anula302 29.07.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam wszystkich forumowiczów,Właśnie stanęłam przed koniecznością poszukiwania pracy.poradzcie proszę za pomocą jakich portali internetowych najlepiej szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alvarez 29.07.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Jeśli szukasz to z jak największej ilość portali, jakie to już drugorzędna sprawa tak samo lektura ogłoszeń w gazetach lokalnych. Przygotuj porządnie CV pamiętaj, że często wymagają ze zdjęciem (nie śmiej się, ale tak jest) i pomyśl o ewentualnej rozmowie kwalifikacyjnej, żeby się nie jąkać zastanawiać, nie wiem na jakie stanowisko szukasz pracy, ale nie zdziw się np. jak spytają ile chcesz zarabiać . Tyle porad ode mnie, 3 miesiące temu tez szukałem pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsurm 30.07.2009 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Na portalach ogólnopolskich to raczej nie szukaj - tam dużo ogłoszen to ściema. Niektóre firmy posiadają tam stałe ogłoszeni mimo że nikogo nie planują zatrudnić.Proponuję lokalne portale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 30.07.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 A napisz gdzie i w jakim zawodzie szukasz, może ktoś pomoże.Z miejsc do szukania to poniedziałkowa Wyborcza była swego czasu popularna i warto śledzić lokalne gazety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 30.07.2009 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Dzięki za porady. Sama trochę sceptycznie podchodzę do tych internetowych portali więc chyba jednak "stara" Wyborcza pójdzie w ruch. Szukam pracy niestety w budownictwie. Tzn albo przy projektowaniu w architekturze, albo jako inzynier budowy. Cv mam już napisane tylko to zdjęcie muszę jeszcze zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 30.07.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Spróbuj tak: weź książkę telefoniczną lub panoramę firm i przejżyj strony/działy z branży budowlanej i pokrewnych. Każda poważniejsza firma ma obok numeru telefonu w ramce: logo, reklamę, dokładny opis oferowanych usług, czasem zdjęcia itd. Zdziwisz się ile jest firm z ineresującej Cię branży. Zaletą tego jest to, że znajdziesz wiele małych i średnich firm ale bardzo dobrze prosperującuch, o których pewnie nigdy nie słyszałaś. Jak sobie jakieś firmy upatrzysz to możesz poszukać informacjii o nich w internecie. Następnie podzwoń po tych firmach lub po prostu pojedź do nich i spytaj się o pracę. Ja znalazłem w ten sposób pracę około 13 lat temu, jak bezrobocie wynosiło 25%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 31.07.2009 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Dzięki za pomysł tez mi taki chodził po głowie . Od poniedziałku zaczynam ostre starcie z rynkiem pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 31.07.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Kiedy wrocilem do kraju po ladnych paru latach nieobecnosci musialem znalezc prace. Napisalem sobie CV z listem motywacyjnym, podajac telefon i maila. Nastepnie wzialem Panorame Firm,odnalazme firmy z branzy i wysylalem to listami poleconymi. Po jakims tygodniu nalezaloby podzwonic po tych firmach i sie upewnic, czy otrzymali, czy sa zainteresowani...... Ja na szczescie nie musisalem juz tego robic, bo mialem spory odzew i po rozmowach moglem juz dokonac wyboru. Tak wiec glowa do gory i pora zaczynac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AliG 03.08.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Wyborcza u mnie się sprawdziła, z portalami różnie bywa, często ogłoszenia są nieaktualne, wystawiane na zaś etc. Chociaż wiadomo jak ktoś potrzebuje szybko znaleźć pracę to zajrzy prawie w każde miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 03.08.2009 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 CV + upierdliwość + przypomnienie osobiście U mnie się ostatnio sprawdziło młodej mamie z dzieckiem bez żłobka a przedszkole za rok. I ja i ona - zadowoleni A jaka fajna młodość zawitała do firmy........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renao 05.08.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Polecam portal http://www.pracuj.pl .Fajna jest też wyszukiwarka ofert na http://www.money.pl, ściąga oferty z większość portali pracowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertos 06.08.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Zrób tak: zastanów się w jakiej branży chciałabyś pracować, przygotuj cv i roześlij je do wszystkich firm z tej branży jakie istnieją w Twoim regionie, tym sposobem przed zorganizowaniem rekrutacji może wysłuchają Ciebie. Ogólnie to chyba teraz ciężko z pracą, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.08.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Szukam pracy niestety w budownictwie. Tzn albo przy projektowaniu w architekturze, albo jako inzynier budowy. o rany, a moje dziecko myśli o architekturze. To aż tak źle???? Myślałam, że choć inżynierowie nie mają teraz problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 10.08.2009 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Dziecko - jeśli chłopak- to architektura jest ok. Dziewczynie troche ciężej (przychodzi kiedys dylemat - dziecko czy praca ) Dla kobiety ciekawsze jest chyba projektowanie wnetrz. Ja niestety nigdy nie miałam mozliwości studiować architektury - skończyłam tylko technikum- a studia inżynierskie właśnie z racji bycia mama troche mi sie przeciagneły w czasie . jest to zawód w którym mniej wiecej co 5 lat jest okres syty a pózniej lekkie załamanie i tak w kóleczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AliG 15.08.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 EZS jak się jest dobrym w tym co się robi to prace zawsze znajdzie, inżynierów potrzeba, ale zwróć uwagę, że w konkretnych dziedzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 15.08.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 No właśnie w architekturze wybitnych jest tylko paru niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 25.08.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 A ja polecam stronę http://www.praca.egospodarka.pl/ogloszenia Duzo ogłoszeń, przyjazna wyszukiwarka. Połowa sukcesu to dobrze napisane cv i list motywacyjny. Na rozmowach kwalifikacyjnych o dobre stanowka pracy często sprawdza się wiarygodność kandydata poprzez własnie nawiązania do cv: zainteresowania. Więc nie pisac: literatura - tylko dookreslić jaka np. współczesna literatura polska zwłaszcza powieści xxxxxx. Nie pisac tez: kino - tylko sprecyzowac jakie kino, bo inaczej moga nas zapytać np. o to, kto kierowął łódzka filmówką w latach..... a jak się zdziwisz skąd to pytanie, to Ci odpowiedzą, że kino, to bardzo szerokie pojęcie. Nie pisać: psychologia - tylko np. psychologia motywacji Takie sprecyzowanie powoduje, że jesteśmy inaczej postrzegani (korzystniej), bo generalnie ludzie niestety pisza sztampowo i potem na rozmowach wpadają, bo się ich spyta np. na jakiej sztuce ostatnio byli (bo wpisane było teatr), a oni zaczynają się jąkac. Tak skontruuj cv, by osoba, z ktorą bedzie z Toba rozmawiac układała pytania, na ktore Ty chciałbyś odpowiedzieć. Poza tym: 1. W cv nie uzywamy skrótów: lepiej wygladają pełne nazwy. 2. Nie piszemy stanu cywilnego! 3. Numer telefonu komórkowego dobrze jest poprzedzić cyframi +48 i pisac bez cyfry 0 4. Dobrze jest napisać np. temat pracy magisterskiej/licencjackiej/dyplomowej - w ten spośób prowokujemy pytanie na dobrze nam znany temat. 5. Dobrze jest napisac osiągnięcia na poprzednim stanowisku pracy i nie muszą być to dyplomy, wyróznienia, ale np. stworzenie efektywniejszego sposobu przechowywania danych xxxx. I jak tylko możecie, zbierajcie listy referencyjne: naprawde się przydają Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 25.08.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Jak tam poszukiwania pracy?Ja korzystałam z portalu pracuj.pl. Osobiście polecam. Portal bardzo się sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 25.08.2009 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Narazie powoli. To znaczy najwieksze ciśnienie psychiczne bedę miała od września. Narazie wysyłam swoje Cv na ogłoszenia umieszczone na różnych portalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 16.09.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Narazie powoli. To znaczy najwieksze ciśnienie psychiczne bedę miała od września. Narazie wysyłam swoje Cv na ogłoszenia umieszczone na różnych portalach. firma Ziajka jakiś czas temu potrzebowała inżyniera budowy, nie płacą może jakoś niesamowicie i często jest to praca w delegacji-ale dają stałą posadę bez oszustw. Sprawdź w necie, może jeszcze szukają? Odradzam rpcomplex-oszuści!! Próbowali mojego Męża wykiwać na kilka tyś. życzę powodzenia, w tej branży szybko znajdziesz pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts