ambroma 29.07.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Jak sie liczy układanie glazury ze szlifowaniem? Fachowcy podają przeważnie dwie ceny, np, 55 za układanie kafelków i 65 za szlifowanie. I teraz jak oni to liczą: czy raz licza układanie a drugi raz szlifowanie (wtedy wyszłoby 120 pln /m2) czy też tez fragmenty gdzie jest szlifowanie liczą po 65?Sorry, że zawracam głowę, ale nie znalazłam jednoznacznej informacji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 29.07.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Jak sie liczy układanie glazury ze szlifowaniem? Fachowcy podają przeważnie dwie ceny, np, 55 za układanie kafelków i 65 za szlifowanie. I teraz jak oni to liczą: czy raz licza układanie a drugi raz szlifowanie (wtedy wyszłoby 120 pln /m2) czy też tez fragmenty gdzie jest szlifowanie liczą po 65? Sorry, że zawracam głowę, ale nie znalazłam jednoznacznej informacji na ten temat. Drugi raz nie liczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 30.07.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Układanie liczą za m2, szfilowanie za mb, czyli tylko wdłuż krawędzi szlifowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 30.07.2009 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 RadziejS - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 30.07.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 a ja tam zawsze dogaduję się od całości. Nigdy nie dzielę cen i przewaznie ustalam ceny za etap prac pomieszczenia lub całośc prac. A panu od glazury płacę 40zł za metr z cięciem i czymkolwike jeszcze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.07.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Zdarzają się też tańsi - np. 35 zł. Bez znaczenia, czy z przycinaniem czy bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 02.08.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Zdarzają się też tańsi - np. 35 zł. Bez znaczenia, czy z przycinaniem czy bez. takich fachowców to chyba już ze świecą szukać...... ja przynajmniej nigdy bym na to się nie zgodził, bo co innego kłaść na dużych powierzchniach a co innego np. docinać, szlifować przy obudowie stelaża WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 02.08.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Jestem ze Śląska - region rybnicko / wodzisławski. Tu ceny wszystkich usług są po prostu niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 02.08.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Jestem ze Śląska - region rybnicko / wodzisławski. Tu ceny wszystkich usług są po prostu niższe. zdaję sobie z tego sprawę w opolskim niestety fachowcy powariowali z cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabi74 11.09.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ja uważam że liczą jak im się tylko podoba byleby wyjść na swoje, jeden mi powiedział: wie pani bedziemy te łazienki robić w miesiąc to musimy miec porzadne pensje,trzeba ZUS zaplacic. Wiec spytalam , o fakture - nie odezwali sie wiecej. Trzeba brac wycenę za całość roboty - nie obchodzi mnie kto za ile szlifuje a kto za ile sie op.. Pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdansawicki7 13.09.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 no każdy ma prawo liczyć a ty masz prawo wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praktykant 15.09.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 U mnie policzyl 35/m², ale surowego polozenia plytek. Potem wszysko osobno - wyrownywanie, gruntowanie, fugowanie i nie wiem co jeszcze. Czy to w przadku? Wydaje mi sie, ze jak pytam glazurnika ile za metr i on mowi 35-40zl to powinno byc wszystko zawarte w tj cenie, albo sie myle? Probowalem sie targowac, to mowi, ze to itak ponizej cennika. Czy moze mnie ktos uswiadomic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.09.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 U mnie policzyl 35/m², ale surowego polozenia plytek. Potem wszysko osobno - wyrownywanie, gruntowanie, fugowanie i nie wiem co jeszcze. Czy to w przadku? Wydaje mi sie, ze jak pytam glazurnika ile za metr i on mowi 35-40zl to powinno byc wszystko zawarte w tj cenie, albo sie myle? Probowalem sie targowac, to mowi, ze to itak ponizej cennika. Czy moze mnie ktos uswiadomic? Chyba CIę już glazurnik uświadomił jakbyś mu pokazał projekt zwymiarowany , wszystkie płytki , dekory - do wszystkich pomieszczeń to może i mógłbyś oczekiwać dokładnego wyliczenia - lub oczekiwać ceny za całokształt. ... Ale jak zapytasz : panie ile za metr glazury ? To dostaniesz odpowiedź własnie taką. Nie zapytałeś tez ile za przesunięcie punktu wody czy prądu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.09.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Straszne to jest... Dobrze, że mi to uświadomiliście, jestem "przed"- zaczynamy w październiku. Ale fakt wyceny są różne, różniste ! Tą samą łazienkę jeden wycenił na 2.600 zł, drugi na 5.000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts