RadziejS 28.07.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Z jakimi kosztami geodety należy się liczyć przy podziale istniejącej działki budowlanej przy wyjściu ze współwłasności? Okolice Wwy. Ile w tym procesie bierze notariusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur101 29.07.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Ja płaciłem 1500 pln ze wszystkimi historiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagaa13 04.08.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ja nie pamiętam ile geodecie płaciłam [może jakieś 500- 600 zł] ale polecam przeprowadzenie całej procedury nie przez notariusza, ale drogą podziału sądowego. Wychodzi znacznie taniej. Ja w tamtym roku płaciłam bodajże 300 zł kosztów sądowych a na sprawę czekałam miesiąc. pozdrawiam ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 04.08.2009 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 U mojego geodety kosztuje to 2500 zł. Rzeczywiście takie są ceny? Do tego notariusz to wychodzi kosmos. Jestem współwłaścicielem z rodzicami. Chcemy połowę działki oddzielić (tj. z jednej wydzielić dwie) i ustanowić jedną własnością moją, drugą rodziców.Możecie kogoś polecić w okolicy Pruszkowa, Janek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hagis 05.08.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Ja po 2 latach walki dokonalem podzialu dzialki jednej na dwie i potem odpis od rodziców. geodeta (projekt podzialu 500 po zgodnie czyli 2 latach 2000 za reszte spraw. potem notariusz 3000 i mam dzialke a teraz niespodzianka gmina wlasnie chce nam naliczyc oplate z tytulu "zwiekszenia" wartosci dzialki po podziale... zlodziejstwo w bialy dzien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moks 13.08.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 niestety mają do tego prawo stąd wyjście ze współwłasności jest korzystniejsze , nie ma opłaty adiacenckiej wtedy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts