Gość 14.04.2002 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2002 Witam. Proszę o poradę w następujacej sprawie.Przez działkę ( w jej narożniku ) biegnie napowietrzna linia energetyczna 15 KV. W planie wyznaczono odległość 7,5m od rzutu lini do skraju budynku.Pytanie : czy mozna tę odległość zmniejszyć ze względu iż te 7,5m wypada do narożnika garażu? Gdym mógł policzyć do narożnika domu (części mieszkalnej)to zyskałbym kilka metrów, które potrzebuję z drugiej strony. Za fachową poradę z góry dziękuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2002 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2002 odległość od skrajnego przewodu linii napowietrznej 15 kV do linii zabudowy nie powinna być mniejsza niż 5 m.Pozdrawiam ze słonecznej Brodnicy - Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 18.04.2002 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2002 W Wymanie doświadczeń jest wątek Linie średniego napięcia...tam jest więcej informacji.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2002 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2002 Dzięki wszystkim, bardzo mi pomogliście.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2002 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2002 Ja mam linię 110kV 10m od skrajni słupa do skraju domku (2 kondygnacje, częśc mieszkalna od linii). Teraz podobno nie może być mniej niż 15m. Czy takie pole jest szkodliwe? Czy mogę się starać o jakąś stałą albo jednorazową rekompensatę od Zakładu Energetycznego?W ZE powiedzieli mi, że mogą zmierzyć nateżenie pola e-m ale jak będzie w normie to mam zapłacić za pomiar kilkaset złotych.Czy mogę liczyć na Wasze porady, szczególnie zalezy mi na poradach prawnika i może inż.elektryka. POzdrawiam serdecznie.(Sorry za anonimowość, zarejestruję się potem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts