Gościk 05.12.2003 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Co prawda powinienem wejść w Projekty, ale pytanie jest jak to sie mówi z innej beczki. Bazujac na DOŚWIADCZENIU Forumowiczów chciałbym poddać ocenie ten projekt. Jestem poważnie zdecydowany na jego zakup, ale nijak nie mogę, mimo tak poteżnego forum znaleść o nim cokolwiek. Projekt wystawiany w internecie jest już długo, a nigdzie nic nie mogę się o nim dowiedzieć. To adres http://nowydom.onet.pl/projekty.html?P_OID=2578&wn=liczba_typow%3D6%26kod_1%3D%26kod_2%3D%26liczba_pokoi%3D0%26nazwa_prj%3DGrzegorz%26 Powiedzcie o zaletach i wadach tego domku, macie takie doświadczenie....... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 05.12.2003 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 http://nowydom.onet.pl/_i/projekty/2578/parter_big.gifCóż tu można powiedzieć. Ten domek jest taki maleńki, że nie ma się w nim do czego przypiąć. zalety:- ten domek to absolutne minimumwady:- ten domek to absolutne minimum No generalnie wygląda, że jest w nim wszystko, co tylko dało się upakować na takiej małej powierzchni.Rozumiem, że ta szafa wnękowa-komórka koło łazienki (na lewo od 2 ), to jest jednocześnie miejsce na schody na górę (jeśli podasze ma być kiedyś zagospodarowane).Miejsce na kocioł jest pewnie w łazience albo w kuchni. Na zbiorniki na olej opał to miejsca nie ma. Prąd za drogi. Kominka nie ma - więc musi być na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 05.12.2003 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Mieczu, jak zwykle w sedno. Dodam jeszcze, ze oprocz tego domku bedzie potrzebna co najmniej wiata, jesli nie garaz, jakas komorka na graty... nie ma tez piwnicy. Ten domek wyglada, jakby ktos wykroil mieszkanie z bloku, postawil je na ziemi i przykryl dachem. Mnie najbardziej nie podoba sie wejscie do kuchni przez living. Powinno byc z holu. A nie ma tez wyjscia z kuchni na taras. To w moich oczach powazana wada. Druga rzecz: slepa sciana (wschodnia, jesli przyjac orientacje "polnoc u gory"). Dlaczego? Mysle, ze to jest domek najlepiej nadajacy sie dla pary emerytow bez wnukow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.12.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Witam,Kominek mozna "wstawic" przy scianie miedzy salonem a kuchnia, tam gdzie teraz jest chyba tv. Z tv w salonie mozna albo zrezygnowac, albo wstawic np. pomiedzy kuchnia (jadalnia) a salonem. Mozna wtedy ogladac z kuchni.Pokoje sa "ustawne". Ja przedluzylbym tylko scianke miedzy salonem a kuchnia - dla mnie chyba zbyt duza "otwartosc".Pisza, ze mozna go zbudowac na niecale 150 tys. i to jest prawda.Czyli: ciasny, ale wlasny.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlos_m 05.12.2003 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Pamiętaj o stronach świata. Jeżeli południe masz od tyłu działki to salon będzie północny. Gra warta uwagi tylko wtedy gdy masz piękny widok właśnie z tej strony świata! W przeciwnym wypadku to zapomnij o tym projekcie i skup się na innych, podobnych. Mój znajomy zrobił ten kardynalny błąd i teraz ma problem. Domek WAB , jest bez WAD, nie obejmie go też VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość emarchewka 05.12.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 co tu dużo mówić, dla mnie wychowanej na wiejskiej przestrzeni ten projekt oznacza jedno- zbyt malo przestrzeni życiowej. Sądzę, że przy wszystkich zaletach tego domku- maly , tani, bez niewykorzystanych powierzchni dom buduje się po to by mieć gdzie się schować przed resztą świata, a to wymaga jak dla mnie większej ilości miejsca. Brak pomieszczeń gospodarczych, piwnicy czy użuwanego stryszku spowoduje z pewnością w niedlugim czasie blokadę sprawnenego funkcjonowania malego królestwa- jednak wszystko zależy od gustu... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.12.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Przecież ten domek ma całkiem, całkiem spore poddasze. http://nowydom.onet.pl/_i/projekty/2578/big.jpg Zupełnie nie rozumiem, dlaczego jest nieużytkowe? http://nowydom.onet.pl/_i/projekty/2578/aa.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 05.12.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Nie podoba mi sie strona otwierania niektorych drzwi, zwlaszcza wejsciowych i lazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.12.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Tak, ma spore poddasze ale jak si e tam dostać?Schody i wejście musiały by być zlokalizowane w miejscu gdzie stoi telewizor - kosztem wielkości salonu oraz korytarzyka przyłazienkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 05.12.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Brak jakiegokolwiek pomieszczenia gospodarczego. Gdzie kocioł, gdzie suszyć pranie zimą, poddasze możnaby zagospodarować, ale gdzie miejsce na schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aandrzejek 05.12.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Własnie dach. Domek mały, prosty, wiec w domyśle powinien być tani w budowie, a dach ma nie najtańszy. Dwuspadowy byłby najtańszy, tu jest czterospadowy i jeszcze taki wypust nad wejściem. Na kominek nie ma miejsca, niby można go zbudować tak jak jak ktoś wcześniej zaproponował, ale trzeba wybudować dodatkowy komin, a to też kosztuje zarówno kasę jak i powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adal 05.12.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Jak ktoś luż powiedział ten projekt to mieszkanie wyrwane z bloku. Projektant dorobił pare okien i wszystko przykrył dachem. Różnica polega na tym za ścianą nie ma sąsiadów i ze z tego domku można wybiec na swój osobisty trawnik, ale to jest zaleta trawnika a nie domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.12.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 A może coś takiego?http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=2&id_autora=2&spacer=2&proj=ANGELAPodobna wielkość, możliwość ogrzewania kominkiem no i co najważniejsze całe poddasze do adaptacjiMankamentem jet mała kuchnia, ale jeżeli zrezygnujesz z WC przy wejściu możesz przesunąć ścianę zwiększając kuchnięJa tak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość en 05.12.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 strasznie mały nawet dla małej rodziny. domyslam się, że chodzi o koszty budowy. Zważ jednak, że niezależnie od tego czy dom malutki czy średni trzeba ponieść całą masę kosztów niezbędnych. Ja przy braku pieniędzy wybrałam 120 m + garaż z cz. gospodarczą i w miarę dopływu gotówki wykończam trzeci rok kolejne pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 05.12.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Bez kominka mozna sie obejsc, albo postawic koze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.12.2003 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Rabin też radził kupić koze ale dopiero wtedy gdy w domu było już za ciasno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 05.12.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Bardzo zgrabny domek dla mało wymagających. Ale drzwi do pokoi (sypialni) nie są w najlepszym miejscu, marnuje się kawałek ściany za drzwiami, nic się tam nie postawi, choćby i regału z książkami. W takim małym domku może to być istotne.Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 05.12.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Swego czasu było troche o małym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 05.12.2003 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 uważam, ze rozwiązania wnętrz mają braki, mały wiatrołap, brak pom gosp, brak kominak, i chyba zbyt duż epokoje jak na taki domek...nie wybrałabym Go nawet dla 2 osób dorosłych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.12.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 Gościk, ten domek tez mi sie podoba i sie zastanawiam czy go nie wybrać ? Ja sie dowiedziałam, ze projekt wystepuje w wersjach ze stropem drewnianym i żelbetowym oraz w wersji z kominkiem po przedłuzeniu komina w stronę duzego pokoju (wersje te wystepują w projekcie w tej samej cenie) Mozna także oczywiscie wykorzystać poddasze do wyboru. Jak ktoś chce to tylko niewielkie podniesienie ścianki kolankowej daje możliwość zrobienia dwóch duzych pokoji z łazienką !. Wtedy to nie wiem czy to jest taki malutki domeka może większy od domku Gosi Łódź ? Powierzchnia uzytkowa będzie chyba ze. 130m2. Jeżeli masz działkę z wej od południa to radze Ci np. zrobić drzwi tarasowe w kuchni z wyjsciem na ogród. Fakt, że ma trochę mały living i umieszczenie tam schodów na góre jeszcze go zmniejszy, ale jezeli zamierzasz wykorzystać w pełni poddasze to moze w ogóle parter zmodyfikować i schody umieścic kosztem tego pierwszego pokoju a nawet go poświęcic na jakiś malutki + pom. gospodarcze. Ogólnie to mozliwości jest sporo. Moze byc to jak niektórzy piszą malutki domek, ale wcale taki być nie musi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts