Magda i Marek 28.07.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czolem, mam pytanie. Jak myslicie czemu cieslowie, ktorzy beda u mnie robic dach namawiaja mnie zebym nie bral impregnowanej cisnieniowo? Mowia cos ze to niepotrzebne, ze koncowek pozniej nie mozna pomalowac, ze cos tam przebija...Nie bardzo kapuje o co chodzi z tymi koncowkami:( Moze ktos sie domysla??? Wietrze tu jakis podstep bo oni cos tam moga zalatwiec za za 680zl za kubik. Moze na tym zarabiaja i tyle...a z tymi koncowkami to sciama. Mowia ze ostatnio robili u kogos dach z takiej wiezby juz zaimpregnowanej u sprzedawcy a w srodku samo pruchno bylo... Poradzicie cos? Ja chce kupic ta wiezbe tutaj: http://ogrodzenia.drewbet.pl/index.php?go=tartak.Znacie firme? Moj kierownik budowy wlasnie mi ja polecil.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 28.07.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Cieśle są leniwi i nie chce im się malować końcówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 28.07.2009 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 a to leniuchy!ale malowac czym? impregnatem jeszcze no bo pokaze sie surowe drewno czy farba juz na gotowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 28.07.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Wystarczy fobos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 28.07.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Mowia cos ze to niepotrzebne, ze koncowek pozniej nie mozna pomalowac, ze cos tam przebija...Nie bardzo kapuje o co chodzi z tymi koncowkami:( Moze ktos sie domysla??? może chodzi im o to że będzie przebijać zielony impregnat na krokwiach, ale przecież są też impregnaty bezbarwne, a ile za tą więźbę impregnowaną ciśnieniowo masz zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 28.07.2009 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Nie wiem jeszcze ile - czekam na oferte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 28.07.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 impregnowanie ciśnieniowe znacznie bardziej "nasącza" drewno - pamiętam, że przy cięciu mojej więźby murłaty (0,16 x 0,16 x 8m) nosiliśmy w 3 osoby - początek, środek i koniec. Po ciśnieniowej impregnacji ledwie we 4 osoby dawaliśmy radę to targać - i to z kilkoma przystankami po drodze - były pieruńsko ciężkie.stawiał bym najpierw na utraconą prowizję, potem na ciężar do dźwigania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 29.07.2009 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 tyz prowda, kazdy chce zarobic a w sumie za 12m^3 drewna to juz moze byc ladna prowizja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 29.07.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 impregnacja ciśnieniowa jest najskuteczniejsza, potem kąpiele, potem malowanie na budowie. z końcówkami to chyba rzeczywiście coś ściemniają. a z tym pruchnem (o ile prawda) to tylko znaczy, że sprzedawca drewna był nieuczciwy. ale z drugiej strony raczej się spotyka drewno niedosuszone niż przesuszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczek_81 17.10.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 witamja kupiłem drewno, które podobno było impregnowane, ekipa postawiła więźbę a następnie deskowanie i papapo trzech miesiącach zielona barwa znacznie zblakła i między deskami powstały szczeliny, domyślam się że to na skutek wyschnięcia drewna,zastanawiam się czy nie będę zbyt nadgorliwy jeśli zdecydowałbym się na ponowną impregnację we własnym zakresie widocznego drewna,miałem nawet pomysł kupna takiej małej myjki wysokociśnieniowej Karcher za jakieś 200zł jak są w promocji lub jakiegoś opryskiwacza na chwasty,boję się tylko że jak wyschnięte drewno dostanie teraz wilgoci to żebym sobie nie narobił problemów,co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 18.10.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 miałem nawet pomysł kupna takiej małej myjki wysokociśnieniowej Karcher za jakieś 200zł jak są w promocji boję się tylko że jak wyschnięte drewno dostanie teraz wilgoci to żebym sobie nie narobił problemów, co o tym myślicie? Ponieważ więźbę mi montowano w końcu listopada, nie miałem już czasu impregnować ciśnieniowo.Gdy sobie podeschła pod dachem, impregnowałem latem następnego roku Ogniochronem trójfunkcyjnym przy pomocy ogrodowego opryskiwacza ciśnieniowego (świetnie go "piła"). Karchera możesz użyć, gdy masz za dużo "kasy" (80% impregnatu będzie na podłodze;)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts