biologro 17.08.2009 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Artukuł przeczytałam, sporo ludzi próbuje mnie zniechęcić do drewnianego tarasu ale jak bardzo chcę taki mieć i mój mąż też więc może nie będzie problemu z malowaniem go czy oliwieniem czy coś w tym stylu:) Storp jak widzisz wylany jeszcze nie jest. Strasznie się niecierpliwię i czekam na moment kiedy w końcu robota pójdize szybko.... ale nie wiem czy się doczekam. Fachowcy robią super ale zwijają się o 15 więc.... Za to mam zamówionych już dwóch kafelkarzy Ciekawe czy wyrobimy się z pracami przed zimą tak jak jest w planach. Wtedy wykończeniówka mogłaby ruszyć przed mrozami... zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.08.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 A jak tylko stęple pozbierają to zamawiam okna! Może faktycznie ustawię się juz w kolejkę żeby nie trzeba było na nie długo czekać. Poczekaj aż będziesz miała otwory na okna na górze, bo firma musi porządnie wymierzyć, u mnie niby mierzyli a i tak skaszanili. Taka piękna pogoda a firma robi od 6 do 15 i fajrant... jakoś nie moge się z tym pogodzić.. Oj rozumiem, rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 17.08.2009 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Nigdy z cierpliwością nie miałam problemów a teraz.... coraz gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 17.08.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 sporo ludzi próbuje mnie zniechęcić do drewnianego tarasu Nie daj sie przegadac. Moim zdaniem taras drewniany daje specyficzny klimat nieprównywalny z zimnymi płytkami. Widze, że strop robicie zgodnie z projektem w systemie TERIVA. My zdecydowaliśmy się zrobic strop starym sposobem, czyli zalac w całości betonem. Aktualnie robione są szalunki czyli deskowanie pod zalanie stropu. Po zalaniu stropu będziemy musieli odczekac aż 2 tygodnie i dopiero wtedy będziemy mogli rozpocząc murowanie poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 17.08.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 tak widzę że projekt jest ci doskonale znany:) deskowanie mamy nad garażem pozdrawiam U nas tez już strop przygotowany do zalania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.08.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Przypomniało mi się jak dziwnie było w domu ze stropem - nagle tak ciemno i ciasno. Nie zapomnijcie o podlewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 17.08.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Dobrze kombinujesz z tą kawą na drenianym tarasie. Ja już popijam u siebie prawdziwe espresso na tarasie z drewienka - i powiem Ci - rewelacja ! Trzymaj więc dobrze obranu kurs i buduj jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 19.08.2009 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Dobrze kombinujesz z tą kawą na drenianym tarasie. Ja już popijam u siebie prawdziwe espresso na tarasie z drewienka - i powiem Ci - rewelacja ! Trzymaj więc dobrze obranu kurs i buduj jak najszybciej Dzięki za wsparcie. Espresso już mam:) więc drewniany taras powstanie na pewno. Z jakiego drewna go wybudowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 21.08.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 No to trzymam kciuki za zalewanie i polewanie! Co do salonu, to właściwie jest salonik - widać to po metrażu, jednak moim zdaniem jest zupełnie wystarczający a w połączeniu z przestrzenią jadalniano-kuchenną jest zupełnie OK. Pewnie wydawałby się ciaśniejszy gdyby nie antresola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 24.08.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 No gratulujeMy!!!Chyba już Was nie dogonimy... Ale mam pytanie - czy zamierzacie podnieść nieco górę? Jakaś ścianka kolankowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 24.08.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 tak, podnosimy o dwa bloczki będą 2 bloczki +wieniec 30cm szczerze ci powiem że do końca nie jestem przekonana o słuszności tej dezycji. W pokojach na pewno podniesienie wyjdzie na plus bo będą wyższe garderoby przez co zapewne bardziej ustawne i wygodniejsze ale nie jestem pewna co do efektu w saloniku Czym dalej w to brniemy tym ze mną gorzej Na początku wogóle nie miałam wątpliwości co do wyborów a teraz.... czym dalej w las tym więcej drzew...Matko jedyna co będize na etapie kafelek!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 25.08.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 No nic tylko PILSKO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 25.08.2009 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 25.08.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 No ładnie - to mogliście nas odwiedzić.... I pooglądać naszą gołą działeczkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 27.08.2009 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 bardzo często jestesmy w beskidach wiec nic straconego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 27.08.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Bardzo serdecznie! A kiedy ruszacie ze ścianami w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 27.08.2009 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Jedziemy już w sobotę będzie zalewany wieniec w niedzielę postaraqm się zrobić zdjęcia:) póki co wyjechałam i też nie wiem jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 02.09.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 bardzo często jestesmy w beskidach wiec nic straconego:) No proszę i nic nikomu nie powiedzieli, a tak to byś my spotkanie zorganizowali "DOROTKOWICZÓW" w Beskidach i powymieniali się swoimi doświadczeniami. No to czekamy na Wasz kolejny przyjazd i równiez zapraszamy. Z tego co widzę i Was nie ominęły niemiłe niespodzianki. Ale to chyba już tak musi byc, nie ma budowy na której nie było by wpadki. No cóż może kiedy będziemy budowac kolejny dom to będzie lepiej Ach ci budowlańcy, trzeba ich pilnowac na każym kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 02.09.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 To ja się wpraszam na spotkanie za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 02.09.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 ZapraszaMY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts