze nie zabudowanego miejsca jest dość dość, przy wcześniejszych 20 m salonu, 30 to i tak zbyt dużo i możemy sobie pozwolić na postawienie wypoczynku na środku, jak zrobię świeże fotki , to dodam pozdrawiam i życzę wytrwałości puk, pukK Kinga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemoo121 17.05.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Witam! Mam pytanie jeśli chodzi o bramę garażową segmentową, jak wygląda sprawa montażu takiej bramy, bo przecież nie mamy stropu betonowego tylko wiązary i podwieszany sufit z płyt kartonowo-gipsowych, a te bramy montuje się raczej do sufitu. W związku z powyższym czy jest jakiś problem jeśli chodzi o ich montaż? Dzięki za odp. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1313 18.05.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Ja sufit robiłem z płyt mfp i w garażu nie obnizalem, bramę przykrecili bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemoo121 20.05.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Ja sufit robiłem z płyt mfp i w garażu nie obnizalem, bramę przykrecili bez problemu A jakiej grubości masz ta płytę MFP? I drugie pytanko: czy tą płytę jakoś obrabiałeś czy po prostu jest zamontowana do wiązarów i bezpośrednio na nią elementy mechanizmu bramy? A jeszcze jedno ile metrów styro wyszło Ci na elewację(bez znaczenia m2 czy m3)? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1313 20.05.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 płyta od góry 22 od dołu 15, tak płyta do wiązarów i do tego brama, styropianu poszło coś 33 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingaz 22.05.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 puk, pukK Kinga... Witam u mnie jeszcze do końca troszeczkę, w salonie panuje istny harmider, mam na razie zdjęcia z urodzin córki, które niedawno organizowaliśmy, ale to nic nowego, nawet podłoga jest przykryta tekturą, skończyliśmy elewacje, docieplamy strych, nie da się zrobić wszystkiego na raz, proszę o cierpliwość. Pozdrawiam8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemoo121 23.05.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam!Podpowiedzcie, mam zamiar robić podłogówkę i rolety nad oknami, czy trzeba podnosić budynek, i czy jest problem z nadprożami jeśli chodzi o okna? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 23.05.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam! Podpowiedzcie, mam zamiar robić podłogówkę i rolety nad oknami, czy trzeba podnosić budynek, i czy jest problem z nadprożami jeśli chodzi o okna? pzdr my podnieśliśmy o jeden siporeks ale i tak okna wyszły niżej niż się spodziewałam. w kuchni blat jest parapetem, na wysokości ok 87 cm a chciałam 90 cm. wieniec jest nadprożemh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_S1719509591 25.05.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 my podnieśliśmy o jeden siporeks ale i tak okna wyszły niżej niż się spodziewałam. w kuchni blat jest parapetem, na wysokości ok 87 cm a chciałam 90 cm. wieniec jest nadprożemh Beata u mnie też blat będzie połączony z parapetem i również wyjdzie ok. 87 cm, poza tym jak chcesz 90 a to raptem 3 cm to możesz dać po prostu grubszy blat i tyle.... U mnie 87 cm wychodzi od podłogi ( której jeszcze docelowo niema )do okna + blat to może wyjść jakieś 89 - 90 cm - okaże się A teraz chciałam się pochwalić bo elektryka już prawie położona - kolejne trudne wybory i dylematy a no i muszę powiedzieć, że jakoś tak wyszło, że w ogóle nie zajrzeliśmy do projektu jesli chodzi o elektrykę....... No i tynki tuż tuż po długim weekendzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 25.05.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Beata u mnie też blat będzie połączony z parapetem i również wyjdzie ok. 87 cm, poza tym jak chcesz 90 a to raptem 3 cm to możesz dać po prostu grubszy blat i tyle.... Niestety ale tak się nie da...jeśli powiększy blat o 3cm to jak otworzy okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 25.05.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 U nas tynki skończone, teraz sobie schną...wkrótce zaczynamy robić ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 26.05.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Niestety ale tak się nie da...jeśli powiększy blat o 3cm to jak otworzy okno? :yes: dokładnie, ale już się nie martwie bo jest ok przetestowałam i może być a nawet musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_S1719509591 27.05.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Niestety ale tak się nie da...jeśli powiększy blat o 3cm to jak otworzy okno? W moim przypadku nie ma takiego problemu bo okno jest jedno skrzydłowe a do tego jest fixem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts