tufus 28.07.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam, Czy część komina, która będzie wystawać nad dachem można obudowaćcegłą klinkierową połówką o grubości 6 cm? Czy należy używać tlko cegły o grubości 12 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 28.07.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy można jedni wykanczają komin nad dachem styropianem i na to siatka klej i farba inni okuwają cały blachą to dlaczego nie połówkami klinkiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 28.07.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Pewnie, że można. Pozostaje tylko kwestia estetyki. W narożach bedziesz miał widoczne połówki a nie cała cegłę. Jak komin wysoko to moż enie bedzie się rzucało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 29.07.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Dać siatkę , klej i płytki klinkierowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 29.07.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Pewnie, że można. Pozostaje tylko kwestia estetyki. W narożach bedziesz miał widoczne połówki a nie cała cegłę. Jak komin wysoko to moż enie bedzie się rzucało. Ja tak mam, w mojej ocenie źle to nie wygląda, fotki można zobaczyć - link w stopce pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 30.07.2009 04:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Mam jeszcze jedno pytanie. Murarz zaproponował trochę inne rozwiązanie tzn.komin systemowy podciągnąć do dachu, a powyżej dachu ciągnąć komin tylko z cegły klinkierowej, bez pustaków. Czy w takim przypadku muszę zagładać ocieplenie w miejscu gdzie będzie cegła klinkierowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 30.07.2009 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Tak. Należy też zapewnić wentylację warstwy wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 30.07.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Mam jeszcze jedno pytanie. Murarz zaproponował trochę inne rozwiązanie tzn. komin systemowy podciągnąć do dachu, a powyżej dachu ciągnąć komin tylko z cegły klinkierowej, bez pustaków. Czy w takim przypadku muszę zagładać ocieplenie w miejscu gdzie będzie cegła klinkierowa? Ja miałem wystarczająco dużo cegły i zrobiłem od samego dołu z cegły (ponad dachem klinkier). Izolacja na całej długości systemowa. Oczywiście ryru do samej góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts