gienzo 28.07.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam wszystkich na tym forum!!! Mam pewien problem. Pęka mi sufit. I zamierzam dać siatkę na całość. Co polecacie mi Drodzy Fachowcy. Jaką siatke mam dać? Jakiej firmy? Jaki klej na siatkę czy może coś innego? Czy ten klej jest specjalny TYLKO do siatek czy uniwersalny?( wymieńcie PROSZĘ! kilka bo nie zawsze w sklepie wszystko jest)No i ważne żeby ściana oddychała bo jak wiem, jak nie oddycha to może się skraplać sufit i gładź zacznie odpadać. Bardzo dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 28.07.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Fachowcem nie jestem, ale słyszałam o tapecie szklanej, która ma zabezpieczać przed pęknięciami ale czy można ją kłaść na pęknięty sufit tego nie wiem... Muszę doczytać W każdym razie fachura położył siatkę na pęknięty kawałek ściany moich znajomych i ściana nadal pęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagoniona 30.07.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 przyłączam sie do poszykiwań. Mnie teś troszeczkę, prawie niewidoczna rysa. Nam znalomy polecił jakiś silokon ale musze dopytac męża.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 30.07.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witam Mój małż robił sam sufit i z tego co pamiętam to dał zwykłą, taką białą siatkę. Okropna to była robota ale może dzięki temu że robił sam to zrobił to dokłanie i nic nie pęka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 30.07.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Taki problem najczęściej wynika na sufitach terriva, po otynkowaniu często widać jak odznaczają się gary po przez pęknięcia.Wtedy na takie sufity kleje siake zbrojeniową z włókien szklanych taką sama jak stosuje się przy ociepleniach budynków. Jeżeli chodzi o klej to najlepszy jest właśnie do zatapiania siatki oczywiście którejś z wiodących firm.Sufity gruntuje dobrym gruntem i zostawiam do wyschnięcia.Następnie zaczynam kleić siatke taka samą techniką jak przy ociepleniach elewacji w kolejności klej siatka i klej.Później równam cekolem i masa finiszowa.Jak dotąd ta technika się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts