mia123 28.07.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 W poprzednim wątku pytałam o możliwość zabudowania kaloryfera. Jednak zdecydowałam się usunąć szpecący kaloryfer. Obecnie mam w dużym pokoju (18 mkw.) 2 kaloryfery - 600x800 i 600x600. Zastanawiam się czy tych dwóch nie zamienić na jeden, ale jaki? 600x1400 czy 600x1100? Drugie moje pytanie dotyczy kuchni, która ma niecałe 6 m kw. a zamontowano tam kaloryfer 600x1100, czy nie jest on za duży, może wystarczy tam 600x800? Z góry dziękuje za każdą propozycje. Jestem już załamana tymi kaloryferami, nie wiem co zrobić i już normalnie myśleć o tym nie jestem w stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot1979 28.07.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 co do kaloryfera do pokoju , jeśli masz dwa źródła to lepiej tak zostawić , bo będziesz mieć dyskomfort ciepłoty w pomieszczeniu , czyli tak gdzie kaloryfer będzie ciepło a na końcu będzie chłodno i rozkład temperaturowy będzie różny dla całego pomieszczenia , niemniej jak to się mówi lepiej nich wypowie się na ten temat hydraulik:) a co do kuchni lepiej mieć zapas mocy niż nie domiar. Jak będzie zimna zima , wtedy okaże się ze mniejszy grzejnik nie da rady i wtedy będziesz mieć chłodno w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 28.07.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Tylko niestety ten jeden grzejnik będzie stał obok telewizora... dlatego chciałabym się go pozbyć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts