piotrulex 28.07.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam Kupilismy tuz przed wyjazdem na wakacje. Zostaly poprzekladane tak aby schly. Przez 2 tygodnie garaz non stop zamkniety no i niektore te bardziej mokre zsinialy a niektore nawet maja taki meszek a pod spodem czarne kropki. No i dalej kurcze blade sa wilgotne. Lekko wszystko przetre i uloze pod dachem na tarasie ale ... Czy to teraz zabezpieczyc? Czy mam tam jakiegos juz grzyna ktory pomomo ze solidnie zaimpregnuje zje mi od srodka sztachete? Prosze o jakies wskazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 28.07.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 W garażu nie było przewiewu i dlatego zaparzyły się.Wywal na zewnątrz niech przeschną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 28.07.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Wybrałeś nędzne miejsce składowania. Połóż sobie sztachetki na palecie na działce, każdą warstwe przełóż sobie deseczkami (łaty, kontrłaty), na to następna warstaw i przekładka i następna i....od góry zabezpiecz jakąś folią aby deszcz na nie nie padał. Z boków niech będzie przewiew. Ja w ten sposób składowałem drewno tarasowe. W miedzyczasie trzykrotnie je zabezpieczałem. Po każdym zabezpieczeniu deski przewracałem o 180 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts