Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do kawy na drewnianym tarasie

Recommended Posts

Czy zimą macie zamiar prowadzić prace? jakie?

Tak, na pewno elektryka, instalacja wodna i grzewcza, ocieplenie poddasza i tynki. Oczywiście wszystko uzależnione będzie od temperatury, bo nie wiem jeszcze jak to będzie wyglądało od strony grzewczej, czy będziemy przepalac jakąś kozą czy może dostosujemy się do pogody. :roll:

Już wiem, że jędralek się do Was wybiera, bo właśnie byłam u niego "wypłakac się mu w rękaw". Szkoda, że nie możemy pojechac z nimi ale wyskoczył nam pilny wyjazd w ten weekend i nie damy rady. :(

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kurcze nie przychodzą mi informacje o wpisach w komentarzach :) wy mnie dzielnie wspieracie i piszecie a ja wam nawet nie odpowiadam:)

komin ma tyle do schodów, że jakby go nie było to mielibyśmy więcej miejsca w klatce schodowej i zrobilibysmy dokładnie tak jak Jędralek bo uważam ze to genialny pomysł. Komin przesunięty do środka klatki schodowej wkład kominkowy w klatce schodowej a od strony salonu widoczna tylko szyba kominka:) ale generalnie skoro i tak zamkniemy schody w kwadracie klatki schodowej to już mi wszystko jedno. Zresztą moje gdybanie nic nie daje bo komin to trzeba planować już na etapie fudamentów..... (krótką mam pamięć) ale kierownik budowy mi ją odświeżył

zdjęcia będą jutro, nie udało mi się zrobić ich dzisiaj....ani wczoraj...

instalacji wod kan w listopadzie nie zaczynamy. dzisaj umowa została najpier podpisana a za pięć minut podarta bo sie okaxało że całkowity koszt dla pana instalatora to jednak co innego niż dla nas (normalnie paranoja!) i zażyczył sobie 3 tys więcej!? do tego bardzo się dziwił że po sobie na budowie należy posprzątać.....

na sczęście jutro się nie wprowadzamy więc mamy trochę czasu na znalexienie innego wykonawcy. Nie ma takiego złego co by na dobre nie wyszło....

• 3 weeks później...

Fantastycznie wygląda to światło we własnym - Waszym domu!!!

Właściwie to ja się pytam, kogo wybraliście do instalacji? Wspólnego znajomego?

U nas powoli z bagniska wyłania się stan "0"... Jak deszcze NIE dopiszą, to może się kolejny raz zalejemy pod koniec tygodnia. Co do ogrzewania to szale się przechylają na stronę pompy ciepła... Czekamy niecierpliwie na wyceny... (niecierpliwie ale i z obawą).

A z Waszym tempem, to chyba Wigilia w nowym już domu, co?

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...