mackoj 28.07.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam, Chcę zastosować płytę OSB jako wstępne krycie dachu. Przy takim rozwiązaniu należy zostawić wentylowaną pustkę pomiędzy ociepleniem, a płytą OSB.OK - to jest jasne.I sporo się o tym pisze. Ale nikt nie pisze jak zrobić taką wentylację w koszu dachu. Czy ktoś wie może?Co zrobić, aby powietrze miało wejście pod OSB w koszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 28.07.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 musisz zastosować przerwy pomiędzy łatami, np łata 50 cm, przerwa 10cm, itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackoj 03.08.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 No zaraz zaraz, ale łaty są na płycie OSB, a mnie chodzi o wentylację pod płytą OSB. Czy w koszach nie zostawia sie szczeliny wentylacyjnej? W sumie strach zostawić - żeby czasem nie zalało poddasza. Ale jak nie zostawię, to znów wentylacji nie będzie Jest jakieś rozwiązanie na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 03.08.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 są takie nawiewniki które mocje się na początku ciągu kosza między parami krokwi nie mającymi dostępu do powietrza z podbitki ja niestety nie wiedziałem o nich i teraz będę kombinował jak dostarczyć powietrze do "martwych" połaci - można jakimiś kanałami spod podbitki... - ale to na razie moja teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 04.08.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Pomyslec, ze sporo domow nie wcale wentylacji izolacji pod dekowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 04.08.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 hmm, może i tak, ale jak jest papa - u mnie - to jest spora bariera dla wilgoci z wełny i boje się to zamknać na ileś lat jak coś to co - sufity do rozwalenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andry 04.08.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 są takie nawiewniki które mocje się na początku ciągu kosza między parami krokwi nie mającymi dostępu do powietrza ... Agdzie w necie można takie zobaczyć, może jakiś schemat prowadzenia takiego nawiewnika. Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić, no chyba że jest on wcinany w krokwie pod deskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 04.08.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 hmm nie mam żadnego zdjęcia tutaj http://forum.muratordom.pl/post3036917.htm#3036917 ewadora dawała linka do czegoś takiego ale już nie aktualny - może mistrz Ci pomoże wyglądało to jakoś tak (sory ale bez linijki nie potrafię rysować ) http://images41.fotosik.pl/170/c4b82ac065bdf107m.jpg po prostu taki mały kominek dosyć płaski - wiatr wpada pod niego i idzie dalej pod deskowaniem montuje się na poczatku kosza i powietrze wchodzi tym oto i wylatuje kalenicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 04.08.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 No zaraz zaraz, ale łaty są na płycie OSB, a mnie chodzi o wentylację pod płytą OSB. Czy w koszach nie zostawia sie szczeliny wentylacyjnej? a w jaki sposób chcesz wykonać szczelinę wentylacyjną pod OSB? na krokwie dajesz folię, na to przywijasz łaty równolegle do krokwi i potem OSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts