maykin 28.07.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jestem na etapie wyboru projektu domu i wszystkiego z tym zwiazanego, jak irównież z technologią budowy domu. Jestem w chwili obecnej mało zorientowanyw sposobach budowania. Wpadł mi do głowy pomysł, aby budować dom wkonstrukcji szkieletowej żelbetonowej, tzn zrobić ogólny szkielet domu zesłupów żelbetowych a pomiedzy słupami wypełnić cegłami, bloczkami. Wydaje misię że zaletami takiego rozwiązania będą: mniejsze, lżejsze fundamenty(jedynie w miejscach gdzie będą stały słupy, fundament byłby większy), orazłatwość póżniejszej przebudowy scian. Zapewne znajdą się też inne zalety októrych póki co niewiem. Mam związku z tym pytanie, jakie mogą być innezalety, oraz przedewszystkim wady takiego rozwiazania. I czy kosztowowyjdzie taniej czy drożej. Z góry dziękuję za obiektywne i sensowne wypowiedzi.Krzysztof [ od moderatora: temat zamknięty - zdublowany http://forum.muratordom.pl/technologia-szkieletowa-zelbetowa,t165516.htm ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.07.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jeszcze nie Zaczął budować a już planuje przestawiać ściany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts