Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do kawy na drewnianym tarasie

Recommended Posts

Artukuł przeczytałam, sporo ludzi próbuje mnie zniechęcić do drewnianego tarasu ale jak bardzo chcę taki mieć i mój mąż też :) więc może nie będzie problemu z malowaniem go czy oliwieniem czy coś w tym stylu:)

Storp jak widzisz wylany jeszcze nie jest. Strasznie się niecierpliwię i czekam na moment kiedy w końcu robota pójdize szybko.... ale nie wiem czy się doczekam. Fachowcy robią super ale zwijają się o 15 więc....

Za to mam zamówionych już dwóch kafelkarzy :lol:

Ciekawe czy wyrobimy się z pracami przed zimą tak jak jest w planach. Wtedy wykończeniówka mogłaby ruszyć przed mrozami... zobaczymy

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jak tylko stęple pozbierają to zamawiam okna! Może faktycznie ustawię się juz w kolejkę :) żeby nie trzeba było na nie długo czekać.

Poczekaj aż będziesz miała otwory na okna na górze, bo firma musi porządnie wymierzyć, u mnie niby mierzyli a i tak skaszanili.

Taka piękna pogoda a firma robi od 6 do 15 i fajrant... jakoś nie moge się z tym pogodzić..

Oj rozumiem, rozumiem...

sporo ludzi próbuje mnie zniechęcić do drewnianego tarasu

Nie daj sie przegadac. Moim zdaniem taras drewniany daje specyficzny klimat nieprównywalny z zimnymi płytkami.

Widze, że strop robicie zgodnie z projektem w systemie TERIVA. My zdecydowaliśmy się zrobic strop starym sposobem, czyli zalac w całości betonem. Aktualnie robione są szalunki czyli deskowanie pod zalanie stropu. Po zalaniu stropu będziemy musieli odczekac aż 2 tygodnie i dopiero wtedy będziemy mogli rozpocząc murowanie poddasza.

Dobrze kombinujesz z tą kawą na drenianym tarasie. Ja już popijam u siebie prawdziwe espresso na tarasie z drewienka - i powiem Ci - rewelacja ! Trzymaj więc dobrze obranu kurs i buduj jak najszybciej

Dzięki za wsparcie. Espresso już mam:) więc drewniany taras powstanie na pewno. Z jakiego drewna go wybudowałeś?

tak, podnosimy o dwa bloczki

będą 2 bloczki +wieniec 30cm

szczerze ci powiem że do końca nie jestem przekonana o słuszności tej dezycji. W pokojach na pewno podniesienie wyjdzie na plus bo będą wyższe garderoby przez co zapewne bardziej ustawne i wygodniejsze ale nie jestem pewna co do efektu w saloniku :) Czym dalej w to brniemy tym ze mną gorzej :lol:

Na początku wogóle nie miałam wątpliwości co do wyborów a teraz.... czym dalej w las tym więcej drzew...Matko jedyna co będize na etapie kafelek!!!! :o

bardzo często jestesmy w beskidach wiec nic straconego:)

No proszę i nic nikomu nie powiedzieli, a tak to byś my spotkanie zorganizowali "DOROTKOWICZÓW" w Beskidach i powymieniali się swoimi doświadczeniami.

No to czekamy na Wasz kolejny przyjazd i równiez zapraszamy.

Z tego co widzę i Was nie ominęły niemiłe niespodzianki. Ale to chyba już tak musi byc, nie ma budowy na której nie było by wpadki. No cóż może kiedy będziemy budowac kolejny dom to będzie lepiej :lol:

Ach ci budowlańcy, trzeba ich pilnowac na każym kroku.