robert1313 30.05.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 U mnie się narazie otwiera ale jak dojdzie wylewka to też będzie fixem:lol2: A tak wogóle to wczoraj zakończenie płytek w całym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 30.05.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 U mnie się narazie otwiera ale jak dojdzie wylewka to też będzie fixem:lol2: A tak wogóle to wczoraj zakończenie płytek w całym domu jaka wylewka dojdzie.. skoro podłogi macie już zrobione>> spokojnie fix nie musi być ja mam blat co wchodzi jako parapet, jest 87 cm wysokości, ale pilnowałam i była walka o każdy centrymetr. tak jak pisałam miało być 90 cm, suma sumarum nie jest najgorzej, a jak ktoś nie jest wysoki to wogóle spokojnie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1313 01.06.2013 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Wylewka mialelem na myśli baterie zlewozmywakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 01.06.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Wylewka mialelem na myśli baterie zlewozmywakowa no to się świetnie dogadaliśmy ja mam tak wymierzone ze zlewozmywakiem że bateria wyszła na środku okna i każde skrzydło swobodnie się otwiera, chyba że okno jest z jednej tafli to zong:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio_23 01.06.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 WitajcieCzy ktoś z Was zmieniał kąt nachylenia dachu? Te 28 stopni wydaje mi się zbyt dużym kątem w sensie przestrzeni na poddaszu, która i tak nie będzie wykorzystana. Zastanawiam się nad zmniejszeniem do powiedzmy 22 stopni, tak jak jest w Z7, ale obawiam się troszkę o wygląd zewnętrzny... I drugie pytanie: czy ktoś z Was robił ściany szczytowe w konstrukcji szkieletowej? Jeżeli tak to bardzo proszę o zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 03.06.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Witajcie Czy ktoś z Was zmieniał kąt nachylenia dachu? Te 28 stopni wydaje mi się zbyt dużym kątem w sensie przestrzeni na poddaszu, która i tak nie będzie wykorzystana. Zastanawiam się nad zmniejszeniem do powiedzmy 22 stopni, tak jak jest w Z7, ale obawiam się troszkę o wygląd zewnętrzny... I drugie pytanie: czy ktoś z Was robił ściany szczytowe w konstrukcji szkieletowej? Jeżeli tak to bardzo proszę o zdjęcia. Pozdrawiam Osobiście bym nie zmieniała bo dom może stracić na urodzie:) poza tym u góry jest fajna powierzchnia do przechowywania sezonówek itp. gdzie można sobie swobodnie przejść poukładać, wstawić lekki regalik... polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio_23 03.06.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Osobiście bym nie zmieniała bo dom może stracić na urodzie:) poza tym u góry jest fajna powierzchnia do przechowywania sezonówek itp. gdzie można sobie swobodnie przejść poukładać, wstawić lekki regalik... polecam Chyba tak też zrobię, ale na niektórych zdjęciach ta góra wydaje się ogromna, zwłaszcza widok ściany szczytowej nasila to wrażenie.. A propos, jak rozwiązaliście kwestię ocieplenia? Ściana szczytowa ocieplona z obu stron? Widziałem kiedyś te szczyty drewniane, ale nie mogę tego odnaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 03.06.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Chyba tak też zrobię, ale na niektórych zdjęciach ta góra wydaje się ogromna, zwłaszcza widok ściany szczytowej nasila to wrażenie.. A propos, jak rozwiązaliście kwestię ocieplenia? Ściana szczytowa ocieplona z obu stron? Widziałem kiedyś te szczyty drewniane, ale nie mogę tego odnaleźć domu jeszcze nie ocieplaliśmy niech sobie przez lato pooddycha, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemoo121 04.06.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam!Mam pytanko ile metrów Wam policzyli fachowcy przy kładzeniu tynków i ile Was skasowali za metr? I jeszcze jedno ile Was kosztowały w przybliżeniu instalacje: elektryczna + alarm + TV + internet, wiem że to zależy od ilości punktów, jakości materiałów itp. ale chodzi mi orientacyjne koszty i instalacja wod- kan. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 04.06.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 U mnie wyszło 350m2 po 12zł + mój materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_S1719509591 07.06.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) U mnie wyszło 350m2 po 12zł + mój materiał. ile??????? u nas policzyli 450 m2 (dom +garaż) z otworami bo podobno odliczając otwory a robiąc samą obróbkę okien wychodzi drożej 450 m2 x 29 zł m2 tynk Knauf Diamant kładziony maszynowo to cena za robocizne i materiał - chłopaki zaczynają poniedziałek wtorek ;P alarm: ok. 2060 zl elektryka (kable i wszystkie bajerki) bez robocizny ok. 4500 zł Edytowane 7 Czerwca 2013 przez karolina_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 07.06.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) ile??????? u nas policzyli 450 m2 (dom +garaż) Pewnie dlatego, że nie mam garażu (tylko wiatę) i jedna ściana jest z cegieł i nie była tynkowana z dwóch stron. Materiał kupowaliśmy sami i też tego Knaufa. W sumie z materiałem wyszło nam ok 8500zł. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Malcolm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_S1719509591 11.06.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Pewnie dlatego, że nie mam garażu (tylko wiatę) i jedna ściana jest z cegieł i nie była tynkowana z dwóch stron. Materiał kupowaliśmy sami i też tego Knaufa. W sumie z materiałem wyszło nam ok 8500zł. Troche przesadziłam u nas z tymi tynkami jest 420 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 14.06.2013 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Wiem jak wszyscy czekają na zdjęcia więc proszę Witam, czy w łazience masz samą podłogówkę? bo nie widzę kaloryfera. jeżeli tak to czy wystarcza tylko takie ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_S1719509591 14.06.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam, czy w łazience masz samą podłogówkę? bo nie widzę kaloryfera. jeżeli tak to czy wystarcza tylko takie ogrzewanie? Beata jest grzejnik widać malusieńki kawłeczek na zdjęciu gdzie jest prysznic ;P No ale swoją drogą no właśnie czy sama podłogówka wystarczy? A grzejnik służy tylko jako suszarka na ręczniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BPC 14.06.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Witam Wszystkich serdecznie, Dołączam do grona budujących Z91, wczoraj własnie kurier dostarczył nasz wymazony projekt Nasza wersja to Z91 GL2. Jutro projekt przekazuje architektowi do adaptacji, potem troche papierologii i moze po wakacjach uda sie ruszyć z budową Jestem pełen obaw, bo jakby nie było budowa będzie dużym przedsięwzięciem, ale mysle że przy waszej pomocy obędzie się bez nieprzemyslanych decyzji i błedów Narazie jest tak jak na zdjęciu poniżej ale mam nadzieje że szybko ulegnie zmienie http://images34.fotosik.pl/689/87b521a0005ef069m.jpg Pozdrawiam wszytskich! Edytowane 14 Czerwca 2013 przez BPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BPC 14.06.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Beata jest grzejnik widać malusieńki kawłeczek na zdjęciu gdzie jest prysznic ;P No ale swoją drogą no właśnie czy sama podłogówka wystarczy? A grzejnik służy tylko jako suszarka na ręczniki? Witam, W tej chwili nie mam w lazience ani kaloryfera ani podłogówki i nie jest zimno ( zimą) Jestem pewien ze podłogówka w 100% wystarczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 14.06.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam, W tej chwili nie mam w lazience ani kaloryfera ani podłogówki i nie jest zimno ( zimą) Jestem pewien ze podłogówka w 100% wystarczy. Pozdrawiam my mamy właśnie obawy czy będzie dogrzane, przecież jest okno. w małej daliśmy drabinkę i w większej chyba też, a tak mi nie pasuje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1313 15.06.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Z tego co wiem to kaloryfer w łazience musi byc bo tam powinno sie uzyskać wyższa temperaturę w szybkim czasie. U mnie juz malowanie zakończone łazienka gotowa i juz oświetlenie w 90% uff ledwo żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1313 15.06.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Witam Wszystkich serdecznie, Dołączam do grona budujących Z91, wczoraj własnie kurier dostarczył nasz wymazony projekt Nasza wersja to Z91 GL2. Jutro projekt przekazuje architektowi do adaptacji, potem troche papierologii i moze po wakacjach uda sie ruszyć z budową Jestem pełen obaw, bo jakby nie było budowa będzie dużym przedsięwzięciem, ale mysle że przy waszej pomocy obędzie się bez nieprzemyslanych decyzji i błedów Narazie jest tak jak na zdjęciu poniżej ale mam nadzieje że szybko ulegnie zmienie http://images34.fotosik.pl/689/87b521a0005ef069m.jpg Pozdrawiam wszytskich! Witam i życzę powodzenia, służę rada. Ładna dzialeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts