azizi 28.07.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam. Na necie można znaleźć dużo informacji odnośnie płaskich dachów np tu -> http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/z-czego-dach-plaski,6329_4351.htm Ponieważ jestem na etapie wyboru projektu zastanawiam się nad domem parterowym z płaskim dachem, coś do 140m2 powierzchni użytkowej. W związku z tym mam dwa pytania:1) Jakich sprawdzonych materiałów warto użyć przy izolowaniu i ocieplaniu dachu płaskiego, jak to wygląda kosztowo i czy istnieje możliwość samodzielnego wykonania prac?2) Czy opłaca się robić dach płaski i inwestować w niego (izolacja itp) czy może lepiej postawić domek z dachem kopertowym (metraż taki sam) kryty blacho dachówką? Z góry dziękuję za wszelką pomoc i opinie o dachach płaskich, zwłaszcza tych którzy posiadają, być może budują takowe. Jestem fanem nowoczesnej architektury i minimalistycznych kształtów, stąd pomysł na tego typu domek. ps. tego typu domek chodzi mi po głowie, ale nie o takich wymiarachhttp://z500.pl/projekt/z2013/opinie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.07.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Obecnie mam dach dwuspadowy, ale jeśli okolica by była bardziej miejska to byłby dach płaski ... z ogrodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azizi 30.07.2009 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Obecnie mam dach dwuspadowy, ale jeśli okolica by była bardziej miejska to byłby dach płaski ... z ogrodem Orientowałeś się może głębiej (nie tylko czytanie ale i praktyczne wykonanie) takiego dachu? Jak się to kosztowo przedstawia w stosunku np do dwuspadowego, albo kopertowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.07.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Na pewno jest droższe. Ale dla mnie liczą się tu inne warunki. W srodowisku miejski wolałbym odpoczywać wyżej niż inni To plan. Sam strop musi być normalny. Szacuję całość na conajmniej 120 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azizi 30.07.2009 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Na pewno jest droższe. Ale dla mnie liczą się tu inne warunki. W srodowisku miejski wolałbym odpoczywać wyżej niż inni To plan. Sam strop musi być normalny. Szacuję całość na conajmniej 120 zł/m2 dom który będę chciał postawić będzie na wsi więc nie liczę, że jakaś zieleń była by na dachu sądziłem że koszta powinny być mniejsze, bo jak by nie było blacha, czy dachówki + drewno to duży wydatek, a tu inwestuje się w izolację, która wiadomo na pewno droższa od tej przy dachach spadowych, ale żeby aż tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 30.07.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Sięgnij do dziennika budowy użytkownika RYDZU. Opisywał dość dokładnie budowę swojego domu z płaskim dachem. Wartko się czyta, bo literacko autor stoi wyżej niż przeciętna tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azizi 31.07.2009 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Sięgnij do dziennika budowy użytkownika RYDZU. Opisywał dość dokładnie budowę swojego domu z płaskim dachem. Wartko się czyta, bo literacko autor stoi wyżej niż przeciętna tego forum. Dziękuję. Znalazłem i zabieram się do czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts