zbigmor 31.07.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Nie piszę tu czegokolwiek tylko dlatego żeby mi ktoś mówił jaki jestem głupi !!! Piszę i proszę o rade dlatego że czegoś nie wiem i proszę o pomoc. Jeśli jesteś taki mądry no to się tym ciesz.Ja niestety jestem głupi !!pewnie za długo stałem w kolejce po inne rzeczy!!! I jak masz mi dawać do zrozumienia jaki to jestem kiepski to proszę cie nie odpisuj bo spamu nie potrzebuje !!! to sie tyczy BOHO Ja bym trochę wrzucił na luz. Jeśli ktoś pyta o podstawowe sprawy to z reguły (ale nie zawsze) lepiej, aby zarobił w swoim fachu na kogoś, kto zna przynajmniej te podstawy. Satysfakcja z własnoręcznie wykonanej pracy jest jednak bezcenna. Należy jednak uważać aby nie wchodzić w obszar stanowiący realne ryzyko wystąpienia szkody (czyli tej katastrofy). Niwelatorem sprawdzamy poziom, sznurkiem przekątne. To podstawy nie budowy, ale fizyki, która pomaga w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 31.07.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Kupiłem coś takiego Mercedes, nawet podziałka jest. Naprawde to ważny jest wąż, nie powinien dać się łatwo załamać, a tego to nie ocenię. Wszystko wyjdzie w praniu. Zwracać uwagę , w wężu nie ma byc pęcherzyków powietrza, nie deptać ,nie załamywać. Drobne korekty osi i przekątnych zawsze można robić, nawet wymiar moze być większy o parę centymetrów ale przekątne warto sprawdzac i pilnować. Meble w kuchni ,wanna , schody , więźba ... szystko potrzebuje kąta prostego. Acha , dajcie sobie buźi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 31.07.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 buzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jodas 31.07.2009 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Wymiary sie zgadzają !! Wiem co to przekatne !!! Chodzi mi o to żeby wyprowadzić narożniki budynku prosto równo chodzi mi o poziom. Tak aby narożnik budynku lewy np względem prawego po przekątnej !! nie był niższy np o kilka cm !! I tyle panowie tak brzmi moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jodas 31.07.2009 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Koniec tematu dzięki za pomoc Zbigniew100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.08.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 zrób sobie tzw. warstwopiony... /to się naprawdę tak nazywa/ czyli na rogach budynku z 2 desek zbitych pod kątem prostym "po długości" ustawionych DOKŁADNIE pionowo i jakoś zablokowanych /gdy mur urośnie po prostu przybijesz je do muru/ - takie coś jakby "forma na rogi budynku" i potem po prostu murujesz sobie po 1 warstwie pustaków narożny pustak dostawiając do tych desek.... a i nie zapomnij o sznurku naciągniętym pomiędzy tymi "narożnymi pustakami" po ich zewnętrznej stronie, służy on do układania warstwy pustaków tak żeby ściana nie "wyjechała na zewnątrz".... tak będzie najprościej - te przyrządy pomiarowe znacznie utrudniają popełnienie jakichś żałosnych błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts