Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Z czego budują aktywni uczestnicy forum? Ja mam zamiar budowac z porotermu 24cm + 20cm styro lub Silka 24cm + 20cm styro.

Wybór chyba będzie zalezał od ekipy jaką wybiore.

Jakie zmiany wprowadziliście? U nas komin przesuniety tak żeby zrobic jadalnie, będzie okolo 3m szerokosci, dodane okno 2m/2.35m w jadalni.

Zmniejszone okna w garazu, przedłużony taras do 2,4m (zadaszenie) calośc podniesiona o jeden pustak, aby zmieścic rolety zintegorwane.

To na tyle :)

Pozdro.

Z tego co wiem to kaloryfer w łazience musi byc bo tam powinno sie uzyskać wyższa temperaturę w szybkim czasie.

U mnie juz malowanie zakończone :) łazienka gotowa i juz oświetlenie w 90% :) uff ledwo żyje :)

Ekstra :)

Jak już troszkę odsapniesz to bardzo prosimy o prezentację zdjęciową ;)

Ekstra :)

Jak już troszkę odsapniesz to bardzo prosimy o prezentację zdjęciową ;)

No postaram się jak najszybciej coś wrzucić, narazie budowa się do zdjęć nie nadaje :lol2:, dzisiaj listywy poszły przypodłogowe prawie całość:yes:,

a jutro kilka spraw naraz się skumuluje

Montaż drzwi wewnętrznych

montaż kuchni

przyklejanie tapet

wklejenie szyby pod prysznic

montaż kominka

a ja będę sobie listwy kończył:lol2:

ciekawe czy się ekipy nie pozabijają nawzajem:yes:

• 2 weeks później...
Wrzucam parę fotek z efektów mojej pracy oraz widoki z dachu, montowałem antenę :D

oraz latarnia wielofunkcyjna :lol2:

http://www.fotosik.pl/u/robert1313/album/1471746

no idziesz jak burza.

macie prawie skończone to chyba już zamieszkacie wnet? a może już:D

w większej łazience umywalka z szafką z ikei? bo podobną sobie upatrzyłam tylko lakier biały

co masz za wannę jakie wymiary?

Są już wizualizacje wnętrz z91 można obejrzeć, chociaż do mnie nie przemawiają, wydaje mi się że nie są to te wymiary i odległości co w projekcie

No wizualizacja całkiem niezła ..... ale chyba rzeczywiście ma się to nijak do rzeczywistości :( jakoś tak wszędzie dużo miejsca.....

Mam pytanie do tych którzy najwiekszą sypialnie zarezerwowali do siebie :p - jak będziecie mili albo macie postawione łóżko? bo na wizualizacji jest na najdłuższej ścianie też tak chciałam ale mi odradzono bo zajmie cały środek no i wąsko będzie przejść więc będzie pod oknem. A na wizualizacji jest tyleeeeeeee miejsca że ho ho tak samo na ścianie gdzie jest kominek

Wrzucam parę fotek z efektów mojej pracy oraz widoki z dachu, montowałem antenę :D

oraz latarnia wielofunkcyjna :lol2:

fiu fiu fiu ;)

czym jest pomalowana ściana ta przy kuchni ??

i wszystkie drzwi masz z takimi gałęziami? jaki to kolor?

Edytowane przez karolina_S

No wizualizacja całkiem niezła ..... ale chyba rzeczywiście ma się to nijak do rzeczywistości :( jakoś tak wszędzie dużo miejsca.....

Mam pytanie do tych którzy najwiekszą sypialnie zarezerwowali do siebie :p - jak będziecie mili albo macie postawione łóżko? bo na wizualizacji jest na najdłuższej ścianie też tak chciałam ale mi odradzono bo zajmie cały środek no i wąsko będzie przejść więc będzie pod oknem. A na wizualizacji jest tyleeeeeeee miejsca że ho ho tak samo na ścianie gdzie jest kominek

a zauważyłaś Karolina że przejście pomiędzy salonem a kuchnią jest na maksa poszerzone, pewnie coś jak u was, ale ściana z kominkiem też jakaś nienaturalnie duża że jest miejsce na TV

ja nie zmniejszałam pom.gosp. i mam barek na 130 cm pomiędzy kuchnią a jadalnią więc przejście zostało 90 cm. jest ok ale nie ma tyle przestrzeni co na wiskach:no: to samo z drugiej strony wejście do salonu hoho naciągane;)

• Like 1

Sciana jest pomalowana farbą strukturalną i na koniec brokatem, a wkuchni jest zrobiona tablica i farba magnetyczna, żeby się magnes trzymał.

Wanna 1,5x1

szafka z liroy marlin

drzwi wszystkie z gałęziami tylko do łazienek i spiżarni bulaje kolor venge.

pierwsza noc w nowym domu za nami :)

Edytowane przez robert1313

Sciana jest pomalowana farbą strukturalną i na koniec brokatem, a wkuchni jest zrobiona tablica i farba magnetyczna, żeby się magnes trzymał.

Wanna 1,5x1

szafka z liroy marlin

drzwi wszystkie z gałęziami tylko do łazienek i spiżarni bulaje kolor venge.

pierwsza noc w nowym domu za nami :)

No no brawo gratulacje :)

jak tam pierwsze sny zapamiętane? koszmarów chyba nie było co?

Mam pytanie co do dużej łazienki a właściwie prysznica jakie ma wymiary 1m na 1m? no i jest niezamykany i powiedz teraz jak wygląda na około łazienka po prysznicu :) tzn wszystko poza prysznicem pochlapane czy spoko?

co to za gres w całej części dziennej? w wiatrołapie taki sam? co w pokojach na podłodze?

a i jeszcze jedno przejście do garażu masz odrazu bezpośrednio z kuchni???(w sensie nie przez pomieszczenie gospodarcze?

PS. mamy podobny gust ;)

prysznic ma wymiary 0.86x1.20 łazienka wygląda ok przy wyjściu z prysznica jest odpływ liniowy i zachowane spadki do niego.

gres nazywa się arigato w wiatrolapie taki sam i w małej ubikacji i całym korytarzu, w każdym pokoju jest inny gres.

przejście jest z kuchni przez spiżarnię do kotłowni i z kotłowni do garażu:)

prysznic ma wymiary 0.86x1.20 łazienka wygląda ok przy wyjściu z prysznica jest odpływ liniowy i zachowane spadki do niego.

gres nazywa się arigato w wiatrolapie taki sam i w małej ubikacji i całym korytarzu, w każdym pokoju jest inny gres.

przejście jest z kuchni przez spiżarnię do kotłowni i z kotłowni do garażu:)

a jaką macie wannę (model i wymiar) ja zaplanowałam asymetryczną 160x100 lub 160x105. jednak ta większa łazieneczka nie jest jeszcze za duża:)

• 2 weeks później...