fenix2 30.07.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Art. 60. 1. Zabrania się: 2. Zabrania się kierującemu: 1) oddalania się od pojazdu, gdy silnik jest w ruchu, 2) używania pojazdu w sposób powodujący uciążliwości związane z nadmierną emisją spalin do środowiska lub nadmiernym hałasem, 3) pozostawiania pracującego silnika podczas postoju na obszarze zabudowanym; nie dotyczy to pojazdu wykonującego czynności na drodze, Różne to można interpretować!!! CO znaczy oddalić się od pojazdu ?? Czy 1 m to już oddalenie czy może nie ??? Czy jak postawie samochód przed garażem i odejdę 3m żeby otworzyć bramę to już oddalenie ??? NIe jest wprawdzie napisane nie wolno wysiadać z pojazdu gdy silnik jest w ruchu !!! Tylko nie wolno oddalać się. Co do zanieczyszczenia i spalin to samochód produkuje ich więcej właśnie w czasie odpalania niż przy kilkudziesięciu sekundowym postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 30.07.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 ja podpowiem 2 pomysły na eskalację sąsiada emocji 1. Udawanie głuchego - on coś tam wrzeszczy a Ty jeszcze głośniejkrzyczysz "o co Panu chodzi, nie słyszę" i tak parę razy 2. Zakładanie wielkich słuchawek /chodzi o widoczność ich/ i podrygiwanie w rytm muzyki w czasie otwierania bramy... /przy jednoczesnym ignorowaniu ryków sąsiada/ może go szlag trafi i będzie spokój??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.07.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 boszszsz..... też się oddalam od samochodu .... zostawiam samochód przed bramą wpół drogi coby wysiąść i se bramy otworzyć .... w zyciu mi do głowy nie przyszło, ze prawo łamię w jakikolwiek sposób ....przeciez cholera nie przefrunę tym samochodem według mne jedyne do czego może się ktokolwiek przypierniczyć to że to nie jest garaż tylko budynek gospodarczy ...ale z drugiej strony co to policję obchodzi - moje to mogę se tam i kury hodować i samochód trzymać a sąsiad .... według mnie zaczepki szuka ....na pewno nie chodzi mu o to że tam parkujesz natomiast pewnie nie wytrzymałabym nerwowo i w pewnym momencie wypożyczyla sobie gościa na 5 minut i postraszyła nieco jesli nie poskutkuje ..... potraktowałabym jak radzi mpoplaw ....szkoda życia żeby się z jakimś ciulem użerać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts