Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysł na wzór - liczę na Was

jaksie

Recommended Posts

http://images47.fotosik.pl/171/b25cad3df509c572med.jpg

To projekt mojej komody do jadalni.Niestety, to co załączyłam, nie jest wersją ostateczną. Zamiast 6 szuflad będą 2, a część z półkami będzie mieć plecy. Całość w fornirze złocisty orzech.

Wymyśliłam sobie, że ta przesuwana tafla szkła bęzie mieć wypiaskowany wzór. I nie mogę nic fajnego znaleźć. Podobają mi się "esy floresy", ornamenty ale nie wiem, czy tu będą pasowały. Jak myślicie?

Czy w ogóle da sie cos wypiaskowac na szkle lacobel?

piaskownie jest "na zawsze", albo do wymiany szyby :wink:

Może lepiej skorzystaćz róznego rodzaju naklejek typu tatuaż, jest tego masa wzorów i kolorów, a znudzi się - zawsze można zmienić.

np tu

http://twojewnetrze.com.pl/index.php?p178,naklejka-kafelek-4

Sa naklejki do szkła, które klei sie do wewnętrznej strony szyby (w Twoim przypadku od strony szafki), jeśli kolor będzie dobrany do koloru szkła - nie ma opcji by wyglądało tandetnie.

Widziałam gdzieś, taki tatuażyk na drzwiach szklanych....musiałam dotknąć by się przekonać, że to naprawdę naklejone , a nie wytrawione w szkle 8)

Chcesz mieć pewność, że efekt Cię nie rozczaruje, kup małą naklejkę (koszt ok 5 zł) i sprawdź czy bedzie ok

czyli mam rozumieć, nie jest przezroczyste ?

jeśli tak, to naklejka wyłącznie od strony zewnętrznej, raczej z relikatnym wzorem

w kolorze dwa , trzy tony ciemniejszym niż szkło.

ciężko doradzić wzór bez wiedzy na temat pozostałych elementów wystroju,

żeby to nie wyszło od sasa do lasa:)

czy bedzie w tym wnętrzu jakaś tapeta? - wtedy mozna skopiować wzór z tapety

itp

Nie przewiduję w okolicy jadalni zadnej tapety. Wzorów narazie nie ma zadnych, więc mozna poszaleć :lol:

Zachęcam :D

no to gdyby to była moja komoda to pojawiłyby się na nie motywy z ludowych wycinanek (piaskowane albo naklejone z folii imitującej piaskowanie) np łowickie

komoda jest nowoczesna i prosta w formie ale moim zdaniem nie na tyle ascetyczna żeby dobrze na niej wyglądały mocno stylizowane esyfloresy

czyli mam rozumieć, nie jest przezroczyste ?

jeśli tak, to naklejka wyłącznie od strony zewnętrznej, raczej z relikatnym wzorem

w kolorze dwa , trzy tony ciemniejszym niż szkło.

Widziałam tylko nieprzezroczyste. O przezroczystym nic nie wiem. Co do naklejki to popieram malkę, chyba że uwielbiasz zestaw białe-czarne, to w dalszej aranżacji z odpowiednimi dodatkami mogło by byc niezłe. Pod warunkiem że nie zaszalejesz zbytnio z wzorami. Znaczy ze zróżnicowaniem wzorów na poszczególnych elementach.

• 5 months później...
ale jaki będzie efekt tego? Bo jakos tego nie widzę :roll: Jak się to przykleja?

Nie będzie to tandetnie wyglądało?

jaksie - na szybę można nakleić tatuaż będący imitacją szronionego/piaskowanego szkła - możesz to nakleić od wewnątrz szafki - efekt będzie na prawdę fajny. Jak wzór się znudzi - zawsze można go wymienić na inny. gdybyś potrzebowała coś takiego - daj znać.

ale jaki będzie efekt tego? Bo jakos tego nie widzę :roll: Jak się to przykleja?

Nie będzie to tandetnie wyglądało?

jaksie - na szybę można nakleić tatuaż będący imitacją szronionego/piaskowanego szkła - możesz to nakleić od wewnątrz szafki - efekt będzie na prawdę fajny. Jak wzór się znudzi - zawsze można go wymienić na inny. gdybyś potrzebowała coś takiego - daj znać.

właśnie doczytałam resztę wpisów ;-), sorki.