Tatarak 27.04.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Dzięki, nie przejmuj się - wiem, że byłeś mocno zagoniony Postępy to są u Was - my ciągle wierzymy, że dostaniemy na czas pnb W temacie pc na razie nic się nie dzieje, bo koncentrujemy się na stanie zero i ogólnie finansach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Hej - wentylację będziesz sam układał? czy firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 16.05.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 wentylację wykonuje mi firma rekuperatory.pl w piątek 13.05.2011 zakończyli etap W1 czyli rozprowadzenie kanałów wentylacyjnych. Generalnie wszystko bardzo sprawnie poza małymi uwagami jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.05.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 A przewody wentylacyjne dla parteru masz ukryte w wylewce poddasza czy pod sufitem podwieszanym parteru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 16.05.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 przewody mam ukryte w warstwie dodatkowego ocieplenia na krokwiach w moim przypadku 20cm to spokojnie starczyło, część instalacji idzie ponad jętkami, na parter wszystkie anemostaty schodzą z góry poza pomieszczeniem gospodarczym, w kilku miejscach będę musiał zrobić małe zabudowy ale mi to nie przeszkadza bo są w miejscach gdzie się to nie będzie rzucało w oczy, nie mam jeszcze zdjęć ale jak zrobię to postaram się na nich odpowiedzieć na Twoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.05.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 super trzymam kciuki, żeby było dobrze i szybko. wybrałeś w końcu firmę do pc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 16.05.2011 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 jeszcze nie wybrałem firmy ale za to kolejna osoba wiarygodna mówi aby omijać wiadomą firmę szerokim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.10.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Hej, ruszyliście zdrowo do przodu co będzie na tej wełnie na elewacji? jaką masz grubość wylewki z miksokreta? i oczywiście: czy wybraliście firmę do pc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 19.10.2011 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 (edytowane) na wełnę mam zamiar dać siatkę i tynk mineralny albo silikonowy jeszcze nie wiem. Na pewno musi być paro przepuszczalny. Co do wylewek to na piętrze są ok 6,5-7 na parterze 7-7,5cm. W projekcie podłogówki miałem zapisane że nad rurkę musi być minimum chyba 4cm posadzki i tak mniej więcej wyszło z czego jestem zadowolony oczywiście. co do PCi to nie ma jeszcze ostatecznej decyzji choć nie ukrywam że najlepsze wrażenie obecnie robi na mnie ECOMotyl choć cena powala. Czekam aż euro będzie po 3zł A u ciebie wybór już został dokonany z PCi czy nadal szukasz?? Edytowane 19 Października 2011 przez TTASZT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.10.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Jeszcze szukam - w tej chwili mam najciekawszę ofertę od wielkopolskiego dilera PPC. Myślimy, żeby zrobić może kolektor płaski "własnymi rękami" - forumowicze zachęcają, oszczędność spora. Kurczątko, chyba muszę jeszcze przemyśleć u nas grubość wylewki - jak będę mieć 6 cm jastrychu, to ile będzie nad rurkami? nie pomyślałam, że one też mają swoją grubość. No nic, najwyżej zejdziemy z 15 cm styro na podłodze do 14 lub 13- też powinno starczyć, biorąc pod uwagę, jak mamy ocieplone fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.10.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Możesz pokazać jakieś fotki instalacji wm - szczególnie "połączeń" i "zakrętów" przewodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 20.10.2011 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Proszę bardzo http://foto3.m.onet.pl/_m/ba17bd6bfea17a6d9acc923b9d35d703,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/2cf166b436822a350ee18d63d86fd15c,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/a8cdbb98b6e61ca050bda746862bc2ad,10,19,0.jpg tu mam jedyną mijankę rur niestety pionowa po lewej to wyciąg od okapu kuchennego http://foto2.m.onet.pl/_m/689c7d98ba4fb42cb4ea70806dd99aea,10,19,0.jpg ogólnie wszystko uda się ukryć w wełnie poza kilkoma niewielkimi miejscami gdzie trzeba będzie zrobić zabudowę ale mi osobiście to nie przeszkadza. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało. Możesz mi przesłać swoją ofertę na PPC od tego przedstawiciela z wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.10.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Dzięki - zastanawiamy się, czy nie dalibyśmy rady dla oszczędności rozprowadzić tych rur sami - zamówić tylko gdzieś projekt i materiały - jak uważasz? jest to do zrobienia? ofertę wysłałam Ci na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 21.10.2011 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 moim zdaniem skromnym gdybym drugi raz miał to zrobić zrobiłbym to sam. Obowiązkowo z dobrym projektem no i jednak warto zobaczyć jak ktoś to robi to znacznie ułatwi sprawę. robota na prawdę prosta jak ktoś ma trochę chęci. Podobnie z ogrzewaniem podłogowym ja zrobiłem projekt i sam wygiąłem wszystkie rurki. Pierwsze pętle szły powoli następna coraz szybciej i ładniej Mając projekt nie było trudno to zrobić. Powodzenia Dzięki za ofertę wygląda dużo lepiej od tych wcześniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.10.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 dzięki muszę zagadnąć tu i tam, czy można zamówić sam projekt i ewentualnie materiały. tylko najpierw dopnę ten dach, bo się nie mogę skoncentrować... o podłogówce też myślimy, żeby zrobić samemu - najbardziej mnie przeraża tylko do spinanie wszystkiego na rozdzielaczach. czy do podłogówki lałeś kranówę czy wodę destylowaną? myślę, że co do pc - warto pomyśleć nad kolektorem płaskim (nawet przewymiarowanym) i zrobić go samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 21.10.2011 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 do podłogówki dawałem zwykłą wodę nie destylowaną, co do rozdzielaczy to na prawdę prosta sprawa zamontować to samemu po prostu trzeba kalibrować rurki urządzeniem za 10zł i tyle po pierwszych kilku nabiera się wprawy. Mi na 60 podłączeń kilka ciekło ale po lekkim dokręceniu było ok. w mojej firmie od reku mogę zagadać mojego inżyniera czy by nie zrobił projektu po godzinach jak chcesz oczywiście. Jak się zgodzi to dam Ci nr telefonu abyś sama się dogadała ewentualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.10.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 to ja poproszę o kontakt do niego i co to znaczy kalibrować rurki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 21.10.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 postaram się zrobić zdjęcie kalibratora kupionego w castoramie to ci pokaże. Generalnie chodzi o to że rurki podczas cięcia robią się powiem przesadnie jajowate. Kalibrując doprowadzamy końcówkę rury do postaci okrągłej co zapobiega ewentualnym nieszczelnością. Ja się na tym nie znam ale tak kazali robić mądrzejsi to i ja robiłem a mówili że to ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.10.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 o widzisz, i teraz rozumiem i od razu jestem mniej przerażona czekam na fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 14.11.2011 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 dużą cierpliwością się wykazałaś czekając na fotkę ale walczę z elewacją i wykorzystuje każdy wolny dzień. Za cierpliwość dorzuciłem ekstra zdjęcie sprężyny która trochę ułatwiała wyginanie zakrętów, co do kalibratora to wg mnie nawet tak prymitywny zdawał egzamin, widać było jak prostuje rurki a przecież o to w tym chodzi http://foto1.m.onet.pl/_m/b9c02b9bfbbba17849a0c0385fb3e805,10,19,0.jpg PSdostałem nową od rekuperatory.pl na danfosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts