Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prąd budowlany na działce, na której nic się nie dzieje

Egon

Recommended Posts

Wydaje mi się,że tę kosmiczną opłatę to już poczyniłeś kupując 25kW x120zł lub coś koło tego. Natomiast gdyby policzyli ci kosmiczną opłatę za zwiększenie mocy np z 5kW do 25 kW to dziś zapłaciłbyś za 5kWx120zł a po zakończeniu roboty resztę czyli 20kW x120 zł. Ktoś cię nieżle zrobił w bambuko z tą kosmiczną opłatą, że teraz płacisz taką kasę. Idź do Vatenfala i nie ruszając mocy przyłączeniowej docelowej za którą już zapłaciłeś każ sobie zmniejszyć moc przyłączeniową na przyłączu budowlanym do rozsądnej wartości kilku kilowatów.

• 1 year później...
w taryfie C płacisz za kazdy kW przydziału mocy. Stąd wysoka opłat stała.

1. pokombinuj cos z taryfami.

2. wystąp o zamianę przydziału mocy na np 1 kW.

Nie ma takiego przydziału, najmniejszy w PGE to 4 KW i z ZE jest najgorzej - stosują praktyki monopolistyczne i mają takie procedury które ciągną się tygodniami i miesiącami. W ekspresowym tempie od warunków przyłącza do zamontowania licznika 4,5 miesiąca i 25 wizyt od projektanta po wykonawcę i urzędników ZE - to jest ścieżka zdrowia za którą słono płacimy!!!.:bash:

Kazjan

Edytowane przez kazjan

• 5 months później...

witam wszystkich , mam prosbe co bys ci emi poradzili a mianowicie;

kupilem dzialke i ogrodzilem ja postawilem blaszak na narzedzia

zlecilem wykonanie projektu przepustu ze zjazdem na dzialke i projektu domu przy okazji

zamierzam budowac dom systemem gospodarczym czyli niewiadomo ile mi to zajmnie moze nawet 3-4 lata lub wiecej

i tu moje pytanie co z pradem jak to zrobic aby mniej placic za prad ? jaka taryfe wybrac ?

z gory dziekuje za kazda informacje

Edytowane przez maxus79