PawełG 30.07.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witam wszystkichWłaśnie rozpoczynam budowę na pochyłej działce.(10%)Grunt gliniasto iłowy. Będę kopał piwnice (500m3 ziemi - którą chcę wykorzystać do wypoziomowania terenu).Pytanie czy zebrać cały humus z tej częśći działki gdzie pójdzie ziemia z wykopu, aby póżniej mieć go na przysypanie , czy raczej nie ma to sensu? Byłbym wdzięczny za pilną odpowiedź. PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 30.07.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Zbieraj humus i później przysyp wykopaną ziemię, Ja tak zrobiłem u siebie. Jak chcesz żeby coś rosło to i tak potrzebujesz ciemnej ziemi a w ten sposób zaoszczędzisz kase. U mnie zepchnięciem humusu zajęła się koparka przed kopaniem fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełG 30.07.2009 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 OK (choć trochę kasy więcej pójdzie)Pytanie drugie czy przed zgarnięciem humusa - odchwaścić go (spryskać) - czy to już lekka przesada?Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arabella 30.07.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 To już lekka przesada masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts