Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zmusić urzędasów do roboty?

Recommended Posts

Witam

Mam problem dość idiotyczny.

Mam działkę na której do tej pory stała woda, teraz wodę mam na głebokości ok 70 cm, a to tylko dlatego ze kilkaset metrów od działki, przepust na drodze zapadł sie i jest niedrożny. Przepust i droga należa do innej gminy i innego starostwa. Pojechałem do gminy ( tej obcej) w maju obiecano mi ze w ciagu 2 tyg. to zrobią , bo i tak planują remont drogi ( żużlówka ). I dalej nic obiecują że za jakiś czas ......Nie moge wykonac przyłacza wodociągowego i nie moge wylac ław pod budynek mieszkalny. Co mam z tym zrobić ?

Czy moge domagac sie odszkodowania? Jeśli tak to w jakiej formie?

Witam

Mam problem dość idiotyczny.

Mam działkę na której do tej pory stała woda, teraz wodę mam na głebokości ok 70 cm, a to tylko dlatego ze kilkaset metrów od działki, przepust na drodze zapadł sie i jest niedrożny. Przepust i droga należa do innej gminy i innego starostwa. Pojechałem do gminy ( tej obcej) w maju obiecano mi ze w ciagu 2 tyg. to zrobią , bo i tak planują remont drogi ( żużlówka ). I dalej nic obiecują że za jakiś czas ......Nie moge wykonac przyłacza wodociągowego i nie moge wylac ław pod budynek mieszkalny. Co mam z tym zrobić ?

Czy moge domagac sie odszkodowania? Jeśli tak to w jakiej formie?

Skoro stała a teraz jest 70cm pod ziemią to sie poprawiło wiec w czym problem ?

totalne bagno!!

dziś dzwoniłem do swojej gminy,ale wójta nie ma - urlop, bedzie w piątek i jakis gostek ma z nim na ten temat rozmawiać, bo jak stwierdził "tu tylko wójt z wójtem moze sie dogadać, bo jak ja zadzwonie to mnie wójt oleje"

zarzad melioracji? kiedys były spółki wodne, ale rozwiązano i na gminie lezy obowiązek utrzymania urządzeń melioracyjnych

PS sasiednia gmina dopatruje sie przyczyny u mojego sasiada bo kilka lat temu wykopał dziurę w ziemi i powstał mu przez to staw

nie komentuje :evil: