Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

No sie uparł i już :-)

Recommended Posts

Kot mi się dzis rano uparl, że on bedzie wode pił z wazonu, a co. Z kociej miski nie, z psiej tez nie, tylko z wazonu. No tak mnie rozsmieszyl, że wyrzuciłam i tak zmaletretowane kwiatki do kosza i mu zostawiłam na razie ten wazon... Woda liliowa, rarytas wśród kotów :-) Pil jakby z Sahary wrócił, a obok micha z wodą... No jeszcze woda choinkowa tez jest dobra (z pojemnika pod choinką świąteczną), ale to nie sezon :-)

Czesto mi sie zdarza, że zwiarzki chca koniecznie czegos spod fotela, nie moga same dosięgnąć, no i pokazuja i kombinuja. I przeważnie faktycznie cos tam jest dla nich ciekawego: dla psów zazwyczaj zabawka, dla kotów zazwyczaj pająk.

A jak u Waszych uparciuchów?

No jeszcze woda choinkowa tez jest dobra (z pojemnika pod choinką świąteczną), ale to nie sezon :-)

No mój też choinkową uwielbia. Jak się zainstaluje pod choinką to po kilka godzin tak siedzi. Lubi też wodę bierzącą - prosto z kranu :lol: . Pod kanapą też często czatuje. Jak zaglądamy, to się okazuje, że tam jakiś kawałek parówki albo kiełbaski mu się wturlał :wink:

Moje koty podobnie gardzą wodą z miseczki. Kwiaty w wazonie odpadają, bo zawsze zostaje jedynie mokra plama. Teraz piją z fontanny domowej, ale swego czasu brały pod uwagę tylko bieżącą wodę z kranu. Jeśli długo nie odkręcałam wody, łapały chociaż krople z niedokręconego kranu na łapki i zlizywały... nie mogłam tego pojąć, ale doczytałam, że to koci manifest - instynkt nakazuje im poszukiwać wodę-chcą być niezależne :lol: a nie spijać co im człowiek da.

Z innych dziwactw mojej kotki - pilnuje z rana kiedy myje zęby, wpycha się na umywalkę i przegląda w lustrze...można by powiedzieć, że jest ciekawa co się dzieje, ale to już trwa 2 lata :wink:

tuje dziś sadziłam , woda w wiadrze do podlewania z jakimiś pływającymi badziewiami i ziemią , czystością nie grzeszyła :wink: a zołza żłopała tę wodę prosto z wiadra uwieszona na jego brzegu jakby od tego jej życie zależało :lol: .... lubi też z basenu ...im zieleńsza tym fajniejsza ... :wink:

Nie ma to jak odpoczynek ze zwierzątkami.

Usiadłam sobie przed domem na chwilke kawę wypić, no to trzeba było zaraz przyleciec i szturchnąc nosem. Nie głaszcze? No to nabierzemy do pyska wody i wylejemy na pania (że niby piliśmy i przypadkiem, taaaa....). O, i jeszcze jej kawe trącimy nosem. Ale fajnie chlupnęło na ziemię! No i przejdziemy pazurami po stopach, nie inaczej.

I jak tu nie kochac takiego psa???

mój Fidus dostatnio się na tapczan albo na fotel ryje obok mnie albo małża .... myslę sobie: co mu się stało? przecież zawsze przychodził sie pomiziac i tyle - zaznacze, ze nigdy nie zabraniałam mu pchania się na tapczan pod warunkiem, ze ma czyste łapy :wink: :lol:

no więc siedzę se wczoraj i myslę : poobserwuje :D

Fiduś sie położył w pobliżu , ogonek schował pod siebie (nigdy tego nie robił :o ) ...ja patrze ...a mały rudy wariat (kotek -nowy nabytek do zwierzyńca :lol: ) podchodzi do Fidusia i łapką mu ten ogonek spod cielska wyciaga ...i tarmosi , i drapie , i gryzie ..... a Fiduś z błaganiem w oczach jak oparzony srrrrrrrru do mnie na fotel :lol:

po prostu borok nie lubi jak mu kot cos koło d.... robi :wink: :roll: :lol: ...a że wrażliwiec i kocha wszystkie stworzenia bez wyjątku bo tak go wychowałam - to nie chciał postraszyc ani krzywdy zrobic ani głowy odgryźć choć mógłby tylko spiernicza od razu po pomoc do pańci :D

i niech ktoś mi powie , ze zwierzaki nie sa mądre i kofane .... :D