piop 29.07.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Jest przed wyborem cementu na wylewkę. I chciałbym się dowiedzieć który jest lepszy? I , II ? Czy coś innego? Proszę o jak najszybsze opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 29.07.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Lepszy zawsze będzie kategorii oznaczonej niższym numerem, czyli I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piop 29.07.2009 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 A do ogrzewania podłogowego jaki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 29.07.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Też I-kę, tylko z dodatkiem plastyfikatora (żeby uelastycznić jastrych). U siebie stosowałem Cemplast Wapno w płynie. Jak na razie nic nie pęka i nie łuszczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 29.07.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 mi właśnie wykonawca doradza IIargumentuje to tym, że jest ciepło i I szybciej schnie (za szybko)co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piop 29.07.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 A cement portlandzk?Jakiej firmy cement? Ozarow, goradze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 29.07.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 cement jest cement(no chyba, że zbierany po drodze jadąc za cysterną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.07.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Moim zdaniem cement II. Do jastrychu możesz dodać włókna polipropylenowe. Sprawdź na allegro:http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=w%C5%82%C3%B3kna+polipropylenoweGeneralnie b.polecane przy ogrzewaniu podłogowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 29.07.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 oprócz siatki czy zamiast siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 29.07.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Albo włókno albo siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 29.07.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Cement raczej II ze względu na wolniejsze wiązanie, mniejszy skórcz a co za tym idzie mniejsze ryzyko spękań i dłuższą urabialności mieszanki. Ale warunek: cement z dobrej renomowanej cementowni nie z przesypowni !Beton w obu przypadkach ( zastosowania I lub II) po osiągnięciu dojrzałości spełnia te same kryteria wytrzymałosciowe. Co do włókien polipropylenowych to nie są włókna typowo zbrojeniowe, one mają za zadanie zmniejszyć ryzyko spękań we wczesnej fazie wiązania betonu. Siatka natomiast jest typową siatką zbrojeniową działającą na takiej samej zasadzie jak zbrojenie w wieńcu czy fundamencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 30.07.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 to włókno czy siatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 30.07.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Ja mam obydwa Siatka pod rurkami podlogowki wodnej i wlokna dodane do betonu Nie wiem ile chcialbys wydac na dodatki ale chyba w posadzki warto zainwestowac, w koncu niecodziennie je sie zmienia Powaznie, mam 10cm styropianu w podlodze na poddaszu uzytkowym i 30cm styro w podlodze na parterze wiec nie chcialem ryzykowac. W miejscu gdzie ma stac kominek zdjalem 10cm styropianu i dozbroilem to miejsce (ok. 2x1m) drutem zbrojeniowym zebrowanym fi8 (kratownica) i teraz tam jest ok. 15cm betonu a pod spodem 20cm styropianu -zobaczymy czy wytrzyma Oczywiscie jest dylatacja od reszty podlog W garazu dalem siatke o oczkach 10x10 zebrowana (w calym domu jest siatka 15x15 gladka) i wlokna Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 30.07.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Jest przed wyborem cementu na wylewkę. I chciałbym się dowiedzieć który jest lepszy? I , II ? Czy coś innego? Proszę o jak najszybsze opinie. Pozdrawiam Tylko I bez popiołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 31.07.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 to włókno czy siatka? i włókno i siatka i plastyfikator. Na siatce montowane sa rurki ogrzewania (teoretycznie nie spełnia swojej funkcji bo jest prawie pod jastrychem, leży na folii), plastyfikator zalecany przy podłogówce, koszt włókien to u mnie 250 zł a nie złyszałem o nich nic negatywnego, same pozytywy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.08.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Jest przed wyborem cementu na wylewkę. I chciałbym się dowiedzieć który jest lepszy? I , II ? Czy coś innego? Proszę o jak najszybsze opinie. Pozdrawiam Tylko I bez popiołów. uzasadnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komodo 02.08.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Jest przed wyborem cementu na wylewkę. I chciałbym się dowiedzieć który jest lepszy? I , II ? Czy coś innego? Proszę o jak najszybsze opinie. Pozdrawiam Tylko I bez popiołów. uzasadnij Podłączam się, też jestem ciekawy dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 03.08.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Jest przed wyborem cementu na wylewkę. I chciałbym się dowiedzieć który jest lepszy? I , II ? Czy coś innego? Proszę o jak najszybsze opinie. Pozdrawiam Tylko I bez popiołów. uzasadnij Podłączam się, też jestem ciekawy dlaczego ? Jest coś takiego jak zdrowie, promienitwórczość itd....Dalej rozkminiajcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.08.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 .... Jest coś takiego jak zdrowie, promienitwórczość itd....Dalej rozkminiajcie sami. nie, no, ja myślałem że naprawdę masz jakieś sensowne argumenty... a ty bajki typu promieniotwórczość powtarzasz (tak jakby bez popiołów to ekologiczny był, w pamięci wciąż dyskusje na forum o promieniotwórczości gazobetonu, cegieł, porotermów i innych wszelkiej maści materiałów budowlanych)... słyszałem kiedyś ze popiołowy powoduje "pylenie", ścieranie się posadzki i jeżeli to prawda to rzeczywiście byłby poważny argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 03.08.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 .... Jest coś takiego jak zdrowie, promienitwórczość itd....Dalej rozkminiajcie sami. nie, no, ja myślałem że naprawdę masz jakieś sensowne argumenty... a ty bajki typu promieniotwórczość powtarzasz (tak jakby bez popiołów to ekologiczny był, w pamięci wciąż dyskusje na forum o promieniotwórczości gazobetonu, cegieł, porotermów i innych wszelkiej maści materiałów budowlanych)... słyszałem kiedyś ze popiołowy powoduje "pylenie", ścieranie się posadzki i jeżeli to prawda to rzeczywiście byłby poważny argument eko to może byc jeden z powodów ale patrząc na to co mamy doookoła to i tak będzie najmniejsze zródło promieniowania , a drugi powód to to że gorzej sie zaciera wylewke gdzie użyjemy cementu z wieksza zawartoscia popiołu siatke tylko pilnowac żeby ja prawidłowo ulożyli w wylewce .włokna również nei zaszkodza tylko tez musza byc odpowiednie proporcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts