Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak poszukiwać pracy?

anula302

Recommended Posts

• 2 months później...

Wróciłem w roku 2008 z 3 letniej emigracji do Irlandii, ostatnio budowałem swój domek i trochę dorabiałem u znajomych w firmach z zagranicy, zlecone rzeczy na Polske. Ostatnio spotkałem się z paroma przyjaciółmi z którymi mieszkałem w Dublinie. I muszę potwierdzić, życie tutaj strasznie się różni od tego tam. Pracy brak, a jak już to za marne pieniążki. Kliki, układy w małych miejscowościach -zgroza. Sam zacząłem poszykowania pracy i muszę to potwierdzić!!!

Ciężko jest tu żyć, więc po co tu budować dom - to taka myśl na jesień dla mnie

:roll:

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Wróciłem w roku 2008 z 3 letniej emigracji do Irlandii, ostatnio budowałem swój domek i trochę dorabiałem u znajomych w firmach z zagranicy, zlecone rzeczy na Polske. Ostatnio spotkałem się z paroma przyjaciółmi z którymi mieszkałem w Dublinie. I muszę potwierdzić, życie tutaj strasznie się różni od tego tam. Pracy brak, a jak już to za marne pieniążki. Kliki, układy w małych miejscowościach -zgroza. Sam zacząłem poszykowania pracy i muszę to potwierdzić!!!

Ciężko jest tu żyć, więc po co tu budować dom - to taka myśl na jesień dla mnie

:roll:

Także wróciłem z 3.5 rocznej emigracji z Anglii. U mnie było inaczej, wróciłem do swojej starej firmy (sami po mnie zadzwonili). Teraz ja zajmuje się rekrutacją. Mam wiele CV od osób powracających z zagranicy. Prawie wszyscy w swoim doświaczeniu zawodowym wpisują praca w gastronomi, zbiory, prace ogólnobudowlane itp. Wielu z nich ma wyższe wykształcenie. Nie muszę chyba pisać jak na takie doświadczenie w połączeniu z wykształceniem oddziaływuje. Dodam, że te osoby chcą pracować tylko w biurze, o produkcji nie chcą słyszeć....

Ciężko teraz szukać niestety... Moja siostra pół roku szukała czegokolwiek. Nic. Pracowała w paru knajpach za marne grosze całymi dniami. O umowach oczywiście nie było mowy. W biurze bez szans - brak znajomości i doświadczenia. na szczęście udało jej się dostać na staż - zawsze to jakis początek.

Szukającym pracy powodzenia życzę :)

• 4 weeks później...

To ja też coś podpowiem.

Na portalu Goldenline.pl jest specjalna grupa "Poprawiamy CV". Jeśli tam przystąpicie to możecie namówić jakiegoś specjalistę od HR albo headhuntera do sprawdzenia Waszych dokumentów aplikacyjnych.

Można też zamówić napisanie konkretnych i profesjonalnych dokumentów pod określonego pracodawcę ale to już nie jest bezpłatne...