Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szlifowanie, układanie glazury - jak liczyć?

ambroma

Recommended Posts

Jak sie liczy układanie glazury ze szlifowaniem? Fachowcy podają przeważnie dwie ceny, np, 55 za układanie kafelków i 65 za szlifowanie. I teraz jak oni to liczą: czy raz licza układanie a drugi raz szlifowanie (wtedy wyszłoby 120 pln /m2) czy też tez fragmenty gdzie jest szlifowanie liczą po 65?

Sorry, że zawracam głowę, ale nie znalazłam jednoznacznej informacji na ten temat.

Jak sie liczy układanie glazury ze szlifowaniem? Fachowcy podają przeważnie dwie ceny, np, 55 za układanie kafelków i 65 za szlifowanie. I teraz jak oni to liczą: czy raz licza układanie a drugi raz szlifowanie (wtedy wyszłoby 120 pln /m2) czy też tez fragmenty gdzie jest szlifowanie liczą po 65?

Sorry, że zawracam głowę, ale nie znalazłam jednoznacznej informacji na ten temat.

Drugi raz nie liczą.

Zdarzają się też tańsi - np. 35 zł.

Bez znaczenia, czy z przycinaniem czy bez.

takich fachowców to chyba już ze świecą szukać...... ja przynajmniej nigdy bym na to się nie zgodził, bo co innego kłaść na dużych powierzchniach a co innego np. docinać, szlifować przy obudowie stelaża WC

• 1 month później...

Ja uważam że liczą jak im się tylko podoba byleby wyjść na swoje, jeden mi powiedział: wie pani bedziemy te łazienki robić w miesiąc to musimy miec porzadne pensje,trzeba ZUS zaplacic. Wiec spytalam , o fakture - nie odezwali sie wiecej.

Trzeba brac wycenę za całość roboty - nie obchodzi mnie kto za ile szlifuje a kto za ile sie op..

Pozdrawiam :)

K.

U mnie policzyl 35/m², ale surowego polozenia plytek. Potem wszysko osobno - wyrownywanie, gruntowanie, fugowanie i nie wiem co jeszcze. Czy to w przadku? Wydaje mi sie, ze jak pytam glazurnika ile za metr i on mowi 35-40zl to powinno byc wszystko zawarte w tj cenie, albo sie myle? Probowalem sie targowac, to mowi, ze to itak ponizej cennika. Czy moze mnie ktos uswiadomic?

U mnie policzyl 35/m², ale surowego polozenia plytek. Potem wszysko osobno - wyrownywanie, gruntowanie, fugowanie i nie wiem co jeszcze. Czy to w przadku? Wydaje mi sie, ze jak pytam glazurnika ile za metr i on mowi 35-40zl to powinno byc wszystko zawarte w tj cenie, albo sie myle? Probowalem sie targowac, to mowi, ze to itak ponizej cennika. Czy moze mnie ktos uswiadomic?

Chyba CIę już glazurnik uświadomił :)

jakbyś mu pokazał projekt zwymiarowany , wszystkie płytki , dekory - do wszystkich pomieszczeń to może i mógłbyś oczekiwać dokładnego wyliczenia - lub oczekiwać ceny za całokształt. ...

Ale jak zapytasz : panie ile za metr glazury ? To dostaniesz odpowiedź własnie taką.

Nie zapytałeś tez ile za przesunięcie punktu wody czy prądu..