Gosia Łódź 02.09.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Mam gorącą prośbę jaki przy obecnych cenach wychodzi koszt mb ogrodzenia siaTki: materiał = robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 03.09.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Jestem właśnie na etapie grodzenia. Moje zakupy:siatka powlekana o oczku 6x6 cm rolka 20mb w Leroy Merlin-116,00 zł drut naciągowy100mb- 45,00 zł drut wiązałkowy 100m 35,00 zł, naciągacze w Leroy Merlin po 7,80 zł kupiłam taniej w Castoramie po 4,35, pręty fi8 1,05m po 6,80. Robocizna własna. Ogrodzenie 80mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 03.09.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Ta siatka z Leroya jest chyba dosc cieniutka a w ogole to lepsze oczko to 5x5. Ja za siatke 5x5 u lokalnego producenta (nieco mocniejsza niz z Leroya) daje 180zl za 20m. Co ciekawe drut naciagowy kupilem w Leroyu po 39zl/110m a napinacze po 3,70 - jak widac w kazdym Leroyu sa inne ceny... Prety 1,5 po 9,7 (castorama) a drut wiazalkowy 15zl/90m (lokalny producent). Tez robocizna wlasna (140m). D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 02.10.2004 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 Proszę, oto zdjęcia zamontowanej siatki: Tu widać rozpoczęcie, czyli pręt przełożony przez siatkę i przyspawany do słupka (lepszym rozwiązaniem jest przyspawać do słupka nakrętki i przełożyć przez nie pręt). http://www.zbychdom.republika.pl/Siatka/1.jpg Napinacz linki (drutu). http://www.zbychdom.republika.pl/Siatka/2.jpg Do słupka siatka jest przymocowana drutem. W tym wykonaniu linka napinająca jest przełożona przez oczka siatki, więc nie ma konieczności wiązania drutem siatki do linki. http://www.zbychdom.republika.pl/Siatka/3.jpg Słupek narożny - tu siatka się zawija i biegnie dalej, a linki naciągowe zakończone są napinaczami. http://www.zbychdom.republika.pl/Siatka/4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 02.10.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 Witam,Jak zwykle ZBYCH jestes WIELKI. Kilka dobrych zdjec mowi wiecej niz slowaPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 02.10.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 Fajne zdjecia. Ja skomentuje tylko ze sa systemowe rozwiazania gdzie jest opaska na slupek, opaska przykrecona jest sruba z oczkiem do napinacza a oczko sruby sluzy do przelozenia preta naciagajacego. Czytalem tez ze nie zaleca sie zawijania siatki w naroznikach ze wzgledu na wyglad i ja zrobilem tam zwykla przerwe tak jak na slupku koncowym ale na tych zdjeciach nawet to zle nie wyglada. Troche moze byc problematyczne zrobienie przeplotu siatki, jej napiecia i przyspawanie preta wiec lepiej jednak przyspawac wczesniej nakretki albo zastosowac wariant systemowy. Dla ciekawosci dodam ze zauwazylem jeszcze iz najrozmaitsze sa sposoby mocowania siatki i wykonczania gory. Ja mam podobnie jak Zbych ale sa tacy co zawijaja "wasy" wokol drutu dajac jeden na dol a drugi do gory albo oba na dol. Jak widac metod jest wiele D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
murodamian 19.04.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Ja za siatkę 5x5 płaciłem u prywaciarza, 215 zł / 20 metrów. Napinacz brałem z muntech24 z poznania. Było znacznie taniej niż w Leroyu. Najlepsze że skończyły się im napinacze (brałem ocynowany po 1zł za sztukę) i to co zabrakło wysłali na własny koszt pocztą do domu. Drut, pręty miałem, robocizna - rodzinnie A, i ogrodzenie niecałe 100mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts