AgaB3 31.10.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Hejo, co tam słychać na budowie?? cos nie ma chyba czasu na opisy;) U nas za to elewacja zieloniutka coraz bardziej, świeżo i soczyście;) Zapraszam Państwa do pooglądania, najlepiej na żywo;)... Pozdrowienia Aga z Widawy ps trzymamy kciuki i kibicujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 02.11.2009 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 sprawa wygląda tak że czekam na ładną pogodę. Obym do wiosny nie czekał. Musze zaizolować ściany fundamentowe przed zasypaniem fundamentów. Ale cały czas mokre. O waszym zaproszeniu ciągle pamiętam ale ostatnie dwa tygodnie były bardzo ciężkie dla Ani bo musiała zastępować kolegę w pracy. Więc ciągła prawie dwa etaty. Na szczęście wraca dziś. Bardzo chętnie oczywiście z zaproszenia skorzystamy.pozdrawiamy serdecznie wszystkich oglądających nasz dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 21.12.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 http://foto2.m.onet.pl/_m/76fcb5c11d2754db637cbbac8076d092,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 31.12.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 W Nowym Roku 2010 życzę przede wszystkim zdrówka, bo najważniejsze, spełnienia marzeń, *bezstresowej budowy/ wykańczania/ przeprowadzki*, a potem to już tylko szczęścia w nowych czterech kątach, prawdziwych przyjaciół, sukcesów zarówno w życiu osobistym jak i zawodowym, no i pieniążków bo chociaż szczęścia nie dają to w szczęściu pomagają A dzisiejszej nocy zabawy do białego rana w najlepszym towarzystwie, dobrej muzy, wygodnych butów i pysznego szampana * niepotrzebne skreślić http://foto2.m.onet.pl/_m/80b3b55c4cdc1651fae933217c1cfb46,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 31.12.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 TTASZT wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, no i jak najszybszej przeprowadzki . Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 08.04.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 hej pytales o opinie na temat firmy MIR od pomp ciepla. U mnie zajeli sie wszystkim. ogolnie bezproblemowo, pompka dziala dopiero kilka dni ale dziala jesli chcialbys wiecej info to pisz na priv a podam ci moj nr tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 11.04.2010 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 hej pytales o opinie na temat firmy MIR od pomp ciepla. U mnie zajeli sie wszystkim. ogolnie bezproblemowo, pompka dziala dopiero kilka dni ale dziala jesli chcialbys wiecej info to pisz na priv a podam ci moj nr tel Wielkie dzięki za odzew. Wysłałem niby nawet dwie PW mam nadzieje że doszły. Mam pewne wątpliwości bo w wysłanych nie mam tych wiadomości zapisanych. Poczekam na odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.06.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Hej Zaczęłam czytać Twój dziennik i bardzo mi się podoba. Świetne zdjęcia, a ile jeszcze przede mną! Żebym tylko miała czas to wszystko zgłębić Będę kibicować! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 18.06.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 ja bardzo długo oglądałem inne dzienniki nadal to robię i tak jak ty myślałem ile to mnie jeszcze czeka. Powiem szczerze że dalej tak myślę, a wyborów coraz więcej Działka to najważniejsza sprawa i dobrze zrobiłaś bo ja gdybym nie miał działki pewnie teraz kupiłbym mieszkanie bo tylko na to byłoby mnie stać. pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opac 29.06.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Hej,szukałam osób które budują lub wybudowały Między sosnami i trafiłam na Twój dziennik. Pomocne wpisy i fajne pomyśły co do zmian. Będę kibicować. My właśnie kupujemy działkę i też podoba nam się Między sosnami.Pozdrawiam serdczenie i życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 01.07.2010 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 bardzo się cieszę jak bym był pomocny to śmiało proszę pisać. Zapraszam na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 25.07.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam,mam dwa pytania dotyczące zastosowania przez Ciebie Isomuru. Sam jestem przed budową, dlatego drążę temat: 1) po co kładłeś papę pod isomur ? Sam isomur nie jest wystarczającym izolatorem ? Po opisach wydawało mi się, że zapewnia izolację cieplną i od wilgoci.2) kładłeś go również pod działówki ? powodzenia i pozdrawiamdesmear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 28.07.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 ad 1jestem strasznym asekurantem dlatego dałem papę pod isomur. Poza tym tanio kupiłem icopala więc aby mi nie zostało położyłem pod isomur.ad 2tak kładłem go również pod działówki, oczywiście tylko na parterze i trzeba jasno powiedzieć że potrzebowałem tylko ok 7mb szerokość 12cm. Dałem również pod ściany nośne wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 28.07.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Również zaczynam kibicować, biorąc pod uwagę że na 99% też będę stawiał EM20 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 04.08.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) Dziś po dłuuuuuiej neobecoci znów jestem na forum - szukam kominka do naszego M20. Miło ttaszt że budujesz m20, gratuluję postępów i tempa budowy. Widzę że część zmian które widzieliście u nas wdrożyliście w swoim projekcie. Po dwóch latach mieszkania w M20 mogę śmiało powiedzieć - warto było spalać się nerwowo i męczyć z wykonawcami. Warto. Pozdrawiam i trzymamy kciuki Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez tom212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 09.08.2010 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 jeszcze raz wielkie dzięki tom212 za możliwość obejrzenia domu. To na prawdę bardzo nam pomogło. Wasze uwagi były bardzo cenne i staraliśmy się je dobrze zapamiętać i wykorzystać w naszym em20. Zapraszam częściej i pozdrawiam. Powodzenia w szukaniu kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reraham 16.02.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Czesc, widzialem niechcacy, ze pytaliscie na forum o firme MIR... u mnie robia instalacje. Jesli nie macie jeszcze z nimi umowy, to moge z czystym sumieniem powiedziec, zebyscie unikal tej firmy... Partyzantka totalna. Wszystko robione na wariata, bez wizji calosci i jakiejkolwiek umiejetnosci przewidywania. Calkiem bez glowy. Zbyt duzo bledow, jak na isntalacje za taka kase! pozdrawiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reraham 28.02.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 czesc, obiecalem Ci napisac o dwoch rzeczach: 1. tasma illbruck. Tutaj rzucilem temat zaprzyjaznionemu przedstawicielowi z tej firmy. Mam od niego dostac karte katalogowa + cennik. Jak dostane, to Ci podesle i dam namiar na niego. Jesli bedzie chcial, pociagniesz dalej temat. Oni wykorzystuja ta tasme do ciepleg montazu okien, ale z powodzeniem moze tez zostac wykorzystana do celow, o jakich rozmawialismy. 2. co do welny mineralnej. Dowiedzialem sie niedawno ciekawostki od zaprzyjaznionego instalatora A mianowicie, RockWool nie robi welny!! robia to chinczycy, a RockWool ja tylko markuje. Wyszlo to na ostatniej Budmie w Poznaniu. Jak znajomy zobaczyl na stoisku chinczyka welne mineralna z ichniejszymi szlaczkami, ktora wygladala mu znajomo... zaczal drazyc, dopytywac o nasz rynek, czy to ktos juz kupuje itd... wtedy chinczyk sie wygadal, ze u nas kupuje to RockWool i markuje a wlasciwie, to oni naciagaja na taka welne inna folie. Poza tym, ta welna jest robiona w starszej technologii niz Isover i Ursa, i przez to sie strasznie "pyli" przy wtykaniu miedzy krokwie. Ale to juz inna bajka, bo sam tego robic nie bedziesz - tak mysle a tutaj moim zdaniem dwa produkty, ktore sa fajniejsze. URSA platinum http://www.ursa.pl/products_219.htm Isover SuperMata http://isover.pl/content/download/863/5583/file/ISOVER_Super-Mata_karta.pdf poza tym, Ursa ma jeszcze jeden fajny produkt: http://www.pureone.pl/pl/produkty-pure-35-rn-fit bialy, bezwonny. Bardzo przyjemny. A u siebie mam Isiver SuperMate. pozdrawiam i zapraszam rowniez do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.04.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Hej, Ładnie domowo się robi z oknami Te 3 małe dolne to fiksy? w jakim pomieszczeniu? Widzę, że masz drzwi firmy CAL - już zamontowane? poproszę o opinię użytkownika My szukamy zasadniczo stalowych, ale ceny sensownych wzorów są zaporowe, a użytkownicy nie zawsze zadowoleni więc może jednak drewniane pomalowane na biało (pod kolor okien). jaki taras planujesz? betonowany i płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 27.04.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 dolne małe okna są garażu to środkowe fix pozostałe dwa skrajne są rozwierno uchylne. Drzwi cala jeszcze nie zamontowane ale już kupione. Z montażem czekam na przynajmniej wylewki. Nie chciałem aby ktokolwiek uszkodził mi je nawet w najmniejszym stopniu. Poza tym z wylewkami też różnie bywa i czasem 1cm to juz bardzo dużo dla drzwi.z tarasem mam problem cały czas myślałem o betonowym wyłożonym płytkami, ale ostatnio chyba wygrywa pomysł drewnianego. Drewno jest jakieś bardziej przyjazne i nie nagrzewa się tak w słońcu jak płytki. Sam nie wiem co jeszcze wymyślę z moją lepszą połówką. Przepraszam że tak długo czekałaś na odpowiedz, ale czas w kwietniu uciekał jak szalony. Co tam w temacie pompy ciepła. Ja już trochę tracę siły. Dostałem aktualizację wyceny z mir-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts