jonbob 28.07.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 witam.czy ktoś z was miał już doczynienia z pochłaniaczem wilgoci firmy henkel na wkłady z tabletek?mam zamiar zastosować go w łazience żeby zmięjszyć wilgoć i w pokoju że by okna nie parowały , przeważnie zimą i na jesień.czy ten pochłaniacz naprawde pomaga? czy warto wydawać pieniążki na wkłady ? czy ten pochłaniacz naprawde jest wydajny i taki dobry jak reklamuje go producent? za pomoc z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 28.07.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 ja miałam taki pochłaniacz,wiaderko z granulkami w środku.Niestety u mnie to nie zadziałało,owszem nagromadziła się woda we wiaderku ale para z okien nie zniknęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturrex 28.07.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Troche drogie to.U rodziców zastosowałem zamiennik własnymi rekami zrobiony.Potrzebujemy chlorek wapnia, stara firanke i pojemniki np kubki po maśłach roślinnych. Chlorek do dostannia w sklepach chemicznych najlepiej przed zima 20kg - ok 40zł. Z firanki szyjemy niewielkie woreczki, i tam sypiemy chlorek ok 0,3 kg, w wieczkach kubeczków robimy dziurki. Woreczki umieszczamy na kubeczkach i mamy pochłaniacz za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceem666 28.07.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 A czy nie prościej i zdrowiej było by usunąc przyczynę wilgoci? Jeśli rano na szybach okien mamy parę, to wentylacja nie działa poprawnie. Osuszacz wyeliminuje tylko wilgoc z powietrza, ale powietrze będzie nadal zużyte. Ja poszukałbym przyczyny. Wtedy osuszacz nie będzie potrzebny, a samopoczucie na tym zyska. Proponuję sprawdzic wydajnośc wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 28.07.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 witam. czy ktoś z was miał już doczynienia z pochłaniaczem wilgoci firmy henkel na wkłady z tabletek? mam zamiar zastosować go w łazience żeby zmięjszyć wilgoć i w pokoju że by okna nie parowały , przeważnie zimą i na jesień. czy ten pochłaniacz naprawde pomaga? czy warto wydawać pieniążki na wkłady ? czy ten pochłaniacz naprawde jest wydajny i taki dobry jak reklamuje go producent? za pomoc z góry dziękuje Ja również się na to skusiłem. Potwierdzam - woda zbiera się w pojemniku, ale "wydajność" tego urządzenia jest tak znikoma, że szkoda kasy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonbob 16.08.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Czyli poprostu nie warto tego kupywac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmagdaa 17.08.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 szkoda kasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taura 17.08.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 potwierdzam szkoda kasy z mezem najpierw kupilismy pochlaniacz firmy henkel - owszem woda zbierala sie w pojemniku ale wydajnosc minimalna teraz w pralni mamy elektrczny pochlaniacz wilgoci z castoramy za okolo 300 zl ktory spelnia swoje zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 17.08.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 teraz w pralni mamy elektrczny pochlaniacz wilgoci z castoramy za okolo 300 zl ktory spelnia swoje zadanie Co to za sprzęt? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkarwan 17.12.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, stosowałem popularne pochłaniacze wilgoci w tabletkach. Są ok, ale aby osuszyć mieszkanie najpierw trzeba pozbyć się przyczyny wilgoci. Czyli szczególnie jesienią i zimą regularnie wietrzymy mieszkanie i dbamy o drożność wentylacji. Wilgoć w łazience jest dość naturalna, ale gdy wentylacja jest drożna, to szybko się uwalnia. Polecam pochłaniacze wilgoci kontenerowe. Wydają się skuteczniejsze. Moderowano Edytowane 18 Grudnia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serenada77 18.08.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Z uwaga przeczytałam poprzednie odpowiedzi bo równiez walczę z wilgocią w domu a własciwie tylko w jednym pokoju. Ktoś stosował może coś takiego http://www.pochlaniaczewilgoci.pl/pochlaniacze-wilgoci-silica-gel/ ? Wydaje mi sie że powinno zadziałać- opinie na temat tej firmy sa dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts