daryo 28.07.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jaka gladz polecacie do "zyrafy" to ze musi byc twarda zeby nie powycinac kolek to wiem ale nie chcem robic cekolem bo sie rozwarstwia.Szukam takiej ktora jest twarda i sie nie rozwarstwia przy szlifowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 28.07.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Rigips ProFin Mix gotowa masa z wiaderka. Cekol sie "osypuje", nie nadaje sie do szlifowania maszynowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daryo 28.07.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Ok. ale Rigips jest do plyt,a jesli chodzi o tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 29.07.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 nie jest tylko na płyty. ja stosuje go na tynki as well. jaką masz żyrafe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daryo 29.07.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 vezos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 29.07.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 właśnie teraz gipsuje i używam Knaufa uniglatnic nie widać po szlifowaniu żyrafą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 29.07.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 nic nie widać ze szlifowane czy co? Rigipsa szlifuje papierem 220 na około 100m2 zuzywam 2 krążki co kosztuje mnie jakies5 zł. Oczywiscie mam do tego profesjonalną maszyne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 29.07.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 nie widać kółek po szlifowaniu , bo oto pytał kolega w tym temacie,a nie o to czy masz profesjonalną maszynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 30.07.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Pare słów na temat szlifierek vs masy szpachlowe. Wszystko zalezy od upodobań i kasy wykonawców. Mozna szlifowac oscylacyjną "szaraka" mozna tez festool-em rigipsa. Szlifowałem wczeniej FLEX-em "szaraka" (dolina nidy) i wydawałem majątek na papiery+ wyporzyczenie sprzetu. Flex kółek nie wycinał bo papiery były na miekkim podłożu, dodatkowo flex nie maił funkcji podcisnienia tak ja ma festool co na poczatku doprowadzało mnie do białem gorączki kiedy nie mogłem oderwac maszyny od sciany. Po przejsciu na festoola na stałe miałem problem z dopasowaniem szpachli ( tez zakładałem tu wczeniej taki temat jak kolega ( że tak sobie pozwole na spoufałosc) daryo . Na poczatku szpachlowałem sciany Pro Mix-em Rigipsa, gładz ta jednak nie nadaje sie do szlifowania mechanicznego. Wtedy jeszcze szlifowałem papierem 120 . Kółko na kółku . Talerz mojej szlifierki jest bardzo twardy, dlatego musiałem zakupic dodatkowo takie miekkie przekładki na rzepy no i papier od 200 w góre. Zacząłem kombinowac z roznymi szpachlami ale najbarziej podoba mi sie ProFin bo jest on koloru kremowego i przy szlifowaniu robi sie jasniejszy ( prawie biały) widac zatem przy szlifowaniu sufitów gdzie przepusciło sie miejsce, głównym składnikiem jest celuloza wiec nie żre w łapy, no i szybko schnie ale tylko na scianie bo w wiaderku moze leżec tygodniami i nic. Wadą jest to ze nie mozna szpachlować nim wiekszych lub mniejszych dziur bo wciągnie dlatego dobrze jest miec jakąś "grubszą" szpachel na wstępne wyrównanie ubytków. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 03.08.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 daryo gdzie i za ile kupowałes vezosa ?? co do gładzi to knauff,francuska,stabill ,cekol rozwarstwia sie tylko wtedy kiedy wjeżdzamy zbyt pożno swieżym towarem w stare przyschniete.wystarczy kłaśc wieksze sciany w dwie osoby i walic mokre w mokre i po problemie.zreszta samemu tez sie daje rade ale tak o 20 m2 w suficie . zreszta nawet jesli powstanie łaczenie to ławto sie go pozbyc robiąć zaprawke a często tego nawet nie widać .zależy na jakiej to scianie ale to moje zdanie i ktos może lubi robic zaprawki po kólkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daryo 04.08.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 vezosa kupilem od firmy spinex (sklep internetowy), maja najlepsze ceny jesli chodzi o szlifierki tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts