Bart30 29.07.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 "Fachowcy" tak wylali mi plyte tarasu (docisk) ze wymaga dodatkowych zabiegow, albo w postaci warstwy naprawczej (drogo i ograniczone mozliwosci) albo... no wlasnie Czy sa jakies urzadzenia do szlifowania/frezowania betonu?? Plyta z B15. Pytam, dla tego, ze nadlewac juz za bardzo nie moge, gdyz posadzka wyjdzie mi w koncu powyzej okien tarasowych a zostala jescze hydroizolacja, klej, plytka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 29.07.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Nie wiem dokładnie co będzie robione ale są frezarki do betonu. Wygląda coś ala jak maszyna do cyklinowania parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 29.07.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Wygląda coś ala jak maszyna do cyklinowania parkietu. Plus chłop do trzymania coby robiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 29.07.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 albo szybciutko machiną do lastrykaalbo zaciągnąć klejem i reszta izolacji (co organizacyjnie łatwiejsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart30 29.07.2009 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Nierownosci sa do ok 1-1.5 cm, poza tym niby spady sa nierowne. Wiadomo wam cos odnosnie ceny za 1m2? Taras spory ok. 40m2. Najwazniejsze ze cos sie da z tym fantem zrobic;)) Kleju slyszalem i czytam ze nie powinno dawac sie wiecej jak 0.5 cm. Oczywiscie plytka szczelnie pokryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 29.07.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Frezarkę wynajmuje się na dni, plus cena za zużycie spieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 29.07.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 . Wiadomo wam cos odnosnie ceny za 1m2? . 30-40zł/m2/1cm netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 29.07.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Zapytaj forumowego BMS, coś ostatnio musiał szlifować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 29.07.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Zapytaj forumowego BMS, coś ostatnio musiał szlifować Też czytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.07.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 lepiej skuć i zrobić ponownie wylewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 29.07.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Kleju slyszalem i czytam ze nie powinno dawac sie wiecej jak 0.5 cm. Oczywiscie plytka szczelnie pokryta. sa kleje z trasem (sopro) mozesz dawac go ile chcesz i nie wciagnie i bedzie zgodnie ze sztuką. na tarasy jak najbardziej sie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 29.07.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Zapytaj forumowego BMS, coś ostatnio musiał szlifować Czując się wywołany do tablicy odpowiadam Przerabiałem temat dosyć dogłębnie ostatnio. Czynników wpływających na technologię, potrzebną do naprawy posadzki, jest tak wiele, że na odległość nikt nie bedzie w stanie udzielić prawidłowej odpowiedzi... ale z mojego juz nie małego doświadczenia, odnośnie frezowania, powiem tak: Rezi podaje najprostszy i chyba najbardziej pewny wariant - skuć i wylać od nowa - nie wiem czy też przypadkiem nie najtańszy Frezowanie ma to do siebie że jest piekielnie pracochłonne i przy B15 frezarka nie może być zabaweczką dla dzieci z piaskownicy a i tak równo nie zbierze, po frezarce musi iść szlifierka do betonu, nie mniejszej mocy i wagi jak wspomniana wyżej frezarka - kupa darcia i duże zużycie okładzin ciernych i frezów = koszty a i tak na koniec musi iść warstwa szczepna i masa szpachlowa (naprawcza) - tak aby zachować odpowiedni spadek - sampopziom w tym wypadku odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 03.08.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 lepiej skuć i zrobić ponownie wylewkę jesli faktycznie odchyłki większe niz 1cm a nie można nic dolac to najlepiej,najszybciej jest skuc i zrobic pożadnie od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwotny 03.08.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Przerabiałęm ten temat 2 miesiące temu. Do zeszlifowania miałem około 2 cm na 2 tarasach. Maszyna wypożyczona z wypożyczalni i ..... 2 dni kurzu i mordęgi i zeszło może 0,5 cm . Efekt finalny - 2 młoty i po tarasach i nerwach. Taniej szybciej i wygodniej Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 ... Efekt finalny - 2 młoty i po tarasach i nerwach. Taniej szybciej i wygodniej Pzdr chyba ze ktos zna technologie "nadlac" wtedy jeszcze taniej, jeszcze szybciej i najwygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 04.08.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ... Efekt finalny - 2 młoty i po tarasach i nerwach. Taniej szybciej i wygodniej Pzdr chyba ze ktos zna technologie "nadlac" wtedy jeszcze taniej, jeszcze szybciej i najwygodniej a bierzesz pod uwage to że nie można podnieść poziomu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts